28 / 03 / 2024

Esenler Taş Camisi

Esenler Taş Camisi

20 milyon TL'ye mal olan Esenler Taş Camisi ibadete açılmak için gün sayıyor. Cami  Eylül ayında ibadete açılacak...

İstanbul'da 157 rezerv alan ilanı var: 3 milyon nüfus taşınabilir!

İstanbul’da 21 adet Esenler büyüklüğünde rezerv alan ilanı yapıldığı belirlendi. Rezerv alanların büyük kısmının Kanal İstanbul etrafında yoğunlaşırken, bölgeye yaklaşık 3 milyon nüfusun taşınması öngörülüyor. İşte detaylar...

Esenler Güngören Mahallesi Rezerv Yapı Alanı imar uygulaması askıda!

İstanbul İli, Esenler İlçesi, Güngören Mahallesi Rezerv Yapı Alanında yer alan taşınmazların bulunduğu Alana İlişkin 1/1000 Ölçekli UİP göre 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayımlandı.

Nova Life Esenler lansmana özel fiyatlarla satışta! Yeni proje! 

Nova Life Esenler projesinde lansmana özel fiyatlarla konut satışları başladı. Peki Nova Life Esenler'de hangi konut tipleri var? Projedeki konutların fiyatları ne kadar? İşte Nova Life Esenler ile ilgili merak edilenler...

Nçk İnşaat Turizm Otelcilik Taşımacılık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nçk İnşaat Turizm Otelcilik Taşımacılık Ve Ticaret Limited Şirketi Esenler'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Çetin Karadağ ve Necat Karadağ ortaklığında kuruldu.

Esenler'de 175 milyon TL'ye arsa ve üzerindeki yapı satılıyor! İhalesi 2 Mart'ta!

Esenler Belediyesi, İstanbul ili, Esenler ilçesi, Atışalanı Mahallesinde yer alan arsa ile üzerindeki bodrum+zemin+1 normal katlı yapıyı satıyor. İşte ayrıntılar...

TOKİ için Arnavutköy, Başakşehir, Esenler'de olup ta haber bekleyenler bu habere hemen bakın! kabul listesi açıklandı  

Az bir süre önce TOKİ'nin 'İlk Evim, İlk İş Yerim' konut projesinde Arnavutköy, Başakşehir ve Esenler için kabul listeleri belirlendi. Türkiye'de ilk defa bu kadar geniş kapsamlı konut projesinde heyecan tam gaz sürerken, Açıklanan ilçelerde listeler merak ediliyor.

Zabıta memuru olma şansı! Son tarih 27 ocak

Esenler Belediyesi, bünyesinde Zabıta memuru olarak istihdam etmek üzere 25 personel kadrosuna katacak. Son başvuru tarihi 27 Ocak 2023 olarak duyuruldu. İşte başvuru şartları...

İhsan Çelik İnşaat Otomotiv Tekstil Taşımacılık Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İhsan Çelik İnşaat Otomotiv Tekstil Taşımacılık Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenler'de 100 bin TL sermaye bedeli ile İhsan Çelik tarafından kuruldu. 

Zonguldak Uzun Mehmet Camisi 4 Haziran'da açılıyor!

Zonguldak'ta inşaatı biten Uzun Mehmet Camisi 4 Haziran'da açılıyor. Caminin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak. 

Zonguldak'taki Uzun Mehmet Camisi'nin inşaatı tamamlandı!

Kömür kent olarak bilinen Zonguldak'ta hayata geçirilen Uzun Mehmet Camisi'nin inşaat çalışmaları tamamlandı.

Tekirdağ'da 2.4 milyona restore edilen Şarköy-Güzelköy Camisi Mart'ta açılacak!

Tekirdağ'da restore edilen Osmanlı yapısı 600 yıllık Şarköy-Güzelköy Camisi'nin Mart'ta ibadete açılacağı açıklandı.

Esenler Belediyesi'nin Hazine'ye devredilen arsaları mecliste!

Esenler Belediyesi'nin vergi borcuna karşılık olarak Hazine'ye devredilen arsalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Cnz İnşaat Tekstil Taşımacılık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cnz İnşaat Tekstil Taşımacılık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Esenler'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Dengiz Sungur tarafından kuruldu.

Esenler Taş Camisi Haberi

Esenler Taş Camisi

Esenler Belediyesi ile Bahçelievler Hak Vakfı’nın ortaklaşa yaptığı, Cumhuriyet tarihinin ilk taş camisi, ibadete açılmak için gün sayıyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, cami 20 milyon TL'ye mal oldu. Esenler Taş Camisi, cevre düzenlemesinin ardından Eylül ayında ibadete açılacak.

Esenler Taş Camisi'nin yapımında 34 bin adet kenet ve zıvana kullanılan caminin 50 tonu kubbe yapımına ayrılmak üzere 170 ton kurşun kullanıldı. İnşaatta demir ya da beton bulunmuyor.

Yapımında hiç beton kullanılmayan Esenler Taş Camisi, Hadımköy'den getirilen, "İstanbul Taşı" olarak da bilinen 2 bin-2 bin 500 yıl gibi uzun bir süre ayakta kalabilen 2 bin 300 metreküp küfeki taşından yığma tekniğiyle yapıldı. 

Bin 500 kişi aynı anda ibadet edebilecek

Esenler Taş Camisi'nde yaklaşık bin 500 kişinin aynı anda ibadet edecek. Caminin...