27 / 04 / 2024

enflasyon gerilemesi

enflasyon gerilemesi

Merkez Bankası Ekim Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporunu yayımlandı.Buna göre, enflasyondaki gerilemede gıda ve temel mal grupları öne çıktı, yıllık enflasyon enerji dışındaki tüm ana gruplarda düşüş kaydetti.

Şubatta Enflasyon ne olacak?

Aralık ayında yüzde 13.58 olarak kaydettikten sonra ocak ayında yaşanan yüzde 11.10’luk rekor artışlardan sonra aylık enflasyon Şubat ayı için tek haneye gerilemesi öngörülüyor. Detaylar haberimizde...

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon 0,1'e geriledi!

Avro Bölgesi'nde nisan ayında yüzde 0,3 olan yıllık enflasyon, mayısta yüzde 0,1'e indi.

Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi!

Merkez Bankası'nın mayıs ayı beklenti anketinde enflasyon beklentisi yüzde 9.38 olarak açıklandı. Bir önceki ay beklenti yüzde 9.76 düzeyindeydi. Yıl sonu dolar/TL beklentisi bir önceki anket döneminde 6.93 TL iken, bu anket döneminde 7.02 TL'ye yükseldi.

Kamu bankalarının konut kredisi faizleri düştü mü?

Yıllık enflasyon ortalamasının gerilemesi ile kamu bankalarının enflasyon endeksli konut kredisi faiz oranlarında Mayıs ayında düşüş yaşandı. Peki, Ziraat Bankası, HalkBank ve VakıfBank’ın sunduğu enflasyon endeksli konut kredisi faiz oranları Mayıs'ta ne kadar oldu?

Enflasyon rakamları açıklandı!

Enflasyon nisan ayında yüzde 0,85 artarken, yıllık bazda yüzde 10,94 oldu.

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 7.4'e düşürdü!

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, yılın ikinci enflasyon raporunu açıkladı. Yüzde 8.2 olan yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 7.4'e çekildi. Uysal, "IMF ile kaynak ya da swap girişimimiz yok" dedi.

Enflasyon endeksli konut kredisi faizleri Nisan’da ne kadar oldu?

Enflasyon oranlarında yaşanan artışa rağmen enflasyon endeksli konut kredisi faizleri Nisan ayında düştü. Faiz oranları ne kadar oldu?

Enflasyon rakamları açıklandı!

Enflasyon mart ayında yüzde 0,57 artarken, yıllık bazda yüzde 11,86 oldu.

İstanbul'un mart ayı enflasyon rakamları açıklandı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), 2020 Mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. İstanbul'da martta bir önceki aya göre perakende fiyatlar yüzde 0.33, toptan fiyatlar yüzde 1.78 arttı.

Ziraat Bankası Enflasyon Endeksli Konut Kredisi mantıklı mı?

Ziraat Bankası Enflasyon Endeksli Konut Kredisi ürünü faizleri ne kadar? Enflasyon endeksli konut kredisi kullanmak mantıklı mı?

Enflasyon endeksli konut kredileri 2020 Mart’ta ne kadar oldu?

Enflasyon oranlarında yükselişin devam etmesi ile enflasyon endeksli konut kredisi faizleri de bir kez daha arttı. Enflasyon endeksli konut kredisi faizleri Mart ayında ne kadar oldu?

Enflasyon rakamları açıklandı!

Tüketici Fiyat Endeksi şubat ayında aylık bazda yüzde 0,35, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi yüzde 0,48 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 12,37, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 9,26 oldu.

Enflasyon verileri konut kredisi faizlerini arttıracak mı? 

Türkiye İstatistik Kurumu dün Ocak ayı enflasyon verilerini açıkladı. Enflasyon yeni yılda da beklentinin üstünde kalarak yükselişini sürdürdü. Peki enflasyon verileri konut kredisi faizlerini nasıl etkileyecek?

enflasyon gerilemesi Haberi

enflasyon gerilemesi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından ekim ayına ilişkin Fiyat Gelişmeleri Raporu yayımlandı. Rapora göre, ekim ayında tüketici fiyatları yüzde 2,0 artarken, yıllık enflasyon 0,71 puan azalarak yüzde 8,55'e geriledi. Enflasyondaki gerilemede gıda ve temel mal grupları öne çıktı, yıllık enflasyon enerji dışındaki tüm ana gruplarda düşüş kaydetti. Bu dönemde gıda enflasyonundaki yavaşlamada işlenmiş gıda fiyatları etkili olurken, temel mal grubundaki düşüşte diğer temel mallar grubu kaynaklı baz etkisi öne çıktı.

Hizmet yıllık enflasyonu ulaştırma dışındaki grupların desteği ile gerilemeye devam etti. Öte yandan, enerji fiyatları geçen ayın ardından bu dönemde de yüksek bir oranda artış gösterdi.Türk lirasındaki istikrarın yanı sıra enflasyon beklentilerindeki iyileşme ve iç talep koşullarının seyri çekirdek enflasyon göstergelerindeki düşüşü desteklemeye devam etti. B ve C göstergelerinin eğilimindeki...