29 / 03 / 2024

enka Sırbistan otoyol projesi

enka Sırbistan otoyol projesi

ENKA, Sırbistan'da 745 milyon euroluk proje hayata geçiriyor. ENKA-Bechtel konsorsiyumunca inşa edilecek otoyol sözleşmesi Sırbistan Cumhurbaşkanı’nın katıldığı törenle imza atıldı.

Enka, Morava Koridor Otoyol Projesi için imzaları attı!

Enka İnşaat'ın Overseas Bechtel, Inc. ile eşit paylara sahip olduğu Bechtel ENKA UK Limited bugün Sırbistan'da, Sırbistan Devleti adına İnşaat, Ulaşım ve Altyapı Bakanlığı ile Morava Koridor Otoyol Projesi'nin tasarım ve inşaatına ilişkin anlaşma imzaladı...

İnşaat şirketleri tek tek iflas ediyor! Sırbistan'da bir Türk inşaat şirketi daha battı!

Forbes Sırbistan'ın geçtiğimiz günlerde hakkında açıklama yaptığı Kronos şirketiyle bağlantılı Türk inşaat şirketi Juno inşaat iflas etti.

Avrupa Şampiyonu olan Filenin Sultanları 500 bin euro para ödülü

Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı, büyük bir başarıya imza atarak Avrupa Şampiyonası'nda Sırbistan'ı mağlup ederek şampiyon oldu. Bu büyük başarı, Filenin Sultanları olarak bilinen milli takımımızın tarihindeki en büyük zaferlerden biri olarak kayıtlara geçti. Şampiyonlukla birlikte milli takım, 5

Türk şirket, Avrupa’daki tekstil üssünü kapatıyor! 700 kişi işsiz kalacak!

13 yıl önce Sırbistan’a ilk giden Türk tekstil şirketi olan Jeanci, ülkedeki üretimini sona erdiriyor. İki fabrikada 700 kişiye istihdam sağlayan Jeanci, dünya devleri Cavalli, Fearre ve Versace gibi ünlü markalar için de üretim yapıyordu.

Erenli Holding, Sırbistan'daki tesis yatırımı için bedava arazi aldı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü köşesinde Erenli Holding'in Sırbistan’ın Leskovaç kentindeki tesis yatırımını ve satın aldığı araziyi yazdı. İşte Kerim Ülker'in 'Erenli, Sırbistan'da tesis kuracak 338 kişiye istihdam sağlayacak' başlıklı yazısı...

Enka İnşaat, Yandex Merkez Binası inşaatı için 500 milyon Euro'luk sözleşme imzaladı!

ENKA ve Yandex LLC arasında, Moskova'da yapılacak olan yeni Yandex Merkez Binası'nın inşası için yaklaşık 500 milyon Euro'luk sözleşme imzalandı.

Türk inşaat firmaları, Sırbistan'daki projelerde yer alacak!

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy yaptığı açıklamada, Sırbistan İnşaat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile iş birliği ile hayata geçirilecek olan projelerde Türk inşaat firmalarına yer verileceğini söyledi.

Emina Jahovic evini Türk Konsolosluğuna kiraya verdi!

Şarkıcı Mustafa Sandal'dan geçtiğimiz yıllarda boşanan Emina Jahovic, Sırbistan Yeni Pazar’da yer alan aile yadigarı evini Türkiye Cumhuriyeti konsolosluk binasına kiraya verdi.

Enka İnşaat Esas Sözleşmesi'nin 6. maddesi değişti!

Enka İnşaat Esas Sözleşmesinin "Sermaye" başlıklı 6. maddesi değiştirildi ve söz konusu değişikliği içeren yürürlükteki esas sözleşmesi yayınlandı.

Acıbadem Sağlık Grubu, Sırbistan'a giriyor!

Acıbadem Sağlık Hizmetleri ve Ticaret A.Ş. iştiraki Acıbadem City Clinic B.V. tarafından Sırbistan'daki Bel Medic'in hisselerinin yüzde 701'i, ACC BV tarafından alınacak.

Acıbadem Sağlık Grubu, Sırbistan’da hastane alıyor!

Acıbadem Sağlık Hizmetleri, iştiraki Acıbadem City Clinic BV (ACC BV) aracılığıyla Sırbistan’ın önde gelen özel sağlık sunucuları arasında yer alan Bel Medic Grup’u satın alıyor...

Enka İnşaat'ın ana sözleşmesinin 6'ncı maddesi değişti!

Enka İnşaat'ın ana sözleşmesinin sermayeye ilişkin 6'ncı maddesinin ekli şekilde değiştirilmesi ve gerekli izinler için SPK'ya yapılan başvuru onaylandı.

Enka İnşaat esas sözleşme değişikliği için SPK'ya başvurdu!

Enka İnşaat'ın ana sözleşmesinin sermayeye ilişkin 6'ncı maddesinin ekli şekilde değiştirilmesi ve gerekli izinler için Sermaye Piyasası Kurulu ve Ticaret Bakanlığı'na başvurulmasına karar verildi. 

TürkAkım'ın Sırbistan ayağı faaliyete geçti!

Rus doğal gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya iletecek TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı'nın Sırbistan ayağı, faaliyete geçti.

enka Sırbistan otoyol projesi Haberi

enka Sırbistan otoyol projesi

ENKA, ortak girişim partneri Bechtel ile Morava Koridor Otoyolu Projesinin tasarım ve inşaat işlerini hayata geçiriyor. Projenin 2023'e kadar tamamlanması ve 112 kilometrelik yol inşa edilmesi planlanıyor. Morava Koridoru otoyolu, Sırbistan topraklarında Avrupa ulaştırma koridorları ile bağlantı yapılacak. Otoyolun yapımına 2020’nin ilk aylarında başlanması ve 4 yılda tamamlanması hedefleniyor.

Kapsamlı bir telekomünikasyon ağı planlanıyor

Bölgede yer alan erişilebilirliğin geliştirilmesi ve dijital bir koridor sağlanması amacıyla otoyol rotası boyunca yer alan kapsamlı bir telekomünikasyon ağının yapılması planlanıyor. Projede 10 yeni kavşak, karayollarını, demiryollarını ve Morava Nehri’ni rota boyunca kesen çok sayıda yapı yapılacak. Ayrıca Batı Morava Nehri’nin geniş taşkın yatağı nedeniyle kapsamlı erozyon koruması içeren dolgu sahası çalışmaları, selden korunma önlemleri, uzun nehir derivasyonları, bentler ve yeni bir nehir yatağının inşası yapılacak.

78 köprü, 24 üst geçit...