25 / 04 / 2024

ENKA’dan Sırbistan'a 745 milyon euroluk otoyol projesi!

ENKA’dan Sırbistan'a 745 milyon euroluk otoyol projesi!

ENKA, Sırbistan'da 745 milyon euroluk proje hayata geçiriyor. ENKA-Bechtel konsorsiyumunca inşa edilecek otoyol sözleşmesi Sırbistan Cumhurbaşkanı’nın katıldığı törenle imza atıldı.



ENKA, ortak girişim partneri Bechtel ile Morava Koridor Otoyolu Projesinin tasarım ve inşaat işlerini hayata geçiriyor. Projenin 2023'e kadar tamamlanması ve 112 kilometrelik yol inşa edilmesi planlanıyor. Morava Koridoru otoyolu, Sırbistan topraklarında Avrupa ulaştırma koridorları ile bağlantı yapılacak. Otoyolun yapımına 2020’nin ilk aylarında başlanması ve 4 yılda tamamlanması hedefleniyor.

Kapsamlı bir telekomünikasyon ağı planlanıyor

Bölgede yer alan erişilebilirliğin geliştirilmesi ve dijital bir koridor sağlanması amacıyla otoyol rotası boyunca yer alan kapsamlı bir telekomünikasyon ağının yapılması planlanıyor. Projede 10 yeni kavşak, karayollarını, demiryollarını ve Morava Nehri’ni rota boyunca kesen çok sayıda yapı yapılacak. Ayrıca Batı Morava Nehri’nin geniş taşkın yatağı nedeniyle kapsamlı erozyon koruması içeren dolgu sahası çalışmaları, selden korunma önlemleri, uzun nehir derivasyonları, bentler ve yeni bir nehir yatağının inşası yapılacak.

78 köprü, 24 üst geçit ve 12 alt geçit inşa edilecek

Proje alanında kazı, dolgu, köprü, viyadük, kavşak ve gişe sahaları yapılacağını sözlerine ekleyen ENKA Altyapı Projelerinden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Özger İnal, bölgede zaman zaman yaşanan sel felaketlerini engellemek amacıyla 50 kilometre uzunluğuna sahip yeni nehir yatağı yapılacağını kaydetti. ENKA İnşaat İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Tara ise “Proje gerçekleştirdiğimiz ülkelerin ekonomilerine önemli katkılar sağladık. Bu proje ile bu misyonumuza devam edeceğiz. Sürdürülebilir başarımızın arkasında ENKA’nın kuruluşundan beri sahip olduğu yenilikçilik, mühendislikte mükemmeliyetçilik, kalite, iş güvenliği ve sağlığı ile çevre politikalarına bağlılık prensipleri var.” şeklinde konuştu.
 


Geri Dön