29 / 03 / 2024

ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı tahliye edemez

ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı tahliye edemez

Taşınmazını kiraya veren mal sahibi ile burayı kiralayan kiracılar, kira sözleşme süresi boyunca bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Peki, ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkaramaz? Hangi durumlarda çıkarabilir?

2023'te ev sahibi hakları neler?

Ev sahibi ve kiracıların hangi haklara sahip olduğu gündemde merak edilen konular arasında yer alıyor. Kiracılar kadar ev sahiplerinin de bazı hakları var. Peki, 2023 yılı ev sahibi hakları neler? İşte detaylar...

Kiracısını mülakatla seçen ev sahibi için şok gelişme: 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istenebilir! 

Adana'da bir ev sahibi kiracısını mülakatla seçeceğini söyleyerek kiracı adaylarına dilini, dinini, ırkını ve hangi mezhepten olduğunu sordu. Kiracı bu olay üzerine şikayette bulunarak, ev sahibi ifadeye çağrıldı.

Zorunlu arabuluculuk hangi davaları kapsıyor? Ev sahibi ve kiracı arasındaki arabuluculuk ücretini kim karşılıyor?

Ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlıkların çözümü için yeni dönem Eylül ayında başlamıştı. Peki, Zorunlu arabuluculuk hangi davaları kapsıyor? Ev sahibi ve kiracı arasındaki arabuluculuk ücretini hangi taraf karşılıyor? İşte detaylar...

Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir? 5 yılını dolduran kiracının tahliyesi nasıl olur?

Ev sahibi ve kiracıların kira bedellerine dair merak ettiği bazı sorular vardır. İşte kira bedellerine dair sorulan soruların yanıtları!

Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?

Ev sahibi kiracıları istediği zaman evden çıkarabilir mi? Ev sahibinin bu konudaki konumu nedir? İşte hem ev sahiplerinin hem de kiracıların merak ettiği detaylar!

Ev sahibi kiracıyı kaç yıl sonra çıkarabilir? Kiracı hangi şartlarda ve nasıl çıkarılır?

Ev sahibi ve kiracıların bilmesi gereken önemli hususlar bulunmaktadır. Bir mülkü kiraya veren ve aynı şekilde kiralayan hakları nelerdir? İşte detaylar!

Önemli!  Ev sahibi- kiracı arasında yeni dönem başlıyor!

Ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan son dönemin en yakıcı sorunu kira artışlarından apartman aidatlarına yaşanabilecek tüm  anlaşmazlıklarda yeni uygulama geçerli olacak. Yeni dönemin belirleyicisi olacak arabulucular başka hangi konulara bakacak?

Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?

Ev sahibi ile iyi anlaşamayan kiracılar, “Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?” şeklindeki soruya yanıt arıyor. Aynı şekilde evinden kiracıyı çıkartmak isteyen ev sahipleri de bu sorunun yanıtını merak ediyor. İşte detaylar!

Ev sahipleri soruyor! Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkaramaz?

Ev sahibi ve kiracılar belli bir kira sözleşmesine göre bir anlaşma yapar ve bir kiracı ev sahibi ilişkisi kurulur. Ancak ev sahibi, kiracısını evden çıkarmak isterse ne yapmalıdır. İşte bu durumlara dair merak edilenler!

Yeni Konut Finansman Programı'nda ev alacaklara hangi katkılar sunulacak? Konut sahibi olmak isteyenler hemen bakın! 

Yeni Konut Finansman Programı kapsamında, kanun teklifinin birinci maddesinin resmen kabul edildiği açıklandı. Yeni Konut Finansman Programı'nda ev alacaklara hangi katkılar sunulacak? Konut sahibi olmak isteyenler hemen bakın!

Ev sahibi kaç yıl sonunda kiracıyı çıkarabilir? Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?

Ev sahibi ve kiracıların hakları yasal ile korunmaktadır. Kirayı, ev sahibi istediği zaman çıkarabilir mi? Hangi durumlarda ev sahibi kiracıyı çıkarır? İşte detaylar!

Kiracıların çoğu bunları bilmiyor! Ev sahibi hangi hakla kiracıyı çıkarabilir?

Kiracılar, ev sahiplerinin ne zaman tahliye isteyebileceğini araştırıyor. Hangi durumlarda tahliye davası açılır? Bu sıklıkla araştırılıyor. İşte detaylar!

Ev sahibi kiracı davalarına hangi mahkeme bakar?

Ev sahipleri ve kiracıların arası her zaman günlük gülistanlık olmamaktadır. Peki büyük kavgalar meydana gelirse, “Ev sahibi kiracı davalarına hangi mahkeme bakar?” İşte detaylar!

ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı tahliye edemez Haberi

ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı tahliye edemez

Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkaramaz?

Taşınmazını kiraya veren mal sahibi ile burayı kiralayan kiracılar, kira sözleşme süresi boyunca bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor.


Borçlar Kanunu gereğince mal sahibi ancak kanunda belirtilen tahliye gerekçelerinin doğması halinde kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. Peki, ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir? Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkaramaz?


Ev sahibi; Gereksinim, yeniden inşa ve imar ile tahliye taahütnamesi verilmesi, kiracının iki haklı ihtar alması ve kiracının aynı ilçede evinin bulunması halinde kiracısını çıkarabiliyor. Ayrıca, kiracının 10 yılını doldurması halinde herhangi bir tahliye gerekçesi gerekmeden kiracı tahliye edilebiliyor.


Ancak bu gibi tahliye gerekçelerinin doğmaması halinde, ev sahibi kiracıyı çıkaramıyor. 


Ayrıca kiraya veren, gereksinim amacıyla kiralananın boşaltılmasını sağladığında, haklı sebep olmaksızın, kiralananı üç yıl geçmedikçe eski kiracısından başkasına...