19 / 04 / 2024

ev kiralama platformu

ev kiralama platformu

Çin'in e-ticaret sitelerinden biri olan Alibaba'da 3,5 milyon şirket faaliyet gösteriyor. Alibaba'nın sahip olduğu Ant Financial, bir Çin Blockchain ev kiralama platformu başlattı. 

Mağdur Ev Sahipleri Dayanışma Platformu'ndan anket ve imza kampanyası!

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki tartışmalar her geçen gün büyürken, Mağdur Ev Sahipleri Dayanışma Platformu'ndan seslerini duyurmak için neler yapılabileceği ile ilgili bir anket başlatıldı. Bir imza kampanyası başlatılması gerektiği de gündeme geldi. İşte MEvSaD'ın anketine verilen yanıtlar...

Konut kiralama platformu Airbnb’nin 835,5 milyon dolarına el konulacak!

İtalya’da mahkeme, Amerikan merkezli kısa ve uzun vadeli konut kiralama platformu Airbnb’nin 835,5 milyon dolarına el koyulmasına karar verdi.

Konut kiralamada yeni kriz: Bazı ev sahipleri yüzde 25 sınırını aşan uygulamayı devreye aldı!

Ev kiralama yöntemi kiracı ve ev sahipleri arasında sorunlara yol açıyor. Bazı ev sahipleri 'tahliye taahhütnamesi' şartıyla evi kiraya veriyor. Bu yöntemle yasal kira zammı yüzde 25 sınırı aşılabiliyor. 

Kiralık ev ve tatil konaklamalarında devrim niteliğinde uygulama: Missafir.com!

Kısa dönem ev kiralama yönetim platformu olarak kurulan Missafir yerli girişim, ev sahiplerine teknolojik altyapılı uçtan uca gayrimenkul yönetimi desteği sunuyor.

Yapancıya konut satışı teşviki kiralık ve satılık konut piyasasını darmaduman etti!

Ülkeye taşınan yabancılara sağlanan devlet teşvikleri ve konut piyasasının serbestleşmesi ve turizm amaçlı kısa vadeli ev kiralama uygulamasının yaygın hale getirildiği Portekiz'de kiralık ve satılık konut piyasası darmaduman oldu.

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırlaması kısa dönemli kiracı arayışını artırdı!

Kira artışına yüzde 25 zam sınırlamasının ardından, kısa dönemli ev kiralama pazarı büyümeye başladı. Ev sahipleri kontrat imzalarken kısa dönemli imzalıyor. İşte detaylar..

Kiracıların taşınmadan önce ev sahibine sorması gereken 10 çok önemli soru!    

Ev kiralama işlemine başlamadan önce hemen şimdi dikkatlice okuyun! Kira sözleşmesini imzalamadan önce, beklenmedik durumları önlemek için gayrimenkul sahibine bazı sorular yöneltmek gereklidir. İşte ev sahiplerine sorulması gereken 10 önemli soru...

Floransa'da konutların kısa zamanlı konaklama için kiralanması uygulaması durduruluyor!

İtalya'nın tarihi ve turistik kentleri arasında yer alan Floransa'da şehir merkezindeki konutların genel olarak turistlere yönelik olan kısa zamanlı konaklama için ev kiralama uygulaması çerçevesinde değerlendirilmesi, bundan sonrası için durduruluyor.

Ev kiralarken ne Kadar kapora verilir? Kapora geri verilir mi?

Ev kiralama sürecinde verilen kapora, kiracıların aklını karıştırabilmektedir. Ev kiralarken ne kadar kapora verilir? Kapora geri alınabilir mi? Nelere dikkat etmek gerekir? İşte bütün ayrıntılar...

11 soruda soruda kiralabunu.com!

Tüketici elektroniği kiralama platformu Kiralabunu.com, son zamanlarda merakla araştırlıyor. Peki, Kiralabunu.com nedir? Kiralabunu.com nasıl kullanılır? İşte 11 soruda soruda kiralabunu.com!

Teknosa'da teknolojik ürünler kiralanabilecek! Yeni dönem başladı! Apple, HP, Sunny...İşte 5 Eylül 2022 fiyat listesi...

Tüketici elektroniği kiralama platformu Kiralabunu.com, Teknosa ile ortaklık kurdu. Kiralabunu'nun gövdesindeki ekipmanlar Teknosa üzerinden kiralanabilecek! Peki, kiralabunu'da ürünlerin kiralama fiyatları ne kadar? İşte 5 Eylül 2022 fiyat listesi...

Paylaşımlı ev kiralama dönemi başladı! Ev sahiplerine ekstra gelir sağlıyor

İstanbul gibi büyük şehirlerde aylık 10 bin liraya yaklaşan konut kiraları ve her yıl artan üniversite kontenjanları, evlere yönelik oda kiralama talebini arttırdı. Maddi açıdan zorlanan aileler de boş odalarını kiralayarak yeni gelir yaratmaya başladı.

Kiracıyı evden çıkaran ev sahibi bakın ne yapıyor Kiralar fırlarken şimdi de bu çıktı

Artan kira fiyatları ev sahipleriyle kiracıları mahkeme salonlarına taşırken, ev sahipleri yeni bir kazanca yönelmeye başladı. Ev sahipleri daha fazla gelir elde etmek için kiracılarını çıkarırken Airbnb ve benzeri kısa süreli ev kiralama seçeneklerine yöneliyorlar.

ev kiralama platformu Haberi

ev kiralama platformu

200 ülkeyi aşkın 3,5 milyon şirketin faaliyet gösterdiği Alibaba'nın sahip olduğu Ant Financial, bir Çin Blockchain ev kiralama platformu başlatacak. Kripto Para Haber'in haberine göre, Ant Financial kuracağı Blockchain ev kiralama platformu için İnşaat Bankası ve çevrimiçi emlak ajansı Lianjia ile birlikte çalışıyor.

Kişilerin kiralama geçmişlerini kaydedecek olan platform, kiracıların adil konut tahsisi için bir puanlama sistemi sunmalarını sağlayacak.

Çin kiralama piyasasında bir çok sorun yaşanıyor. Çin'de sistematik olmayan kayıt tutma nedeniyle sahte kiralama bilgileri, yasadışı emlakçılar ve kiracılar ile ev sahipleri arasındaki güvensizlik gibi konular yaygın olarak görülüyor. Geçtiğimiz yıl, leasing dolandırıcılığına ilişkin ortalama mali kayıp 2,560 RMB’ye (404 ABD doları) ulaşıldığı bildirildi.

Blockchain, farklı tarafların merkezi bir yöneticiye ihtiyaç duymadan bilgi paylaşmalarına olanak tanıyor. Böylece, herkes aynı anda düzenlenemeyen veya...