29 / 03 / 2024

Esenler milli teknoloji merkezi

Esenler milli teknoloji merkezi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti'nin yeni kentsel tasarım vizyonunun Türkiye'de ilk olarak Esenler'de uygulama alanı bulacağını ve bundan sonrası için herkese ilham kaynağı olacağını söyledi.

Öğrenciler için 10 ay burs fırsatı! 3000 TL değerinde olan bu burs programı için başvurular başladı!

Öğrencilerin eğitim hayatlarına devam ederken maddi destek arayışı içerisinde oldukları bu dönemde burs imkânları büyük bir önem taşıyor. "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" kapsamında başlatılan "Sen Geleceksin Burs Programı" bu alanda önemli bir fırsat sunuyor.

Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel tasarlanan sürücüsüz metro aracı hazır! İlk yerli ve milli sürücüsüz metro aracı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel olarak tasarlanan sürücüsüz metro aracının milli teknoloji vizyonunun en güzel örneklerinden ve ürünlerinden biri olduğuna dikat çekerek, sefere çıkmaya hazır olduğunu dile getirdi. 

Sürdürülebilir Teknoloji Mühendislik ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Sürdürülebilir Teknoloji Mühendislik ve Danışmanlık Anonim Şirketi Esenler'de Okan Dursun ve Samet Can Topkaya ortaklığında kuruldu.

Bakan’dan 20 milyar liralık yatırım açıklaması

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Milli Teknoloji Hamlesini destek verecek 20 milyar liralık bu büyük yatırım hamlesini önemsiyoruz, vatanımıza ve milletimize hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Milli Emlak'tan İstanbul'da 36.3 milyon TL'ye satılık 69 gayrimenkul!

İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Bahçelievler, Bakırköy, Şişli, Fatih, Avcılar, Beylikdüzü, Çatalca, Esenler, Beyoğlu ve Büyükçekmece ilçelerinde yer alan 69 gayrimenkulü satıyor.

Bazı alanlar Esenler Akıllı Şehir Odaklı İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi oldu!

Bazı alanlar Esenler Akıllı Şehir Odaklı İhtisasTeknoloji Geliştirme Bölgesi olarak ilan edildi...

Koruma Yapı Endüstrisi Teknoloji Tasarım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Koruma Yapı Endüstrisi Teknoloji Tasarım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Esenler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Dabanlı tarafından kuruldu.

Anaz Teknoloji Yatırım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Anaz Teknoloji Yatırım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Esenler'de 60 bin TL sermaye bedeli ile Yılmaz Aslan tarafından kuruldu.

Genmaps Teknoloji Ve Arge Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Genmaps Teknoloji Ve Arge Sanayi Ticaret Limited Şirketi Esenler'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ali Hasan Doğan tarafından kuruldu.

Esenler’de eğitim arazisi 'emniyet hizmet alanı' oldu!

Esenler Belediyesi Meclisi, Menderes Mahallesi’ndeki ilköğretim eğitim alanını, il milli eğitim müdürlüğünün itirazına karşın “emniyet hizmet alanına” çevirdi. Müdürlük eşdeğer arazi talep etti. CHP’li üye Şahin, “Eşdeğer arazi nerede” dedi. AKP’li üye Ciner, “Anadolu yakasında” diye konuştu.

Enres Mühendislik Ve Teknoloji Ticaret Limited Şirketi kuruldu.!

Enres Mühendislik Ve Teknoloji Ticaret Limited Şirketi bugün Esenler'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Berna Ayat Aydoğan tarafından kuruldu.

Milli Emlak'tan İstanbul'da 47.8 milyon TL'ye satılık 118 gayrimenkul!

İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından İstanbul ili, Arnavutköy, Avcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Beyoğlu, Çatalca, Esenler, Fatih, Küçükçekmece ve Şişli ilçelerinde bulunan Hazine'ye ait taşınmazlar 47 milyon 766 bin 345 TL'ye satılıyor.

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun hakkında çıkan haberlere yalanlama!

Esenler Belediyesi –Milli Savunma Bakanlığı arasında 29 Nisan 2015'de imzalanan protokol çerçevesinde Fenerbahçe Orduevi yerleşkesinde inşa edilen konutlara ilişkin Cumhuriyet Gazetesi'nin yaptığı yalan haber tepkilere sebep oldu...

Esenler milli teknoloji merkezi Haberi

Esenler milli teknoloji merkezi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Esenler'de, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un katılımıyla gerçekleşen Temel Atma ve Akıllı Şehir Esenler İşbirliği Protokolü İmza Töreni'nde yaptığı konuşmada, bugün tarihi bir törene imza attıklarını söyledi.

Esenler'de belediyeye devredilen 8,7 milyon metrekare alanda sıfırdan yeni bir yaşam alanı oluşturduklarını ve örnek bir akıllı şehir hayata geçirdiklerini söyleyen Varank, bunun için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Esenler Belediyesi'nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de katkılarıyla 5 yıl boyunca iş birliği içinde çalışacağını anlattı.

İmzalayacakları protokolle Esenler'de insanın hayatını kolaylaştıracak birçok teknolojik yeniliğe imza atacaklarını ve ekonomik katma değer oluşturacaklarını kaydeden Varank , AK Parti olarak her zaman vatandaşların yaşam koşullarını iyileştirme ve refahlarını yükseltmenin gayretinde olduklarını söyledi.

Bugün temelini attıkları projenin, kentleşme alanında...