19 / 04 / 2024

Bursa Şehir Plancıları Odası'ndan imar planı değişikliklerine tepki!

Bursa Şehir Plancıları Odası'ndan imar planı değişikliklerine tepki!

Bursa Şehir Plancıları Odası Başkanı Füsun Uyanık, yerel seçim öncesi belediyelerdeki imar planı değişikliklerine tepki gösterdi. Uyanık: "Plan değişiklikleri bir an önce onaylanarak oldu bittiye getirilmek isteniyor." dedi...



Şehir plancıları uyardı 

Bursa Şehir Plancıları Odası Başkanı Füsun Uyanık, yerel seçim öncesi belediyelerdeki imar planı değişikliklerine tepki gösterdi. Şu anda belediye meclislerinde çok hareketli günler yaşandığını kaydeden Uyanık, "Seçim dönemi biterken dosyalar hızla meclislere havale ediliyor. Plan değişiklikleri bir an önce onaylanarak oldu bittiye getirilmek isteniyor. Adeta yangından mal kaçırılıyor" dedi. 


Uyanık, "Yerel yönetimler, işlerini seçimle değişecek kadrolara bırakmadan halletmek istiyor. Nasıl hızlı davranarak dosyalarım belediye meclisine taşıdıklarım görüyoruz. 

Konu meclis gündeminde. Kabul edilirse her gün yoğunluğu biraz daha artan şehrimize ilave biı* yük getirilecek. İnşaat alanları arttırılacak" diye konuştu. 


Başköy bölgesine ilişkin plan değişikliğinden de bahseden Uyanık, "Bursa'da örneklerini ne yazık ki sık sık gördüğümüz tarım alanlarının sanayi bölgesi yapılması yeni bir örnek olarak çıkıyor karşımıza. BESOB ve KOTIYAK'ta mahkeme kararlan açık iken, tarım alanlarının her geçen gün daha fazla yok olduğu raporlarla belirlenmişken, bizler "yeter artık" diye bas bas bağırırken, şimdi de Başköy'de yeni bir sanayi alam kurulmak isteniyor. Seçimlerin hemen öncesinde, meslek odalarıyla görüşülmeden bu aceleyle yapılmak isteniyor. Doğanköy'de tarım arazileri ipotek altına almıyor. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün" diye konuştu. 


Bursa A Gazete


Geri Dön