26 / 04 / 2024

Esenler Güney Proje Alanı Kentsel Dönüşüm

Esenler Güney Proje Alanı Kentsel Dönüşüm

Yerel seçim sürecinde enine boyuna irdelenmesi gereken en önemli konu kentsel dönüşüm oldu. Dönüşüm çalışmalarıyla şehirlerin yeni bir kimliğe bürünmesi hedefleniyor.

Esenler'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Esenler Güney Proje Alanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1. Etap 1. Bölge ihalesi 25 Şubat 2019 günü düzenlenecek. Proje kapsamında ilk etapta 531 konut inşa edilecek.

Gaziantep Güney Riva satışa çıktı! Yeni proje!

Metkan Yapı tarafından Gaziantep Şehitkamil İbrahimli Mahallesi'nde yükselen Güney Riva evleri satışa çıktı. Peki Güney Riva evleri ne kadar? Güney Riva evleri ile ilgili ayrıntılar...

Güney Pen Mimarlık Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güney Pen Mimarlık Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenler'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Sait Çoku ve Sabahattin Çoku ortaklığında kuruldu.

Esenler Güney Rezerv Alanı 1.Etap 2.Kısım kuraları çekildi!

Esenler’deki Güney Rezerv Alanı 1.Etap 2.Kısım’da yer alan konutların kura çekilişleri gerçekleştirildi...

TOKİ İstanbul Esenler 4. Etap ihalesi yarın!

İstanbul projeleri için düğmeye basan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Esenler Güney Proje Alanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin ihalesini yarın saat 14:30'da gerçekleştirecek.

TOKİ'den İstanbul'un o ilçesine 598 yeni konut geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yatırımlarında hız kesmiyor. TOKİ Esenler'de 598 adet konut inşa edecek. TOKİ, Esenler Güney Proje Alanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 3. Etap 1. Bölge 598 adet konut inşaatı projesinin ihalesi bugün yapılacak.

TOKİ Esenler Güney Proje Alanı altyapı inşaatı ihalesi bugün!

İstanbul İli, Esenler İlçesi, Güney Proje Alanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Genel Altyapı İnşaatı İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Esenler altyapı inşaatı ihalesi yarın!

İstanbul İli, Esenler İlçesi, Güney Proje Alanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Genel Altyapı İnşaatı İşi ihalesi yarın saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Esenler altyapı inşaatı ihalesi 6 Nisan'da!

İstanbul İli, Esenler İlçesi, Güney Proje Alanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Genel Altyapı İnşaatı İşi ihalesi 6 Nisan 2021 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

İnan Güney'den Esenler'deki plan değişimine tepki!

İBB Meclisi’nde Esenler’de yapılan bir plan değişikliğinin oylanması sırasında AKP’li ve CHP’li meclis üyeleri arasında tartışma yaşandı. CHP'li İBB Meclis Üyesi İnan Güney, "İstediğiniz alan sit alanından çıkarıp imara açıyorsunuz" dedi.

Güney Öğrenci Yurdu Ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Güney Öğrenci Yurdu Ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi bugün Esenler'de 2 milyon 310 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Ali Akdeniz ve Veysi Şaşmaz ortaklığında kuruldu.

Es Güney İnşaat Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Es Güney İnşaat Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenler'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Emrullah Kaçmaz ve Sabahattin Çoku ortaklığında kuruldu.

TOKİ İstanbul Esenler 2. Etap 3. Bölge ihalesi bugün!

İstanbul İli Esenler İlçesi Güney Proje Alanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 2.Etap 3. Bölge 686 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ( E-İHALE) ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Esenler 2. Etap 2. Bölge ihalesi bugün!

İstanbul İli Esenler İlçesi Güney Proje Alanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 2.Etap 2. Bölge 578 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi bugün gerçekleştirilecek.

Esenler Güney Proje Alanı Kentsel Dönüşüm Haberi

Esenler Güney Proje Alanı Kentsel Dönüşüm

Şehirlerin karakterlerinin ve kimliklerinin yeniden canlanması için başlatılan kentsel dönüşüm projeleri sağlıklı bir şekilde ilerlediğinde bölgenin en büyük şansı olarak görülüyor. Akşam Gazetesi'nden Yaşar Hacısalihoğlu, bugünkü yazısında, kentsel dönüşümü ve Esenler'i anlattı.

Yerel seçim sürecinde enine boyuna irdelenmesi gereken en önemli konu kentsel dönüşümün sağlıklı bir şekilde hayata geçmesidir. Bugüne değin şehirlerimizin yaşadığı tüm sorunların üstesinden gelebilecek tek yol, kentsel dönüşümün en doğru biçimde uygulanmasıdır. Kentsel dönüşüm sistemi, şehirlerimiz için bir şanstır ve bu şansı çok iyi değerlendirmek zorundayız.

Kentsel dönüşüm; şehirlerimizin sorunlarından topyekun arınmasının, şehirlerin yoğunluk baskısından, taşıyamayacağı yükün altında ezilmekten kurtulmasının, şehirlerin karakterlerinin kimliklerinin yeniden canlanmalarının, soluk alabilmelerinin, yeşili artan, sosyal donatılarına kavuşabilen, şehirsel fonksiyonlarını doğal sınırlarında tutabilmelerinin, doymak bilmeyen mülkiyetçi baskısından sıyrılabilmelerinin, rantın hakimiyetine yenilmeyen şehirlerin yeniden şahsiyet...