26 / 04 / 2024

Erzurumda atlama kulesi

Erzurumda atlama kulesi

Erzurum'da 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yaptırılan ancak geçen yıl çökme meydana gelen atlama kulelerindeki altyapı çalışmaları gelecek yıl tamamlanacak.

Erzurum'daki atlama kulelerinin inşaatında sona yaklaşıldı!

Türkiye'de tek atlama kulesi olma özelliği taşıyan, Erzurum'un simgesi halindeki Kiremitlik Tepe'de bulunan atlama kulelerinin pistlerindeki çökme nedeniyle başlatılan altyapı ve üstyapı çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Cengiz Ergün Atatürk Kent Park'taki çalışmaları inceledi!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, Atatürk Kent Park içinde yer alan motorlu zipline, ip parkuru, tırmanma duvarı ve atlama kulesi eğlence araçlarının kurulum çalışmalarını inceledi.

Edirne'deki Makedonya Kulesi restore edilecek!

Roma İmparatorluğu döneminde kentin korunması için yapılan kalenin dört büyük surundan biri olan Makedonya Kulesi restore edilecek.

1998 yılında Kız Kulesi restore edilecek!

1998 yılında Kız Kulesi'ni işletmek üzere Kültür Bakanlığı'ndan 49 yıllığına kiralayan Hamoğlu Holding, Kız Kulesi'ni 3 milyon dolara (754 milyar lira) restore ederek kuleyi turizme kazandıracakmış.

TİKA Hamidiye Saat Kulesi'ni restore edecek!

TİKA, Trablus Belediyesi Tarihi Eserler Komitesi ile işbirliği yaparak Lübnan'ın Trablus şehrinde bulunan Hamidiye Saat Kulesi'nin restorasyonunu gerçekleştirecek" denildi.

Trablus'taki tarihi saat kulesi restore edilecek!

TİKA, 1901'de II. Abdülhamid'in tahta çıkışının 25. yılı anısına Lübnan'ın Trablus şehrinde yaptırılan Hamidiye Saat Kulesi'ni restore ettirecek.

Düzce'ye saat kulesi yapılıyor!

Düzce Belediyesi tarafından Celalettin Özdal Parkı’nda başlatılan çalışmalar devam ederken Rıhtım Caddesi üzerinde yer alan kavşağa ise yeni bir saat kulesi yapılıyor.

Edirne Makedon Kulesi'nin tadilat çalışmaları ne zaman bitecek?

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, temizlik çalışması yapılan Makedon Kulesi ve tadilat çalışmaları devam eden Sokullu Hamamı’nda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Erzurum'da atlama kulelerindeki altyapı 2016'da tamamlanacak!

Erzurum'da 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yaptırılan ancak geçen yıl çökme meydana gelen atlama kulelerindeki altyapı çalışmaları gelecek yıl tamamlanacak.

2000 yılında Galata Kulesi'nin dış cephe onarımı bitmiş!

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'nun kararları doğrultusunda başlatılan Galata Kulesi'nin dış cephe onarımı ve temizliği 2000 yılında tamamlanmış. Onarım çalışmaları için 235 milyar lira harcanmış.

Antalya EXPO Kulesi'nin temeli Haziran ortasında atılacak!

100 metre 70 santim yüksekliğinde yapılacak EXPO Kulesi’nin ihalesi yapıldı ve sözleşme imzalandı. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez, haziran ayı ortasında temelin atılacağını söyledi...

Antalya EXPO Kulesi'nin ihalesi yapıldı!

EXPO 2016 Antalya’nın kalıcı simgelerinden biri olan 100 metre 70 santim yüksekliğinde yapılacak EXPO Kulesi’nin ihalesi yapıldı ve sözleşme imzalandı. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez, haziran ayı ortasında temelin atılacağını söyl

Antalya EXPO Kulesi Şubat 2016'da tamamlanacak!

Expo 2016 Antalya’nın kalıcı simgelerinden biri olan 100 metre 70 santim yüksekliğinde yapılacak EXPO Kulesi’nin ihalesi yapıldı ve sözleşme imzalandı. Haşmet Suiçmez, haziran ayı ortasında temelin atılacağını söyledi.

Erzurumda atlama kulesi Haberi

Erzurumda atlama kulesi

Palandöken ilçesindeki Kiremitlik Tepe'de yapılan Türkiye'nin tek atlama kulelerinin pistlerindeki çökme nedeniyle güçlendirme için gerçekleştirilen ihalenin ardından geçen yıl kasım ayında altyapı çalışmalarına başlandı.


Ekiplerin yaklaşık 8 aydır üç vardiya halinde aralıksız sürdürdüğü çalışmalar sonucunda sağlam zemin üzerine, tesisin yapılacağı yerin güçlendirilmesi için 780 fore kazık çakıldı.


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, yaptığı açıklamada, 15 Temmuz 2014'te atlama kulelerinin hasar görmesi sonucunda Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın hızlı bir şekilde ihaleye girdiğini ve ekim ayı sonu itibarıyla da müteahhit firmanın çalışmalarına başladığını belirtti.


Bu işin nihayete erdirilmesi için yoğun bir tempoda çalışıldığını belirten Taşkesenligil, şunları söyledi:


"Bugün itibarıyla alana 780 fore kazığımız çakılmıştır ve 50 adet daha kazık çakılacaktır. Bu işlem temmuz ayı itibarıyla sona erecek. Bu kazıkların boyu 35 ila...