27 / 04 / 2024

Esas Holding gıdada yeni arayışlar

Esas Holding gıdada yeni arayışlar

Esas Holding Gıda Başkanı Babür Çelebi, gıda sektöründe büyümek için yeni arayışlar içinde olduklarını açıkladı. Sektörde fiyatların rasyonel seviyelerde olduğunu belirten Çelebi, Peyman’ın satışına yönelik adımlar atacaklarının sinyalini verdi.

Sanayiciler teşhisi koydu: Gıdada talep değil maliyet enflasyonu yaşanıyor!

Gıda ve içecek sanayicileri gıda enflasyonunun düşürülmesi için bir araya gelerek önerilerde bulundu. Küresel piyasalardaki düşüşe rağmen fiyatların arttığına dikkat çeken sanayiciler, en önemli nedenin tarımsal girdi maliyetindeki yükseliş olduğunu belirtti.

Marketteki un, süt, ekmek ve ayçiçek yağına gel zamdan bile bin beter bir haber. Resmen gıdada felaket haberi

Vatandaşlar son dönemde gıda ürünlerine gelen zamlardan dolayı şikayetçi ancak bundan daha kötüsü de olabilir. Uzman isim gıdaya ulaşım hakkında ürküten açıklamalarda bulundu.

Gıda fiyatlarındaki ani artışlar sıklaşacak! Aşırı hava olayları gıdada arz sorununu tetikler!

Dünyada sıklığı giderek artan hava olaylarının gıda fiyatlarının yüksek seyretmesine neden olabileceği beklenirken, ekonomistler meydana gelebilecek arz sorunlarıyla mücadele etmek için kısa ve uzun vadede politikalar geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Gıdada yeni zamlar kapıda: Ekmek 8-10 TL'ye yükselebilir! 

Döviz kuru, girdi ve akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş, sofralara da yansıyacak. Başta ekmek olacak şekilde gıdada yeni zamlar bekleniyor. İŞte ayrıntılar...

Gıdada indirim dalgası! Marketler hangi ürünlerde fiyatları indirdi? Hangi marketlerde indirim var?

Et ve kıymadan sonra indirim dalgası diğer gıda ürünlerine de yayıldı. Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde 900 üründe fiyatlar sabitlenirken, diğer yerel ve zincir marketlerde de benzer indirim kampanyaları başladı. İşte detaylar….

Ramazan öncesi gıdada zam yağmuru! Fiyatı en çok yükselen ürünler tek tek açıklandı! Lahana, limon, soğan...

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 28 Şubat ile 17 Mart arasındaki market fiyatlarını değerlendirdi. Ramazan öncesi gıdada zam yağmuru! Fiyatı en çok yükselen ürünler tek tek açıklandı! Lahana, limon, soğan...

Türkiye'de gıdaya ulaşım zorlaştı! En dip seviyeyi gördük

2023 yılı ile birlikte enflasyonunda yükselmesi gıda alımında ulaşımı zorlaştırdı. Türkiye, gıdada kendi kendine yetebilen ülkeler içinde Vietnam,  Ekvador ve Ürdün'ün akabinden 49'unculuğa düştü.

Gıdada vatandaşa müjdeli haber! Ucuz satış yapacak Koop-Bakkal’lar geliyor!

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sayılarının artacağını duyurduğu, ucuz gıdanın adresi olarak gösterilen Tarım Kredi Kooperatifleri’nin projesi Koop-Bakkal uygulaması genişliyor. 17 ile daha yeni ucuz bakkallar geliyor. İşte vatandaşı çok sevindirecek o detaylar…

Gıdada kapıda bekleyen tehlike! Fiyatlar her an fırlayabilir! Evinize stok yapın!

Gıda fiyatları üzerinde aşırı iklim olayları, düşük stok seviyeleri ve jeopolitik risklere ilişkin baskı sürüyor. Uzmanlara göre uluslararası gıda fiyatları her an yeniden artışa geçebilir.

Gıdada herkes haldeki aracıları suçlarken Bakan Muş, “Hale gelene kadar” diyerek, kimleri işaret etti?

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, gıdadaki artışla ilgili yaptıkları incelemeler sonunda, tarladan başlayarak, hale kadar olan zincirdeki kayıt dışılığın çok yüksek olduğunu vurgulayarak, bu alanın mutlaka kayıt altına alınması gerektiğini söyledi.

Gıda fiyatlarındaki artış endişe verici boyutta! Kış nasıl geçecek?

Gıdada tedarik zincirinde sorunlar yaşayan Avrupa ülkelerinde buğday fiyatlarında yıllık artış yüzde 68.5, ette yüzde 27.8, yağda ise yüzde 24.9 oldu. Fiyatların beklenen kuraklık ile daha da artması söz konusu.

Devlet hamle yaptı! Gıda fiyatları düşüyor mu?

Tarım ve Orman Bakanlığı gıdada yaşanan enflasyonu düşürmek için büyük bir hamle yaptı ve kent tarımı için hibe desteğine gitti. Bu adım gıda fiyatlarını düşürecek mi? Kent tarımı hibe desteği hangi illere verilecek?

Nidapark Göcek ön talep topluyor! Göcek'in ilk markalı lüks konut projesi!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Tahincioğlu Holding, Göcek projesi için ön talep dönemini başlattı. Nidapark Göcek adıyla yükselecek projede 32 adet müstakil villa yer alıyor.

Esas Holding gıdada yeni arayışlar Haberi

Esas Holding gıdada yeni arayışlar

Esas Holding, Pegasus ile anılıyor ancak 5 milyar TL ciroya yaklaşan grubun çok karlı işlerinden biri de gıda alanında. Gıda Grubu Başkanı Babür Çelebi, UN Roro ve Ayakkabı Dünyası’nı satın alarak büyüyen holdingde gıda alanında çerez markası Peyman’ın istedikleri seviyede büyüdüğünü vurguladı. Holdingde Şevket Sabancı’nın torunu Kazım Köseoğlu’nun başında olduğu gayrimenkul birimi de her ilde bir AVM hedefiyle hızla büyüyor. Çelebi’nin başında olduğu gıda alanında ise son birkaç yılda yeni bir satın alma olmadı. Holding, peşinde olduğu bir fast food zincirini satın alamayınca gıda perakendeciliğinde olma hedefinden uzaklaşmış. “Çok ümitlenmiştik fakat olmayınca biraz beklemeye aldık bu işi” diyen Babür Çelebi, deterjan, kozmetik ve gıda sektöründe kendilerine çok teklif geldiğini ve bunların değerlendirildiğini söyledi. 


Esas Holding bir yatırım fonu mantığında çalışıyor,...