24 / 04 / 2024

Çin Blockchain tabanlı ev kiralama platformu başlattı!

Çin Blockchain tabanlı ev kiralama platformu başlattı!

Çin'in e-ticaret sitelerinden biri olan Alibaba'da 3,5 milyon şirket faaliyet gösteriyor. Alibaba'nın sahip olduğu Ant Financial, bir Çin Blockchain ev kiralama platformu başlattı. 



200 ülkeyi aşkın 3,5 milyon şirketin faaliyet gösterdiği Alibaba'nın sahip olduğu Ant Financial, bir Çin Blockchain ev kiralama platformu başlatacak. Kripto Para Haber'in haberine göre, Ant Financial kuracağı Blockchain ev kiralama platformu için İnşaat Bankası ve çevrimiçi emlak ajansı Lianjia ile birlikte çalışıyor.

Kişilerin kiralama geçmişlerini kaydedecek olan platform, kiracıların adil konut tahsisi için bir puanlama sistemi sunmalarını sağlayacak.

Çin kiralama piyasasında bir çok sorun yaşanıyor. Çin'de sistematik olmayan kayıt tutma nedeniyle sahte kiralama bilgileri, yasadışı emlakçılar ve kiracılar ile ev sahipleri arasındaki güvensizlik gibi konular yaygın olarak görülüyor. Geçtiğimiz yıl, leasing dolandırıcılığına ilişkin ortalama mali kayıp 2,560 RMB’ye (404 ABD doları) ulaşıldığı bildirildi.

Blockchain, farklı tarafların merkezi bir yöneticiye ihtiyaç duymadan bilgi paylaşmalarına olanak tanıyor. Böylece, herkes aynı anda düzenlenemeyen veya silinemeyen kayıt ve bilgi paylaşım sistemini yaratır. Platformnda daireler, kiracılar ve sözleşmeler hakkındaki bilgiler farklı taraflarca doğrulanabilir.

Çin Blockchain kiralama platformu güvenliği esas alıyor

Ant Financial, Çin İnşaat Bankası ve Linajia kiralık bilgisi sağlayacak. Veriler gizli tutulacak. 

Güvenli çok taraflı hesaplama, bir işlevi girdileri üzerinden birlikte hesaplamaya yarıyor. Ayrıca bu girdileri gizli tutmaya yönelik yöntemler oluşturmak amacıyla kriptografinin bir alt alanıdır. Sıfır-bilgi kanıtı ise bir tarafın, verilen ifadenin doğru olduğunu, ifadenin gerçekten doğru olduğu gerçeği dışında başka hiçbir bilgi vermeden başka bir tarafa kanıtlayabileceği bir yöntemdir.

 


Geri Dön