20 / 04 / 2024

Esnaf vakfı

Esnaf vakfı

27 Şubat 2008 Çarşamba günü 26800 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 5737 Kanun No'lu Vakıflar Kanunu kapsamında yer alan yasal hükümleri incelemek için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Diyanet Vakfı, kiracı esnafından ödenemeyen kiraları faiziyle talep etti!

Diyanet Vakfı, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında kapalı kaldığı için kirasını ödemekte zorlanan esnaflardan avukatlık ücreti talep etti. Esnaf, “Vakfın dinle ilgisi kalmamış, sömürü düzenleri var” dedi.

Bingöl'de Diyanet Vakfı kiracılarını icraya verdi!

Diyanet Vakfı, uzun süre kepenk kapatan kiracılarını icraya verdi. İcralık olan esnaf, Diyanet Vakfı’na defalarca gitmelerine karşın bir sonuç alamadıklarını belirtti. Esnaf, “Diyanet Vakfı kurumu vicdanları kör ve sağır eden bir edayla bir tutum sergiledi” dedi.

Bingöl'de Türkiye Diyanet Vakfı kiracılarına zam yaptı iddiası!

Kovid-19 salgını döneminde bile bütçesi çok sayıda bakanlığı geride bırakan Diyanet, kirasını ödemekte zorlanan esnafı zora soktu. Türkiye Diyanet Vakfı, Bingöl’de kiracısı olan onlarca esnafın kiralarını ertelemediği gibi yüzde 12 zam yaptı. Esnaf, CİMER’den de sonuç alamadı.

Son 1 yılda 64 bin esnaf azaldı!

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı ( TEPAV ), Türkiye genelinde esnaf sayısının bir yılda 64 bin (yüzde 3,4) azalarak 1 milyon 849 bine gerilediğini açıkladı.

Bomonti Mıhitaryan Okulu, Mıhitaryan Vakfına iade edildi!

Mahkeme Bomonti Mıhitaryan Okulu'nu, Surp Gazar Ermeni Katolik Mıhitaryan Manastır ve Mektebi Vakfı'na iade kararı verdi.

Koç Vakfı, TEV ve Turkcell'den depremzede öğretmenlere konut!

Van'da Vehbi Koç Vakfı, TEV ve Turkcell'in, depremde hayatını kaybeden 76 öğretmen anısına yaptırdığı 256 konuta, 12 Kasım'da depremzede öğretmenler yerleştirilecek...

Taksim Projesi trafiği ve esnafı olumsuz yönde etkiliyor!

Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Taksim Meydanı Düzenleme Projesi’ kapsamında Tarlabaşı ile Cumhuriyet caddeleri bariyerlerle kapatıldı. Vatandaş, kazılan caddelerde yürürken zorluk yaşadı, esnaf ise müşteri kaybetmekten dert yanıyor.

Bulgar Eksarhlığı Vakfı'na 59 dönümlük en büyük 2.arazi verildi!

100'den fazla cemaat vakfı, bin 500 civarında taşınmazın vakıflar adına tescili için Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulundu.

Perakende Yasası'nın çıkmasını 2 milyon esnaf bekliyor!

Perakende Yasası'nın bir türlü çıkmaması 2 milyon esnafı mağdur ediyor çünkü bir Avm açıldığı zaman çevresindeki 150 küçük esnaf olumsuz etkileniyor...

Kentsel dönüşümde tek eksik esnaf çarşıları!

Kentsel dönüşümde AVM'lere yer verilmiş fakat esnaf çarşıları düşünülmemiş...

Türk Kalp Vakfı Hastanesi devrediliyor!

37 yıldır faaliyet gösteren ve dünyadaki ilk üç kalp vakfından biri olan Türk Kalp Vakfı, hastanesini devrediyor. Hastanenin Şafak Hastaneleri’nin “kefilliğinde” Ekolab Sağlık İşletmeleri’ne kiralandığı öğrenildi.

Ermeni vakfına ait araziye rezidans ve otel yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ermeni vakfına ait Pangaltı’daki tarihi İnci Sineması’nın arazisine rezidans ve otel yapma izni verdi...

Türk Eğitim Vakfı Trabzon Kız Öğrenci Yurdu açıldı!

Türk Eğitim Vakfı Trabzon Kız Öğrenci Yurdu 12 Eylül 2012 Çarşamba günü düzenlenen törenle açıldı.

Esnaf vakfı Haberi

Esnaf vakfı

KANUN


VAKIFLAR KANUNU

 

Kanun No. 5737                                                                                                    

Kabul Tarihi: 20/2/2008



BİRİNCİ KISIM

Amaç, Kapsam ve Tanımlar


             Amaç

             MADDE 1 – Bu Kanun; vakıfların yönetimi, faaliyetleri ve denetimine, yurt içi ve yurt dışındaki taşınır ve taşınmaz vakıf kültür varlıklarının tescili, muhafazası, onarımı ve yaşatılmasına, vakıf varlıklarının ekonomik şekilde işletilmesi ve değerlendirilmesinin sağlanmasına ilişkin usûl ve esasların belirlenmesi; Vakıflar Genel Müdürlüğünün kuruluşu ile Genel Müdürlüğün teşkilât, görev,...