26 / 04 / 2024

Ergene Nehri

Ergene Nehri

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Ergene Nehri 4 milyar maliyetle kurtarılacak. Planlı bir döneme geçtik ve artık herkes istediği yere organize sanayi bölgesi kuramıyor.'' dedi.

Ergene Nehri mecliste konu oldu!

Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Ergene Nehri'ndeki kirliliğe ilişkin soru önergesi hazırladı. Yüceer, sorularının Başbakan Davutoğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Ergene Nehri'ne 12 atık su arıtma tesisi kurulacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ergene nehrini kurtarmak için harekete geçti. Dere yatağı ıslah çalışmaları başladı. Ağaçlandırılan bölgeye 12 atık su arıtma tesisi kuruluyor. Taşkını ise erken uyarı sistemi haber verecek.

4 milyon 932 metreküp atıksu arıtılarak Ergene Nehri'ne deşarj edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Dairesi Başkanlığının bünyesinde faaliyete geçen Lüleburgaz Atıksu Projesi ve Kavak Deresi Rehabilitasyonu ergene nehrine can suyu oldu. 4 milyon 932 metreküp atıksu arıtılarak Ergene Nehri'ne deşarj edildi.

Ergene Nehri'ni kirletenlere 3.3 milyon lira ceza!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Ergene Nehri'nde süren ıslah çalışmaları işe yaradı. İlk 6 ayda 5 bin 807 ton ambalaj atığı çöpe karışmadan toplanırken, yapılan 964 denetimde işletmelere 3.3 milyon lira ceza uygulandı...

Çevre Şehircilik Bakanlığı Ergene için 2012'de 4 tesis kapattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ergene’nin temiz akması için, mesai saati gözetmeden denetimlerini sürdürüyor. 2012 yılında yapılan denetimlerde 13 Milyon lira para cezası kesti ve 4 tesisi kapattı

Uzunköprü Atıksu Arıtma Tesisi temel atma töreni yapıldı!

Uzunköprü Atıksu Arıtma Tesisi temel atma töreninde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ''Arıtma tesislerinin işletmeye alınmasıyla Ergene Nehri hızla daha temiz bir hal alacaktır'' dedi.

Ergene Havzası'nda 1 yılda 7 milyon TL'lik para cezası verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ergene Havzası’nda son bir yılda yaptığı denetimlerde yaklaşık 7 milyon TL para cezası verdi

Tekirdağ Ergene'deki altyapı çalışmaları tamamlandı!

Ergene'ye bağlı Vakıflar Mahallesinde çalışmaları bitirilen altyapı ve kanalizasyon hattında inceleme yaparak yetkililerden bilgi alan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak devam eden kaldırım, asfalt ve çevre düzenlemesi çalışmalarını inceledi.

Ergene Belediye Meclisi'nin Kasım toplantısında imar konuşuldu!

Ergene Belediye Meclisi'nin Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Rasim Yüksel başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Tekirdağ Ergene'de icradan 4 milyon 359 bin 920 TL'lik satılık fabrika!

T.C. Çorlu 2. İcra Dairesi Tekirdağ ili Ergene ilçesinde bulunan fabrika binasını satışa çıkardı. Fabrikanın toplam bedeli 4 milyon 359 bin 920 TL.

Sakarya Nehri asıl yatağına kavuşuyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Nehri’ni asıl yatağına kavuşturacak projede devam eden genişletme çalışmalarını inceledi.

Edirne Tunca Nehri'ne 4 köprü inşa edilecek!

DSİ 11. Bölge Müdürlüğüfnce Tunca Nehri üzerine toplam 4 adet büyük köprü yapılacak, 3 adedinin yı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor...

Sakarya Nehri bu projeyle nefes alacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Nehri yatağında devam eden genişletme çalışmalarını inceledi.

Sakarya Nehri için Tarihi Sakarya Köprüsü yatağı genişletilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediyesince Kızılırmak ve Fırat'tan sonra Türkiye'nin üçüncü en uzun nehri olan Sakarya Nehri'nin, ADASU Hidroelektrik Santrali (HES) ve Tarihi Sakarya Köprüsü arasındaki 8 kilometrelik yatağında genişletme çalışması başlatıldı.

Paris'te Seine Nehri'nin kıyısındaki yol yayalaştırıldı!

Paris Belediyesi, Seine Nehri'nin "Rive Droite" olarak adlandırılan kıyısındaki yolları araç trafiğine kapatılma kararı aldı.

Tekirdağ Ergene Hayvan Bakımevi 15 gün içinde açılacak!

Tekirdağ Ergene Belediyesi Sağlık Müdürlüğü Veterinerlik Hizmetleri, çalışmalar kapsamında sokak hayvanlarına yönelik hizmetlerine devam ediyor.

Şili Tolten Nehri Köprüsü çöktü!

Güney Amerika ülkesi Şili’de Tolten Nehri üzerinden geçen demir yolu köprüsü bilinmeyen bir nedenle çöktü. Kimyasal madde taşıyan yük treni köprüden geçerken tren yolu ikiye ayrıldı.

Kosova İbar Nehri üzerindeki köprü yeniden canlanacak!

Kosova'da, kuzeyinde Sırpların, güneyinde Arnavutların yaşadığı Mitrovica şehrini ikiye bölen İbar Nehri üzerindeki köprünün yeniden aktif hale getirilmesi için çalışmalar başladı.

Mersin Göksu Nehri'nde 4. köprü inşa ediliyor!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Silifke Belediyesi tarafından Göksu Nehri üzerine inşa edilecek olan 4. köprünün temel atma törenine katıldı.

Tekirdağ Ergene Kapalı Spor Salonu'nun temeli atıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Ergene Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Kapalı Spor salonunun temel atma törenine katıldı.

Ergene Nehri Haberi

Ergene Nehri

Bakan Eroğlu, Kırklareli Valisi Esengül Civelek'i ziyareti ardından valilik toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında kentte bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.


AK Parti hükümeti döneminde Kırklareli'de çok güzel yatırımlar yapıldığını ifade eden Eroğlu, Trakya Gelişim Projesi (TRAGEP) hakkında bilgi verdi. 


Ergene Nehri'ndeki kirliliğin giderilmesi amacıyla dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Ergene Havzası Koruma Projesi'ni başlattıklarını anımsatan Bakan Eroğlu, bunun için yaklaşık 4 milyar liralık yatırım yapılacağını kaydetti.


Ergene Nehri'nin geçmişte çok kirli olduğunu anlatan Eroğlu, ''Ergene Nehri 4. sınıf su kalitesinde akmaktaydı. Üzüntü kaynağımızdı. Hayat kaynağı olacak bu nehrin böyle kirli akması fevkalade üzüyordu. Burada kimse kendi vazifesini yapmıyordu. Bizim vazifemiz olmamasına rağmen atık su arıtma inşa ediyoruz. Biz sadece kontrol edip ceza kesecektik. Ama tabi bu böyle olmuyordu. Yıldırım hızıyla çalışmaya başladık....