19 / 04 / 2024

erozyondan korunma yolları

erozyondan korunma yolları

Erozyonla taşınan toprak miktarı yılda 500 milyon tondan, 178 milyon tona düştü. Toprakların korunması, tabii kaynakların sürdürülebilir yönetimi ve gıda güvenliğinin sağlanması erozyonla mücadele edilmesini zorunlu kılıyor.

Kripto paralarda en yaygın 5 dolandırıcılık yöntemi!

Türkiye’de son günlerde kripto para borsalarında yaşanan mağduriyetler gündemde bomba etkisi yarattı. Kripto para piyasasının güvenilirliği sorgulanmaya başlandı. Bitdefender Türkiye Genel Müdürü Barbaros Akkoyunlu, 5 yaygın kripto para birimi dolandırıcılığını ve korunma yollarını anlattı.

Termo Teknik, kombilerdeki arıza nedenlerini açıkladı!

Termo Teknik ürün uzmanları kombilerde sık karşılaşılan arıza nedenlerini ve arızalardan korunma yollarını açıkladı. Birçok kullanıcı kış hazırlıklarına çoktan başladı.

Türk Hava Yolları Samsun tanıtım turu düzenledi!

Türk Hava Yolları (THY) tarafından düzenlenen 4 günlük tanıtım turuna katılarak Cidde, Riyad, Dubai, Abu Dhabi, Doha, Umman, Kuveyt ve Bayreyn'den Samsun'a gelen heyet, tarihi ve turistik yerleri gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Balıkesir'in konumu yeni yollar ve hızlı trenle güçlenecek!

Marmara ve Ege denizlerine kıyısı olan il ulaştırma açısından stratejik bir konumda bulunuyor. İzmit Körfezi’nin köprüyle geçişi, yeni yollar ve hızlı trenin Balıkesir’in bu konumunu daha da güçlendirmesi bekleniyor...

FSM Köprüsü'nde kedi yolları imal edilecek!

FSM Köprüsü'nde bugünden itibaren Ocak sonuna kadar sürecek olan onarım çalışması başladı. Çalışmalar kapsamında "kedi yolları" yapılacak.Açıklamada, sürücülerin yoldaki trafik işaret ve işaretçilerine titizlikle uymaları gerektiği bildirildi.

Seydikemer'de yollar açılıyor!

MUĞLA'NIN Seydikemer Belediyesi, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda Gerişburnu Mahallesi Könteş Mevkisi'nde bazı imar yollarını ulaşıma açtı. Muğla Seydikemer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından kullanıma açıldı.

Bakan açıkladı: İstanbul'a yeni proje; yeraltı yolları!

Ulaştırma Bakanı Elvan, TIR trafiğinden kurtarmak istedikleri İstanbul için yeni projeler geliştirdiklerini söyledi, "Yeraltından yeni bir projemiz olacak. Yeraltı yolları olacak” diyerek ilk ipucunu verdi.

Türk Hava Yolları'nın yolcu sayısı 42 milyona yaklaştı!

Bu yılın ilk dokuz ayında yolcu yüzdesini 14.3 artıran Türk Hava Yolları (THY), 42 milyon yolcu sayısına yaklaşıyor. THY'nin yolcu doluluk oranı ise yüzde 79.7 olarak gerçekleşti

Türk Hava Yolları Diyarbakır seferlerini iptal etti!

Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarının protesto edildiği Diyarbakır 'da sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından Türk Hava Yolları (THY) bu kente yaptığı iki seferini iptal etti.

Türk Hava Yolları, Avea ile birlikte Discover İstanbul mobil uygulamasına imza attı!

Avea, Türk Hava Yolları (THY) ile işbirliğine giderek, İstanbul hakkında en doğru ve güncel bilgiye en kolay şekilde erişimi sağlamayı hedefleyen “Discover Istanbul” mobil uygulamasına imza attı...

Doğalgaz ve elektrikte tasarruf etmenin yolları!

Tüketicilerin, yüzde 9 oranındaki elektrik ve de doğal gaz zammından, evlerinde uygulayabilecekleri bir kaç tasarruf yöntemiyle etkilenmemeleri mümkün. İşte Doğalgaz ve elektrikte tasarruf etmenin yolları...

Aydın Efeler'in yolları yenileniyor!

Efeler'in yollarına kış öncesi yenileme çalışmaları başladı. Aydın'ın Efeler Belediyesi Fen İşleri ekipleri, yaklaşan kış mevsimi öncesi ilçede bozuk olan yolların bakım ve onarım çalışmalarına hız verdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, köy yollarında düzenlemelere başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ilçelerdeki bozuk yolların düzenlenerek asfaltlanması çalışmalarına Karacabey’de de start verdi. Altepe; Bursa ve ilçelerinde ana ve ara arterlerin yanı sıra köy yollarına kadar düzenlenmedik alan bırakmayacaklarını söyledi.

erozyondan korunma yolları Haberi

erozyondan korunma yolları

1970’li yıllarda erozyonla taşınan yıllık 500 milyon tonluk toprak miktarı, yürütülen ağaçlandırma, erozyon kontrolü, bozuk orman alanlarının rehabilitasyonu, mera ıslahı çalışmaları, dere ıslahları, tarımsal sulama projeleri ile sulu tarım alanlarının artması ile birlikte çok yıllık bitkilerin ekimi ve sulama teknolojilerindeki gelişmeler neticesinde yılda yaklaşık 178 milyon tona indirildi.


Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafi konum, iklim, topografya ve toprak şartları, erozyona karşı hassasiyetini artırıyor. Erozyon ile taşınan toprakla birlikte organik madde de taşınıyor ve toprakların verimliliği azalıyor. Toprakların korunması, tabii kaynakların sürdürülebilir yönetimi ve gıda güvenliğinin sağlanması erozyonla mücadele edilmesini zorunlu kılıyor.


Ormanların, toprak erozyonunu azaltıcı, hatta tamamen engelleyici tesirlerinin olduğu çeşitli araştırmalarla açıkça ortaya konuluyor. Toprağı erozyona karşı koruyan en önemli etkenin bitki örtüsü olduğu da herkes tarafından biliniyor. Bu kapsamda çalışmalarını...