23 / 04 / 2024

Ev haczinde hangi tür eşyalar alınır

Ev haczinde hangi tür eşyalar alınır

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu Evde hangi tür eşyalar haczedilebilir sorusuna yanıt verdi..

En çok hangi şehirlerden ev alanlar kazandı?

Konut piyasasında 1 yıl, 5 yıl ve 10 yıllık değişimler masaya yatırıldı. Peki en çok hangi şehirlerden ev alanlar kazandı? 

Ev sahibi kiracısını evden nasıl çıkarır? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanalar sıkıntılar her geçen gün artıyor ve gündemi de meşgul ediyor. Kiracısını evden çıkarmaya ikna edemeyen ev sahipleri maalesef mahkeme yoluna gidiyorlar. Buna göre, ev sahipleri hangi gerekçeler ile kiracılarını evden çıkarabilirler?

Kira gelirinde hangi giderler düşürülebiliyor? Ev sahipleri dikkat: 1 Mart'ta resmen başlıyor!

Milyonlarca konut sahibini ilgilendiren kira geliri beyanname dönemi başlıyor. Peki kira gelirinde hangi istisnalar var? Hangi harcamalar kira gelirinden düşürülebilir? İşte ev sahiplerinin merak ettiği o soruların yanıtları...

Bir ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkaramaz?

Ev sahiplerinin kiracıları evden çıkarabilecekleri durumların çoğu genel anlamda bilinmektedir. Fakat, kiracıların ev sahipleri tarafından evden çıkarılamayacakları durumlar nelerdir? Merak edilen ayrıntılar neler?

Kiralık ev arayanlara müjde! İstanbul dahil kira fiyatları düşüyor: En çok düşüş hangi illerde?

Kira fiyatlarında üç senenin ardından ilk defa gerileme yaşandı. Peki kiralık ev fiyatları en çok hangi illerde düştü? İşte o iller...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Hangi masraf kime ait 8 soruda tüm detaylarıyla!

Kiracı ve konut sahipleri arasında yaşanan uyuşmazlıklara kış aylarının yaklaşmasıyla konutlarda başlayan ev bakımı ve ısı yalıtımı gibi hususlar da eklendi. Bu nedenle, taraflar arasında hangi masrafın kim tarafından ödeneceği merak konusu olmaya başladı. İşte 8 soruda cevabı...

Zorunlu arabuluculuk hangi davaları kapsıyor? Ev sahibi ve kiracı arasındaki arabuluculuk ücretini kim karşılıyor?

Ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlıkların çözümü için yeni dönem Eylül ayında başlamıştı. Peki, Zorunlu arabuluculuk hangi davaları kapsıyor? Ev sahibi ve kiracı arasındaki arabuluculuk ücretini hangi taraf karşılıyor? İşte detaylar...

Ev yaparken hangi malzemeler kullanılır?

Mimari tasarımda özellikle vurgulanması gereken hayati bir nokta, malzeme seçim sürecidir. İnşaatın ilerleyişini şekillendiren temel adımlardan biri olan bu seçim, yapının dayanıklılığını ve ömrünü etkileyen kritik bir faktördür. Peki ev yaparken kullanılan malzemeler nelerdir?

Hangi durumlarda kiracı çıkarılır? Kiracı çıkarmak için yasal düzenleme var mı?

Son günlerde, kiracılar ile ev sahipleri arasındaki tartışmalar neredeyse günlük haberlerin başlıklarında yer almakta. Kira fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar ve diğer durumlar, kiracı ve ev sahibi arasındaki anlaşmazlık mahkemede son buluyor. Kiracı ve ev sahipleri hangi durumlarda dava açabilir?

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılabilir? Mülk sahibi ve kiracı hakları neler?

Yükselen kira fiyatları ve konut yetersizliği kiracılarla ev sahipleri arasındaki sorunların gün geçtikçe artmasına neden oluyor. Peki mülk sahiplerinin ve kiracıların hakları neler? Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılabilir?

Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir? 5 yılını dolduran kiracının tahliyesi nasıl olur?

Ev sahibi ve kiracıların kira bedellerine dair merak ettiği bazı sorular vardır. İşte kira bedellerine dair sorulan soruların yanıtları!

Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?

Ev sahibi kiracıları istediği zaman evden çıkarabilir mi? Ev sahibinin bu konudaki konumu nedir? İşte hem ev sahiplerinin hem de kiracıların merak ettiği detaylar!

Kira uyuşmazlık davaları patladı! Peki, ev sahipleri hangi durumda kiracıyı çıkarabilir? Kiracıların hakları nedir?

Ev sahipleri fiyat artışlarını bahane ederek kiraları fahiş oranda artırmak isterken, kiracılar ise alım gücündeki gerileme nedeniyle buna itiraz ediyor. Uzmanlar konunun hukuki boyutunu inceleyerek ev sahibi ve kiracıların haklarını anlattı.

Ev haczinde hangi tür eşyalar alınır Haberi

Ev haczinde hangi tür eşyalar alınır

1996-1997 yıllarında ticaretle uğraştım. 1999'da işyerimi tasfiye ettim, maliyeden hesabımı kapattım. Aradan yıllar geçti. Aleyhime, esnaf ve sanatkarlara borcum bulunduğu gerekçesi ile icra takibi yapılmış. Ben yasal olarak affa girdiği için işlem yaparken benim evime hacze geldiler ve evde çok ağır hasta babam varken evin ısınma sistemini haczedip götürdüler. Buna hakları var mı? Ne yapabilirim? • E.U. 


Vatandaşın en çok hasmı ile karşı karşıya geldiği, ihtilafın çok olduğu bir adli bölümdür icra daireleri ve buralarda yapılan işlemler. İcra dairelerinin yükü o kadar ağırdır ki binlerce dosya vardır, yüzlercesi için talep açıldığında anında karar vermek gerekir. İcra daireleri fiziki yönden yetersizdir, taraf olan vatandaşı bir yana bırakıyorum meslektaşlarımın işlem yapmak için bile icra dairesine girmesi başlı başına bir problemdir. Hacze yaklaşık...