10 / 12 / 2025
fuzul

Ercan havalimanı özelleştirme

Ercan havalimanı özelleştirme

KKTC özelleştirmelerde ilk adımı havalimanlarında tarken tekliflerde son gün olarak 27 Ağustos veriliyor. İhale ile TAV başta olmak üzere Limak, Çeçen, Çelebi gibi gruplar ilgileniyor. KKTC'de yapılacak olan diğer özelleştirme ise enerji

ÖİB'den 7 ilde 16 özelleştirme!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Bolu, Nevşehir, Ankara, Düzce, Kastamonu, Aydın ve Hatay'da bulunan 16 gayrimenkulü özelleştiriyor. Özelleştirme kararları bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

İnebolu Limanı’nın özelleştirme ihalesi gerçekleşti!

İnebolu Limanı'nın özelleştirilmesi için EKOL, CE-KA, ÇELİKLER, ETİBAKIR A.Ş. ve ELON firmaları şartname aldı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından İnebolu Limanı’nın özelleştirme ihalesi gerçekleşti. İhaleye, üç firma teklifte bulundu.

ÖİB'den Hopa Termik Santrali'nde özelleştirme!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, atıl durumda bulunan Hopa Termik Santralinin de bulunduğu taşınmazlar ve üzerindeki varlıkların “varlık satış” yöntemiyle bir bütün halinde özelleştirilmesine karar verdi.

Türkşeker'in Erzurum özelleştirme ihalesi iptal edildi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye ait Erzurum-Hınıs'taki taşınmazın satışına ilişkin ihaleyi iptal etti.

Dolardaki artış özelleştirme ihalelerini nasıl etkiledi?

Türk Lirası'nın yılbaşından bu yana dolar karşısındaki değer kaybının yüzde 20'yi aşması özelleştirme ihalelerini de vurdu. Özelleştirmelerin daha önce ihale ve devir işlemleri 6 ay içinde tamamlanıyordu.

Dikili'deki arsa Başbakanlık Özelleştirme ihalesi'nce iptal edildi!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından İzmir İli Dikili İlçesi'nde bulunan arsanın satışı için düzenlenecek olan ihale iptal edildi.

Özelleştirme İdaresi Halkalı'da ve Silivri'de arsa satacak!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Silivri Pirimehmetpaşa ve Küçükçekmece Halkalı'da bulunan Sağlık Bakanlığı'na tahsisli üç arsayı özelleştirme programı kapsamına aldı. 10 ilde 16 gayrimenkule ilişkin satışa verilen onay bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Maliye Hazinesi'nden 10 ilde 16 özelleştirme ihalesi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Maliye Hazinesine ait 16 taşınmazı özelleştiriyor. Söz konusu taşınmazların 31 Aralık 2018 tarihine kadar özelleştirilmesine karar verildi.

2004 yılında İstanbul Hilton Oteli Özelleştirme İdaresi'ne geçmiş!

2004 yılında Emekli Sandığı, satamadığı otelleri Özelleştirme İdaresi'ne devretmiş. Özelleştirme İdaresi'ne devredilen, Maçka'daki Hilton Otel'in de aralarında bulunduğu 7 otelin satış işlemleri Özelleştirme İdaresi tarafından gerçekleştirilecekmiş.

ADÜAŞ'ın Bursa'daki özelleştirme ihalesinin son teklif verme tarihi uzatıldı!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ADÜAŞ'ın, Bursa Osmangazi ilçesinin Çekirge Mahallesindeki taşınmazın özelleştirilmesi ihalesinde, son teklif verme tarihi uzatıldı.

Yatağan maden sahasının özelleştirme ihalesi iptal edildi!

Yeniköy Yatağan Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ 'ye ait maden ruhsatı ve maden sahasının özelleştirme ihalesi iptal edildi.

Konya ÖİB'nin Karatay'daki özelleştirme ihalesinde teklif verme tarihi uzatıldı!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Konya Karatay'da bulunan arsaların özelleştirilmesi ihalesinde teklif verme tarihi 22 Nisan 2015 tarihine uzatıldı.

Türkşeker A.Ş.'den 3 ilde 4 özelleştirme!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Erzurum, Kırşehir ve Samsun'da bulunan taşınmazlara özelleştirilme kararı verildi. kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ercan havalimanı özelleştirme Haberi

Ercan havalimanı özelleştirme



Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ekonomik krizin olası etkilerini azaltmak ve daha hızlı bir büyüme sağlamak için özelleştirme yoluna girdi. Mart ayında çıkarılan özelleştirme yasasıyla ilgili hukuksal çalışmaları yapan KKTC, ada halkının yoğun itirazlarına karşın bu kararından vazgeçmeyeceğini belirtti. Yunanistan finansal krizden etkilenen ülkelerden biriydi ardından da bu krizler sonrası etkilenen Güney Kıbrıs da kısa bir süre önce devletin elindeki kurumları satacağını açıklamıştı.


Birkaç yıldır Avrupa Birliği ve Türkiye ile yürüttüğü yeniden yapılanma çalışmalarının bir sonucu olarak özelleştirmeleri uygulama kararı alan KKTC, ilk adımı 27 Mart 2012'de attı. Adada iktidar olan Ulusal Birlik Partisi (UBP) milletvekillerinin oylarıyla 27 Mart 2012 sabaha karşı özelleştirme yasası Kıbrıs Cumhuriyet Meclisi'nde kabul edildi. Yasa kabul edildikten sonra iktidar; muhalefet, işçi sendikaları ve basının yoğun...