26 / 04 / 2024

Adil Karaismailoğlu: Şehirlerimizde büyük bir imar, inşa ve ihya seferberliği başlattık!

Adil Karaismailoğlu: Şehirlerimizde büyük bir imar, inşa ve ihya seferberliği başlattık!

Siirt'teki temaslarına devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Terör mağduru olan bölgeleri yeniden yapılandırıyoruz. Mağdur vatandaşlarımızın zararlarını karşıladık. Şehirlerimizde büyük bir imar, inşa ve ihya seferberliği başlattık" dedi.



Siirt'teki temaslarına devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bir otelde onuruna verilen yemekte STK temsilcileriyle buluştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan haberine göre Bakan Karaismailoğlu, burada yaptığı konuşmada, Siirt'in evliyalar ve alimler yurdu olarak kendilerine huzur veren ve heyecanlarını artıran bir kent olduğunu dile getirdi.

Çalışmaya ve üretmeye devam edeceklerini dile getiren Bakan Karaismailoğlu, Doğu ve Güneydoğu illerini birer cazibe merkezi haline getireceklerini söyledi.

Baksn Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

"Artık bölge insanımız hizmete doyuyor. Terör mağduru olan bölgeleri yeniden yapılandırıyoruz. Mağdur vatandaşlarımızın zararlarını karşıladık. Şehirlerimizde büyük bir imar, inşa ve ihya seferberliği başlattık. Son 18 yıl içinde sadece ulaşım ve iletişim yatırımlarına 3 milyar lira harcadık. Bizden önce bu rakam sadece 58 milyon liraydı."

Siirt'te de AK Parti'den önce sadece 7 kilometre bölünmüş yol olduğunu söyleyen Karaismailoğlu, "Şimdi ise bölünmüş yol uzunluğu 125 kilometredir. Yani bölünmüş yolları 18 yılda 18 katına çıkardık." dedi.

Yaptıkları çalışmalarla Siirt'i Van ve Bitlis'e bölünmüş yollarla bağladıklarını belirten Karaismailoğlu, şehirde son 18 yılda 14 projeyi tamamlayarak hizmete aldıklarını söyledi.

Karaismailoğlu, şehirde şu anda 3 milyar lira değerinde 9 projenin sürdüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Bu projelerin başında Siirt-Kurtalan bölünmüş yolu ve hava limanı bağlantı yolu geliyor. Biliyorsunuz orada Ilısu Barajı'nın olması nedeniyle Reşat Baysal Varyantı'nı yapıyoruz. 54 kilometre uzunluğundaki Siirt-Eruh yolunun da yapımına devam ediyoruz."

Murat Kurum'dan Siirt'e konut ve millet bahçesi müjdesi!


Geri Dön