28 / 03 / 2024

TMMOB Şehir Plancıları Odası'ndan kentsel dönüşüm tepkisi!

TMMOB Şehir Plancıları Odası'ndan kentsel dönüşüm tepkisi!

TMMOB Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Ankara Şubesi, Keçiören'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklama yaptı. 



Keçiören'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına  TMMOB Şehir Plancıları Odası (ŞPO)  Ankara  Şubesi'nden tepki geldi. Birgün'de yer alan habere göre; "Keçiören’de Kentsel Dönüşüm Adı Altında Yalan ve Talan" yazılı açıklamada Keçiören Belediyesi ve Belediye Başkanı AKP’li Turgut Altınok'un kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik hız kazandığı ifadelerinin gerçek olmadığı ileri sürüldü. 

ŞPO Ankara Şubesi'nden yapılan açıklamada Keçiören'de herhangi bir bölümün kentsel dönüşüm çalışmalarına dahil edilmediği belirtildi. Açıklamada “Buna bağlı olarak bir kentsel dönüşüm planı da yoktur. Dava konusu imar planları, müteahhitlere rant sağlamak için halkın yaşam kalitesini yok etmektedir”ifadelerine yer verildi. 

TMMOB Şehir Plancıları Odası ndan kentsel dönüşüm tepkisi!

Keçiören'de ikamet eden vatandaşların herhangi mağduriyetle karşılaşmaması için süreç sona ermeden sözleşme imzalanmaması konusunda uyarı yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“Keçiören Belediye Meclisi`nin 04 Mart 2020 tarihli kararı ile uygun görülen, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin de 08 Eylül 2020 tarihli kararı ile onaylanan ‘Kavacık Subayevleri ve Hasköy mahallelerini kapsayan 1/1000 ölçekli İmar Planı Revizyonu’ hakkında Ankara 7. İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir. Kararda, ‘Hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceği’ belirtilmiştir.”

Keçiören'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanacak!


Geri Dön