19 / 04 / 2024

Enerji Verimliliği Derneğinin kaç şubesi var

Enerji Verimliliği Derneğinin kaç şubesi var

Enerji Verimliliği Derneği’nin Enerjinin etkin ve verimli kullanılabilmesi için farkındalık oluşturmak, bilimsel ve teknik araştırmalar yaptırmak ve sonuçlarını kamu kuruluşları ve vatandaşlar ile paylaşarak verimliliği arttırmak için14.Şubesi Adana’da a

Yapı sektöründe 7,7 milyar dolarlık enerji verimliliği yatırımı yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2024-2030 senelerinde enerji verimliliği odağında yapı sektörüne 7,7 milyar dolar yatırım yapılacağını açıkladı. İşte haberin detayları...

Tayfun Küçükoğlu: Binalarda enerji verimliliği için kullanıcılar teşvik edilmeli!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu Enerji Verimliliği haftası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Gelecekte var olmak için sınırlı kaynaklarımızı daha verimli kullanarak ‘az ile çok’ yapmalıyız” dedi.

Malatya kentsel dönüşümde örnek gösteriliyor!

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER), enerji tasarrufu ve ısı yalıtımı seferberliği için Malatya'da düzenlenen seminer dahilinde kentte hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları ele alındı.

Binalara neden yalıtım yapılmalı?

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER), enerji tasarrufu ve ısı yalıtımı seferberliği konusuna ilişkin kamuoyunda bilgi oluşturmak, farkındalık yaratmak için düzenlediği Anadolu Buluşmaları'nın 19. Adana'da yapıldı.

Binalarda enerji verimliliği nasıl yapılmalı?

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, “Binalarda ve Sanayide Enerji Verimliliği” temalı bir webinar gerçekleştirdi. Etkinlikte, sanayide ve binalarda enerji verimliliği sağlanması amacıyla atılması gereken adımlar değerlendirildi. 

Kamu binalarında enerji verimliliği ile 870 milyon TL tasarruf yapılacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kamu binalarında enerji verimliliğiyle sağlanan tasarruf miktarını 2023'e kadar 870 milyon TL tasarruf hedeflediklerini dile getirdi. 

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’deki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma!

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’nin 81 kentindeki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma yaptı.

Zorunlu enerji verimliliği etüt raporunda son 2 ay!

Endüstriyel işletmeler, okul, hastane, alışveriş merkezleri ve otel gibi ticari hizmet binaları ve kamu binaları için enerji verimliliği etüt raporlarının tamamlanarak teslim edilmesi için 2 aylık bir süre kaldı.

Isı yalıtımı konutların değerini artırıyor!

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) İcra Kurulu Başkanı Emre Alkin, ısı yalıtımının tüketicilere özellikle konut satışlarında büyük avantaj sağladığını dile getirerek "Binaların uzun ömürlü olmasını sağlayan ısı yalıtımı, kısa vadede konutun satış değerini de artırıyor." diye konuştu.

GYODER'in 'Binalarda Enerji ve Kaynak Verimliliği' semineri 12 Haziran'da!

GYODER Akademi tarafından düzenlenen 'Binalarda Enerji ve Kaynak Verimliliği' başlıklı seminer 12 Haziran günü online olarak ZOOM uygulaması aracılığıyla gerçekleştirilecek....

Kentsel dönüşüm konutlarında enerji verimliliği artacak!

‘Enerji Verimliliği Haftası’ dolayısıyla açıklamalarda bulunan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, “Türkiye’deki tüm binalar için zorunlu hale getirilen Enerji Kimlik Belgesi’nin yanı sıra kullanılan inşaat malzemesi mutlaka sorgulanmalı'' diye konuştu.

Enerjide verimliliğin anahtarı yalıtım ve ölçüm cihazları!

Enerji Verimliliği Derneği Başkanı Murat Kalsın yaptığı açıklamada "Sadece kış döneminde yalıtımı yapılan ve ısı ölçüm cihazı kullanılan evlerde, 5 yılda daire başına 2500 liranın üzerinde tasarruf sağlanabilir" diye konuştu.

Binalarda enerji verimliliği yalıtımla başlar!

6-12 Ocak Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla açıklama yapan İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, "Ülkemizdeki tüm binaları yalıtımlı hale getirerek her yıl 9 milyar dolar tasarruf edebiliriz" dedi...

Enerji Verimliliği Derneğinin kaç şubesi var Haberi

Enerji Verimliliği Derneğinin kaç şubesi var

Enerjinin en verimli şekilde kullanılabilmesi konusunda Türkiye genelinde etkin çalışmalar yapan; Enerji Hanım, Enerji Çocuk, Enerji Verimli Ulaşım ve Enerji Verimli Sanayi’den oluşan “Enerji Takımı” ile Türkiye’nin dört bir yanında başarılı projeler gerçekleştiren Enerji Verimliliği Derneği’nin Adana Şubesi açıldı.


Açılışı gerçekleştiren ve bir de konuşma yapan Enerji Verimliliği Derneği Başkan Vekili  Adnan Ersoy Ulubaş, “Ülkemiz İthalat kaynaklarının en önemli kalemi Enerji'nin daha az tüketilebilmesi için Enerji verimliliğinin alternatif bir enerji kaynağı olduğu gerçeği hepimizin gündeminde olmalı. Yapılan hesaplamalara göre verimlilik sağlanırsa; elde edilen tasarrufun değeri, enerji kaynaklarımızdan üretebileceğimiz enerjiden daha fazladır. Yani verimlilik çok önemli bir unsurdur. Çünkü, 1 Birim mal üretebilmek için bizler gelişmiş ülkelere göre 3 katı daha fazla enerji harcıyoruz.” dedi. Konuşmasında Enerji Verimliliği Derneği’nin on sekizinci...