24 / 04 / 2024

esenler çatı katı serbestliği teklif

esenler çatı katı serbestliği teklif

İBB Meclisi AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun başkanı olduğu Esenler'de kamu yapılarına sunulan çatı katı serbestliğine turizme katkı amacıyla oteller dahil edildi. İBB Planlama Müdürlüğü, düzenlemenin çatıdan kaynaklı yapı yüksekliğini ve inşaat alanını arttırabileceğiyle ilgili uyarı yaptı.

71 katlı Como Residences'daki çatı katı 136 milyon dolara satıldı!

Como Residences, Palm Jumeirah'ta bulunan Nakheel'in en son projesi olarak hayata geçiriliyor. Söz konusu projenin 2027 yılında teslim edilmesi planlanıyor. Ancak henüz bitmeden  çatı katı 136 milyon dolara satıldı.

Esenler Belediyesi'nden satılık imarlı arsa!

İstanbul İli Esenler Belediye Başkanlığı, İstanbul Esenler Atışalanı'nda yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsa akaryakıt ve servis istasyonu imarlı.

Çatı katında oturanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Resmen açıklandı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde binaların çatı katlarında yaşanan sorunları kaleme aldı. Peki çatı katındaki onarım sorunu nasıl çözülür? Çatı onarımları nasıl ypılır? Çatı onarımı için her kat maliki ödeme yapmak zorunda mı? İşte detaylar ve Tamer Heper'in okuyucusunun sor

Oturduğunuz apartmanda bu varsa dikkat edin! Mahkemelik olabilir, 1.500 TL masraf ödeyebilirsiniz! 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde, binaların çatı katında yapılacak değişiklikleri kaleme aldı. Peki çatı onarımları için apartmanlarda nasıl oylama yapılır? Çatı onarımına ilişkin sorunlar oylama ile çözülür mü? İşte Tamer Heper'in okuyucusunun sorusuna verdiği o yanıt...

Ankara Altındağ'da 10 katlı iş hanı satılıyor! İhalesi 19 Temmuz'da!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Ankara ili, Altındağ ilçesi, Sakalar Mahallesi'nde yer alan 3 bodrum, zemin, 5 normal, 1 çatı katı olmak üzere toplam 10 katlı iş hanını satıyor...

Türkler Miami'ye akın ediyor! Armani Casa'daki çatı katını gizemli Türk 17 milyon dolara aldı!

Ünlü Türk isimler Miami'yi ele geçiriyor! Şimdi ise Çok ünlü o isim Armani Casa'nın çatı katına tam 17 milyon dolar verdi! Ünlü Türklerin hepsi birer birer Miami'den ev satın aldı! Caner Erkin, Şükran Ovalı, Ceyda Ateş ve daha pek çok ünlü isim...

Emlak Konut GYO Esenler parsellerinin değeri belli oldu!

Emlak Konut GYO Esenler Atışalanı parsellerinin değeri belli oldu. İşte Emlak Konut GYO'nun Esenler parsellerinin değeri...

Çatı katı teras olarak kullanılabilir mi?

Takvim Gazetesi yazarlarından Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında konut sitelerinde en üst kattaki malikin çatıyı teras olarak kullanıp kullanamayacağını kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

TOKİ'den İstanbul'a 255 konutluk yeni proje müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul Esenler Atışalanı Mahallesi'nde 255 konutluk yeni proje inşa edecek.

Justin Timberlake New York’taki çatı katını sattı!

Dünyaca ünlü şarkıcı Justin Timberlake, 2017 yılında 20,2 milyon dolara satın aldığı çatı katını 29 milyon dolara sattı.

The Weeknd Los Angeles'taki çatı katını satışa çıkardı!

Dünyaca ünlü 31 yaşındaki Kanadalı şarkıcı The Weeknd, 2019 senesinde 21 milyon dolara satın aldığı çatı katı  dairesini 22.5 milyon dolara satışa sundu.

Scarlett Johansson satışa çıkardığı dairesinin fiyatını düşürdü!

Scarlett Johansson, 2008 senesinde New York’un Manhattan bölgesinde satın aldığı dairesini satışa sundu. Johansson, satışa çıkardığı çatı katı dairesinin fiyatını düşürdü.

Heath Ledger’ın oturduğu binadaki çatı katı 49 milyon dolara satıldı!

New York'un merkezinde, Soho'da Heath Ledger’ın yaşamını kaybettiği binadaki tripleks çatı katı 49 milyon dolara satıldı. 8 bin metrekare büyüklüğündeki konutun gizemli alıcısının kimliği paylaşılmadı. Evin, 6 terası ve özel bir asansörü bulunuyor.

esenler çatı katı serbestliği teklif Haberi

esenler çatı katı serbestliği teklif

Esenler Belediyesi Meclisi'nde, ilçe genelinin uygulama imar planın notlarında çatı katlarına ilişkin düzenlemede 2019'da değişikliğe gidildi. Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; plandaki “Çatı katı ve çatı arası piyesi (çatı dubleksi) yapılamaz. Çatı eğimi yüzde 33'ü geçemez. Ancak donatı alanlarında (dini tesis, eğitim tesisi, sağlık tesisi, kültürel tesis, resmi kurum vb), özel sağlık, özel eğitim ve özel yurt projelerinde, kamu mülkiyetindeki yapılarda  çatı şekli ve eğimi serbest olup, yükseklik ilçe belediyesinin onaylayacağı avan projeye göre yapılacaktır” ifadelerine eklemeler yapıldı. 

Esenler'deki turizm potansiyelinin değerlendirilebilmesi amacıyla çatı katı ve eğiminin serbest bırakıldığı fonksiyonlara “turizm tesis ve konaklama tesisleri” dahil edildi. Yapılan plan notu düzenlemesi, karar verilmesi amacıyla İBB Meclisi'ne yollandı ve Kasım ayı oturumlarında gündeme getirildi. 

YÜKSEKLİK VE İNŞAAT ALANI ARTAR

Teklifte incelemeler yapan...