19 / 04 / 2024

enflasyon geriledi

enflasyon geriledi

Merkez Bankası Ekim Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporunu yayımlandı.Buna göre, enflasyondaki gerilemede gıda ve temel mal grupları öne çıktı, yıllık enflasyon enerji dışındaki tüm ana gruplarda düşüş kaydetti.

Emekli ve memurun alım gücü geriledi: Asgari ücret 2 bin 385 lira eridi! Enflasyon maaşları da etkiledi! 

Enflasyon hem emeklinin hem memurun hem de asgari ücretlinin alım gücünü etkiledi. İşte tek tek açıklanan o rakamlar...

Enflasyon aralıkta neden düşük çıktı? İşte o sorunun yanıtı!

Aralık ayı enflasyon rakamları şaşırttı. TÜİK verilerine göre enflasyon aralıkta aylık bazda yüzde 1,18, yıllık bazda iste 64,27’ye gerilediği duyuruldu. İşte salı günü yapılan bu açıklamayla herkesin kafasında, “Acaba ne oldu da enflasyon düştü?” sorusu belirdi. İşte bu soruya Merkez Bankası cevap

Dolar 8.15 seviyesine geriledi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun ilk enflasyon raporu sunumu sonrasında dolar/TL 8.15 seviyesine kadar geriledi.

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon yüzde 0,1'e indi!

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin gevşemeye başladığı mayıs ayında yüzde 0,1'e geriledi.

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon 0,1'e geriledi!

Avro Bölgesi'nde nisan ayında yüzde 0,3 olan yıllık enflasyon, mayısta yüzde 0,1'e indi.

Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi!

Merkez Bankası'nın mayıs ayı beklenti anketinde enflasyon beklentisi yüzde 9.38 olarak açıklandı. Bir önceki ay beklenti yüzde 9.76 düzeyindeydi. Yıl sonu dolar/TL beklentisi bir önceki anket döneminde 6.93 TL iken, bu anket döneminde 7.02 TL'ye yükseldi.

Merkez Bankası'nın 2020 yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 10'a geriledi!

Merkez Bankası, ocak dönemi beklenti anketi sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre, 2020 yıl sonu için enflasyon beklentisi yüzde 10.01 olurken, büyüme beklentisi ise yüzde 3.2'den yüzde 3.4'e yükseldi. 12 ay sonrası için dolar/TL'de ise 6.43 seviyesi bekleniyor.

Merkez Bankası'nın beklentisi yüzde 12.18'e geriledi!

Merkez Bankası'nın kasım ayı beklenti anketine göre cari yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 12.18'e gerilerken; 12 ay sonrası için enflasyon beklentisi yüzde 10.46'ya geriledi.

ABD'de konut satışları beklentilerin aksine geriledi!

ABD'de dün açıklanan kişisel gelir ve harcamalar beklentilere yakın gelirken, bekleyen konut satışları ise beklentilerin aksine geriledi. Dow Jones endeksi yüzde 1,92, S&P 500 endeksi yüzde 2,57, Nasdaq endeksi yüzde 3,04 düştü.

ABD'de konut satışları Ağustos'ta yüzde 1.4 geriledi!

ABD'de sözleşmeleri imzalanan ve bekleyen konut satışları endeksi ağustos'ta bir önceki aya göre artış beklentilerinin aksine yüzde 1.4 geriledi.

İnşaat Malzemeleri Sanayi Endeksi Ağustos'ta geriledi!

İnşaat sektörünün genel gidişatına ilişkin güven ağustos ayında 3,2 puan azalırken, inşaat malzemeleri sanayi genel gidişatına ilişkin güven de ağustos ayında 3,5 puan geriledi.

İnşaat sektöründe istihdam 14 bin kişi geriledi!

Faik Öztrak, reel sektörden gelen feryat ve sinyallerin de iç açıcı olmadığını, mevsim etkilerinden arınmış verilere göre, haziranda sanayi istihdamının 24 bin, inşaat sektörü istihdamının ise 14 bin gerilediğini ileri sürdü.

Kira enflasyon oranları Eylül 2015!

Kiracılık Hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince kira döneminin yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Kira zammı, dönemin enflasyon oranlarına göre yapılıyor. İşte kira enflasyon oranları Eylül 2015..

enflasyon geriledi Haberi

enflasyon geriledi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından ekim ayına ilişkin Fiyat Gelişmeleri Raporu yayımlandı. Rapora göre, ekim ayında tüketici fiyatları yüzde 2,0 artarken, yıllık enflasyon 0,71 puan azalarak yüzde 8,55'e geriledi. Enflasyondaki gerilemede gıda ve temel mal grupları öne çıktı, yıllık enflasyon enerji dışındaki tüm ana gruplarda düşüş kaydetti. Bu dönemde gıda enflasyonundaki yavaşlamada işlenmiş gıda fiyatları etkili olurken, temel mal grubundaki düşüşte diğer temel mallar grubu kaynaklı baz etkisi öne çıktı.

Hizmet yıllık enflasyonu ulaştırma dışındaki grupların desteği ile gerilemeye devam etti. Öte yandan, enerji fiyatları geçen ayın ardından bu dönemde de yüksek bir oranda artış gösterdi.Türk lirasındaki istikrarın yanı sıra enflasyon beklentilerindeki iyileşme ve iç talep koşullarının seyri çekirdek enflasyon göstergelerindeki düşüşü desteklemeye devam etti. B ve C göstergelerinin eğilimindeki...