16 / 04 / 2024

esnaf kira ödemeleri 2021

esnaf kira ödemeleri 2021

Esnafa kira yardımı için başvurular bitti. Peki milyonlarca esnafın merakla beklediği kira yardımı ve gelir kaybı desteği ödemeleri ne zaman yapılacak?

Vergi muafiyetinden iş yeri kirası 12 bin TL'yi aşmayanlar yararlanacak!

Gelecek dönemden sonra berber, marangoz, manav gibi küçük esnaf beyanname vermeyecek, gelir vergisi ödemeyecek. Peki bu muafiyetten kimler yararlanabilecek? İşte detaylar...

AVM’lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 20'lere geriledi! Dövizle kira ödemeleri geri mi geliyor?

Yabancılar Türkiye'den çıkmaya başladı. Bu durum AVM'lere de yansımaya başladı. AVM'lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 30'lardan yüzde 20'lere kadar geriledi. 

EFT uyanıkları Maliye kıskacına takıldı! 'Kira' ve 'Diğer' seçeneği incelemeye alındı!

Maliye, son senelerin en kapsamlı çalışması için düğmeye bastı. Kira gelirlerini masaya yatıran maliye şimdi de bütün kira ödemeleri ile "Diğer" olarak işaretlenip yapılan para transferlerini incelemeye aldı. 

Kiracılar dikkat! Ödeme yaptığınız kiradan borçlu çıkmayın...

Ev sahipleri kira ödemeleri ile alakalı olarak oldukça değişik isteklerde bulunabiliyorlar. Öyle ki kiracılar dikkat etmezlerse ödedikleri kiralardan borçlu bile çıkabilirler.

Kira ödemesi yaparken dikkat! IBAN ile ödemelerde bu mutlaka yapılmalı! 

İşletmelere IBAN üzerinden para gönderimi yapan vatandaşlar için bir uyarı geldi. Özellikle kira ödemeleri yaparken dikkat edilmesi gerekenler açıklandın. İşte ayrıntılar...

Bakanlıktan 3500 TL'lik kira desteği! 2023 kentsel dönüşüm il il kira destek ödemeleri peş peşe açıklandı!

Devlet kentsel dönüşüm projesi kapsamında kira desteğinde bulunuyor. Bakanlıktan 3500 TL'lik kira desteği! 2023 kentsel dönüşüm il il kira destek ödemeleri peş peşe açıklandı. İşte detaylar...

PTT’ye paranız yatmış olabilir! Aile Bakanlığı ödemelere yatmaya başladı! Hesabınızı kontrol etmeyi unutmayın!

Aile Bakanlığı tarafından destek ödemeleri devam ediyor. Bu ödemelerden kira ödemeleri hesaplara geçmeye devam ediyor. İşte detaylar!

'İş yeri kiralarına da yüzde 25 sınırı getirilsin'

Bu yılın Haziran ayında konut kiralarının artışına yüzde 25 zam sınırı getirilmiş ancak işyerleri bu uygulamanın dışında tutulmuştu. İş yeri sahipleri ve özellikle küçük esnaf kira artışından yakınarak kendileri için de sınırlama getirilmesini istiyor.

ODTÜ’deki işletmeler kira yardımı istiyor!

ODTÜ yönetimi, kiracılarından pandemi döneminde kapalı kaldıkları 18 aylık dönemin kirasını talep etti. Kirasını ödemeyen esnaf kira ödemeleri için yardım talep ediyor.

Kira ödemeleri aksatılıyorsa ne yapılabilir?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kira ödemesinin aksatılmasını yazdı. Peki kira ödemeleri aksatılıyorsa ne yapılabilir?

Manisa'da kira ve gelir desteğinden faydalanan esnaf sayısı TBMM'de!

Türkiye geneli ve Manisa ilinde kira ve gelir desteğinden faydalanan esnaf sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Başevirgen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Esnafa kira desteği ödemeleri ne zaman yapılacak?

Milyonlarca esnaf pandemi nedeniyle hükümet tarafından esnafa verilen kira desteği ödemelerinin ne zaman yapılacağını merak ediyor. 

Milyonlarca esnafı ilgilendiriyor! Kira yardımı ödemeleri ne zaman yapılacak?

Esnafa kira yardımı için başvurular bitti. Peki milyonlarca esnafın merakla beklediği kira yardımı ve gelir kaybı desteği ödemeleri ne zaman yapılacak?

CHP'den esnafın kira borcuna yönelik öneri!

Manisa'da esnafı ziyaret eden CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, pandemi süresi boyunca esnafın kira borçlarının ertelenmesi gerektiğini dile getirdi.

esnaf kira ödemeleri 2021 Haberi

esnaf kira ödemeleri 2021

Kira yardımı ve gelir kaybı desteği Mayıs ayı ödemeleri için dikkatler yapılacak açıklamada. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; binlerce esnafın yararlandığı bu ödeneğin Mayıs ayına ait ödemelerinin başlayacağı tarih vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor. Vatandaşlar konuya ilişkin ayrıntıları araştırıyor.

Bu kapsamda "Kira yardımı, gelir kaybı desteği ne zaman yatacak, yattı mı?" sorularına cevap aranıyor. Esnafa kira yardımı ve gelir kaybı desteği Mayıs ayı ödemelerinin kısa süre içerisinde başlayacağı öngörülüyor.

Esnafa kira yardımı gelir kaybı desteği 19 Mart tarihinde ödenmeye başlanmıştı.

GELİR KAYBI DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Ödemelerin gerçekleştirileceği taeihe ilişkin henüz Ticaret Bakanlığı tarafından bir açıklama yapılmadı. 

GELİR KAYBI DESTEĞİ NEDİR?

Koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere ilişkin destek paketi 23 Aralık 2020'de Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe alınmıştı.

Böylece;...