25 / 04 / 2024

Erdoğan Süzer

Erdoğan Süzer

Türkiye ne yazık ki içine saplandığı gündemin esaretinden kurtulup bir türlü ekonomiye yoğunlaşamıyor, yaklaşan tehlikeleri savacak önlemleri alamıyor. Süzer, 'Önlem alınmazsa kriz konuttan gelecek' dedi.

Eskişehir TOKİ mağdurlarından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup: Vade sayısı düştü, taksit ve KDV arttı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın 2019'da başlattığı “100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi” kapsamında hak sahibi olan, fakat konut fiyatları ile taksitlere yapılan zamlar sebebiyle mağdur olduklarını söyleyenler Eskişehir’den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup gönderdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'daki kentsel dönüşümü merkezi yönetim ve yerel yönetimle sürdüreceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve dönüşümün kararlı bir şekilde sürdürüleceğinin altını çizdi.

TOKİ, Rize'deki 3 bin 742 konutu hak sahiplerine teslim etti! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1.157 adet konutun yapımı sürüyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ eliyle Rize'de toplam 3 bin 742 konutu bitirerek hak sahiplerine teslim ettiklerine, 1157 konutun yapımının ise sürdüğüne dikkat çekti. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize'de yaptığı önemli açıklamalar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Bolat'ın yaptığı indirim çağrısında kartopu etkisi! İş dünyasından destek yağıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Bolat'ın yaptığı "indirim çağrısına" iş dünyasından destek çığ gibi büyüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın indirim çağrısı karşılık buldu! Onlar da iğneden ipliğe indirim yaptı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın indirim çağrısına destek sürüyor. İTO Başkanı Şekip Avdagiç ve ATO Başkanı Gürsel Baran, oda üyelerini indirime ve yıl sonuna kadar zam yapmamaya davet etti. Ayrıca, İstanbul Perakendeciler Derneği Başkanı Faruk Güzeldere de bütün sektörleri enflasyonla mücadeleye çağırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan indirim çağrısı yapmıştı! O çağrıya bu marketler de cevap verdi! Ayçiçek yağı yüzde 15 düştü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın indirim çağrısına MODOKO ve KARADENİZBİRLİK de katıldı. Buna göre, MODOKO yüzde 20 indirimli satılan mobilya fiyatlarının yılsonuna kadar aynı kalacağını duyurdu. KARADENİZBİRLİK de ayçiçek yağına yüzde 12-15 indirim yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 bakanlığa 68 bakan yardımcısı atadı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanlığı 17 bakanlığa 68 bakan yardımcısı atadı. İşte ayrıntılar...

Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücret ve memur zammı müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası ekonomiye ilişkin milyonlarca insanı ilgilendiren önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, asgari ücret konusunda komisyonun çalışmalara başladığının altını çizerken, memur maaşı konusunda ise “Süreci yakında başlatıyoruz” dedi.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan emeklilere zam sözü! Emekli maaşlarına zam geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ikinci tur seçimlerden sonra piyasaların rahatlayacağını, ekonomide büyümenin devam edeceğini belirtirken, emeklilere de zam sözü verdi. Erdoğan, emekli maaşlarının artışına ilişkin gerekli adımların atılacağını söyledi.

Uluslararası fon yöneticilerinden seçim yorumu: Erdoğan kazanırsa ekonomik dengesizlik sürer!

Uluslararası fon yöneticileri, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Uzmanlar, 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçimleri Erdoğan’ın kazanması halinde ekonomideki dengesizliğin süreceği ve Türkiye'yi yatırım yapılmaz hale getiren politikaların devam edeceğinden kaygılı.

Bağ-Kurlulara müjde! Prim gün sayısında hayaller gerçek oluyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek açıkladı!

​​​​​​​Bağ-Kur prim eşitleme bekleyen yaklaşık 1 milyon yurttaş için Cumhurbaşkanı Erdoğan, tıpkı SGK’lı yurttaşlar gibi 7200 prim günü ile emekli olmaya hak kazandıklarını paylaştı. Emeklilik süresini 1800 gün yani beş sene geri çekecek düzenlemenin kısa bir süre içinde uygulanmaya başlaması beklen

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan küçük esnafa resmen büyük müjde geldi! Prim ödeme gün sayısı düşüyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan küçük esnafa resmen büyük müjde geldi. Küçük esnafın prim ödeme gün sayısı düşüyor... İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 Mayıs müjdesi! KARDEMİR'e 600 işçi alınacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1 Mayıs mesajında, Türkiye'nin ilk entegre ağır sanayi kuruluşu KARDEMİR'e 600 işçi alımı yapılacağının müjdesini verdi. 

Erdoğan Süzer Haberi

Erdoğan Süzer

Bugün Gazetesi Yazarı Erdoğan Süzer konut sektörünü değerlendirdi. İşte o yazı;


Zamanımızı ve enerjimizi emen yerel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından, önümüzdeki bir yılı bu sefer de genel seçim tartışmalarına heba etmek durumunda kalacağız. 

Türkiye'nin önünde, yeni bir ekonomik krizin kıvılcımı olabilecek nitelikte kritik sorunlar bulunuyor. 

Bu risklere karşı şimdiden çözüm üretilemezse, ileride telafisi çok güç sorunlar bütün toplumu etkisi altına alacaktır. 


3 kritik sorun 


Potansiyel kriz riski taşıyan 3 önemli sorunumuz var. Bunlardan ilki, aşırı konut fazlalığı, ikincisi Babacan'ın ayrılması halinde ekonomi yönetiminde oluşacak politika ve uygulama belirsizliği, üçüncüsü de olası cari açık ve ödemeler dengesi riskidir. Ekonomi politikasında yaşanacak radikal bir değişiklik, Türkiye'nin kredi notunun düşürülmesinden başlayarak üçüncü sırada saydığımız riski de tetikleyecektir. İki ve üçüncü sıradaki potansiyel risklerin ortadan kaldırılması politik...