24 / 04 / 2024

enflasyon yıl sonu beklentisi

enflasyon yıl sonu beklentisi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Nisan ayı piyasa katılımcıları anketi sonuçlarını yayımladı. Nisan ayı beklenti anketinin mart ayına göre, dolar kurunda ve ensflasyonda yıl sonu beklentisi yükseldi. Peki dolar ve enflasyon yıl sonunda ne olacak? 

Hatice Kolçak: Kuru tutarak enflasyonun yıl sonu hedefine ulaşması mümkün mü? İşte hayaller ve gerçekler...

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan bugün 2024 yıl sonu enflasyon beklentisini açıkladı. Beklentiyi değiştirmeyen Karahan mücadeleye devam edeceklerini açıkladı. Açıklamanın ardından Hatice Kolçak Kuru tutarak enflasyonun yıl sonu hedefine ulaşmasının mümkün olup olmayacağını sordu.

Merkez Bankası'ndan yıl sonu dolar, faiz ve enflasyon tahmini!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası piyasa Katılımcıları Anketi'nde yıl sonu dolar, enflasyon ve faiz beklentisini açıkladı.

Merkez Bankası'ndan yıl sonu dolar, faiz ve enflasyon açıklaması! Son dakika gelişmesi...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Piyasa Katılımcıları Anketi yıl sonu dolar kuru tahmini, faiz ve enflasyon beklentisi açıklandı.

TCMB Başkanı Erkan resmen açıkladı! Yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 65 olarak güncellendi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan'dan son dakika yıl sonu enflasyon açıklaması geldi. Erkan yıl sonu enflasyon tahmini orta noktalarını 2023 için yüzde 65 olarak açıkladı.

Merkez Bankası'ndan son dakika enflasyon kararı: Yıl sonu beklentisi yükseldi!

Son dakika açıklanan karara göre  Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yıl sonu enflasyon tahminini yükselttiğini duyurdu. 

Goldman, Merkez Bankası'nın yıl sonu yeni enflasyon beklentisini açıkladı!

Goldman Sachs, Merkez Bankası'nın 500 baz puanlık faiz artışınından sonra yağtığı değerlendirmede yıl sonu yeni enflasyon beklentisini açıkladı. 

Son dakika! Merkez Bankası yıl sonu beklentisini açıkladı! Yıl sonunda dolar ve enflasyon böyle olacak

Son dakika flaş haber... Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi açıklandı. Ankette, yıl sonu tüketici enflasyonu beklentisi ağustos döneminde yüzde 43,82'den yüzde 59,46'ya yükseldi. Yıl sonu dolar/TL beklentisi ise, 29,82 TL'ye çıktı.

Son Dakika: Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 22,3'ten yüzde 58'e çıkardı!

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, yıl sonu enflasyon tahmininin yüzde 22,3'ten yüzde 58'e artırdığını belirtti. Erkan, enflasyonun kısa vadede geçici artış göstereceğini, belirgin iyileşmeye kadar parasal sıkılaştırmayı kademeli olarak güçlendireceklerini kaydetti.

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon beklentisini açıkladı! 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Kavcıoğlu, yıl sonu enflasyon beklentisini açıkladı. 

Ocak ayı enflasyonu ne olacak? İşte ekonomistlerin ocak ayı ve 2023 yıl sonu enflasyon tahminleri!

TÜİK yarın ocak ayı enflasyon verilerini açıklayacak. Anadolu Ajansı, TÜİK açıklaması öncesinde ekonomistlerin ocak ayı ve yıl sonu tahminlerini aldı. İşte detaylar…

Son dakika! Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini açıkladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yıl sonu enflasyon tahminini revize etti. İşte detaylar…

Merkez Bankası’ndan flaş karar! Yıl sonu enflasyon beklentisi değişti

TCMB tarafından gerçekleştirilen ankete göre; ağustos ayı ile ilgili sonuçlarına TÜFE yıl sonu beklentisi bir önceki anket döneminde % 69, 94 iken, bu anket döneminde % 70, 60 oldu. İşte detaylar…

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon beklentisini yükseltti

Merkez Bankası’nın hazırladığı Piyasa Katılımcılar Anketi sonuçları açıklandı. Merkez Bankası 2022 sonu enflasyon ve döviz kuru için yeni tahminini duyurdu. Anket sonuçlarına göre enflasyon yüzde 5 artarken yıl sonu döviz beklentisi 19 liraya ulaştı.

enflasyon yıl sonu beklentisi Haberi

enflasyon yıl sonu beklentisi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından  Nisan ayı piyasa katılımcıları anketi sonuçları açıklandı.
Ankete göre; cari yıl sonu dolar kuru beklentisi bir önceki anket döneminde 16,68 TL iken, Nisan ayı anket döneminde 16,85 TL oldu. Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 46,44 seviyesine çıktı. Cari açık tahmini 27,5 milyar dolara yükseldi.

YILLIK ENFLASYON BEKLENTİSİ

51 katılımcı tatrafından yayımlanan Nisan ayı piyasa katılımcıları anketine göre cari yıl sonu  TÜFE beklentisi bir önceki ankete  göre yüzde 40,47 iken, Nisan ayı anketinde yüzde 46,44'e yükseldi. 12 sonrası  TÜFE beklentisi ise mart anketinde yüzde 26,43 iken  Nisan ayı anketinde 28,41 oldu. 24 Ay sonrası TÜFE beklentisi ise 17,03 iken bu ay 17,68 olarak gerçekleşti.


12 AY SONRASI ENFLASYON BEKLENTİSİ

2022 yılı Nisan ayı anket döneminde, 12 ay...