26 / 04 / 2024

İnan Güney'den Esenler'deki plan değişimine tepki!

İnan Güney'den Esenler'deki plan değişimine tepki!

İBB Meclisi’nde Esenler’de yapılan bir plan değişikliğinin oylanması sırasında AKP’li ve CHP’li meclis üyeleri arasında tartışma yaşandı. CHP'li İBB Meclis Üyesi İnan Güney, "İstediğiniz alan sit alanından çıkarıp imara açıyorsunuz" dedi.



İBB Meclisi’nde Esenler’de yapılan bir plan değişikliğinin oylanması sırasında AKP’li ve CHP’li meclis üyeleri arasında tartışma yaşandı. 

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; Esenler'de yaklaşık 3 bin metrekarelik alanın eğitim alanından, resmi kurum (emniyet) ve park alanına alınması için yapılan imar planı değişikliğinin oylaması sırasında İBB Meclisi'nde tartışma çıktı. 

İnan Güney den Esenler deki plan değişimine tepki!

CHP'li İBB Meclis Üyesi İnan Güney, söz alarak Beyoğlu'nda bir arazinin daha önce yeşil alandan çıkarılıp Milli Eğitim istiyor diye okul alanı ilan edildiğini, burada ise tam tersinin yapıldığını dile getirdi. 

Esenler'de okul alanına çok ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Güney, şunları kaydetti:

- İstediğiniz alan sit alanından çıkarıp imara açıyorsunuz. Yeşil alanı çocuklara kapatıp akaryakıt istasyonu yapıyorsunuz. İstediğimiz alanlarda kreş yapmamıza izin vermiyorsunuz. 

Güney'in konuşmasını bitirmesinin ardından İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Yüksel Akyol ve bazı AKP'li meclis üyeleri ile CHP'li üyelerin sözlü tartışması bir anda arbedeye dönüştü.

Kuzey Ormanları Savunması'ndan Beykoz'daki ormanlık alanın imara açılmasına tepki!


Geri Dön