19 / 04 / 2024

İstanbul Avcılar’da yeni imar planı değişikliği onaylandı!

İstanbul Avcılar’da yeni imar planı değişikliği onaylandı!

İstanbul’un deprem tehlikesi açısından ilk sıralarda gelen ilçelerinden biri olan Avcılar’da yeni imar planı değişikliği onaylandı. Vatandaşlar hak kaybı yaşamadan evlerini yenileyebilecekler…



Avcılar Belediye Meclisi tarafından, Avcılar’daki kullanım ömrü dolan, güvensiz eski binaların yenilenmesine yönelik gerçekleştirilecek olan imar plan değişikliği oy birliğiyle kabul edildi.

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, imar plan değişikliği ile ilgili “Avcılarımıza hayırlı uğurlu olsun. Belediye Başkanı olarak Avcılar halkının her daim hizmetinde olacağız. Depreme dayanıklı, güvenli, dirençli bir Avcılar'ı hep beraber inşa edeceğiz” yorumlarında bulundu.

Sözcü'nün haberine göre, ucuz konut ihtiyacına yönelik diğer normal planlara göre daha fazla inşaat ayrıcalığı tanınmış kooperatif evlerine 2008 yılında çıkarılan 1/1000 ölçekli planla, inşaat haklarına kısıtlama getirilmişti. Yeni imar planı değişikliğinin kabul edilmesi ile Avcılar’da yoğunluk oluşturulmadan, eski plana göre kentsel dönüşüm çerçevesinde yapı sahiplerine hakları geri verilmiş olacak. Yeni düzenleme ile vatandaşlar haksızlığa uğramadan binalarını yenileme imkanı bulabilecekler.

 “Avcılar'ı hep beraber inşa edeceğiz”

Hançerli, “Avcılarımıza hayırlı uğurlu olsun. Belediye başkanı olarak Avcılar halkının her daim hizmetinde olacağız. Depreme dayanıklı, güvenli, dirençli bir Avcılar'ı hep beraber inşa edeceğiz. Çok heyecanlıyım. Çünkü çok önemli bir karar aldık. Bu önemli kararda emeği geçen, desteğini esirgemeyen tüm parti gruplarına ve tüm meclis üyelerimize sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“Çok çalışmamız gerekiyor”

Gece gündüz çalışarak, Avcılar’daki problemleri çözeceklerini belirten Hançerli, “Avcılar Belediye meclisi Avcılar'ın gerçek sorununa ilişkin çok çalışmak gerektiğini tüm bileşenleriyle beraber kabul etmiştir. Avcılar'ın gelecek sorununu çözmek için gece gündüz çalışma kararlılığı ve özverisini göstermiştir” şeklinde ifadelerde bulundu.

Karar İBB Meclisi'ne gönderildi

Avcılar Belediye Meclisi tarafından onaylanan 1/1000 ölçekli imar plan değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gönderildi.

Avcılar'da 'ağır hasarlı' binaya 20 yıl sonra yıkım kararı!

Avcılar’da eski yapıların fiyatı dibe vurdu, yenilerin tavan yaptı!


Geri Dön