29 / 03 / 2024

ev sahibi kendim oturacağım diyor

ev sahibi kendim oturacağım diyor

Taşınmaz kiralamalarında mal sahibi kanunen, kiracısını ancak kanun kapsamında belirlenen haklı gerekçelerin meydana gelmesi durumunda çıkarabiliyor. Peki, ev sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi?

Ev sahibi kiracıyı 'Ben oturacağım' diye çıkarıp evi başkasına kiralayabilir mi? Bu durumda kiracının hakları nedir?

Ev sahiplerinin kiracıları çıkarmak için başvurdukları yöntemlerden bir tanesi de “Kendim oturacağım” demek. Peki ev sahibi kiracıyı 'Ben oturacağım' diye çıkarıp evi başkasına kiralayabilir mi?

Ev sahibi 'kendim oturacağım' dedi kiracısını çıkardı: Aynı evi 3.600 TL yerine 14 bin TL'ye ilana koydu!

Konya’da oturduğu eve 3 bin 600 TL kira veren Necip Fazıl Kocaman, konut sahibinin “çık kendim oturacağım” baskısıyla evini boşalttı. Ev sahibi evi 14 bin TL'ye ilana koydu. Duruma tepki göstere kiracı, ev sahiplerini vicdanlı olmaya davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasını anımsattı... 

Kiracılar aman dikkat! Konut sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracı ile ev sahibi ilişkisinde sık sık 'Konut sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi?' sorusu gündeme geliyor. İşte kiracının ve ev sahiplerinin hakları...

Ev sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı ne kadar sürede çıkarabilir?

Kiracılar, hangi durumlarda tahliye edileceğini detaylıca bilmelidir. Örneğin, Ev sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı ne kadar sürede çıkarabilir? İşte bu sorunun yanıtı…

Ev sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi? İşte detaylar!

Kiracılar ve ev sahipleri haklarını öğrenmelidir. Pek çok kiracı haklarını yarım yamalak biliyor. İşte bu durumda da bazı sorular ortaya çıkıyor. Onlardan biri de “Ev sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi?” İşte detaylar!

Ev sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi?

Taşınmaz kiralamalarında mal sahibi kanunen, kiracısını ancak kanun kapsamında belirlenen haklı gerekçelerin meydana gelmesi durumunda çıkarabiliyor. Peki, ev sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi?

Yeni ev sahibi eski demirbaş borcunu öder mi?

Kat maliki satmış olduğu dairenin satış tarihinden önceki yönetim giderlerinden sorumlu olur mu? Bu gider yeni malikten istene bilir mi? Yeni ev sahibi eski demirbaş borcunu öder mi?

Ev sahibi kiracı tahliye davaları!

Belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılıyor. Peki, Ev sahibi kiracı tahliye dava gerekçeleri nelerdir?

Ev sahibi apartmandan atılabilir mi?

Apartmanda "Apartmandan ev sahibi atma" şeklinde tabir edilen hak kanunda "Kat mülkiyetinin devri mecburiyeti" başlığı altında açıklanıyor. Buna göre ev sahibi apartmandan atılabilir mi? Nasıl atılır? İşte yanıtı...

Mahal Sancaktepe’de teslim yılında hiç peşinatsız ev sahibi olma fırsatı!

Denge Yapı, Sancaktepe’de hayata geçirdiği Mahal Sancaktepe projesinde hiç peşinatsız ev sahibi olma fırsatı sunuyor. Hayatın 9 ay sonra başlayacağı projede tüm konutlar yüzde 1 KDV ile satılıyor.

Çiftçi, kentsel dönüşüm kredisiyle ev sahibi olabilir mi?

Çiftçiler kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği alabilir mi? Tarım işçileri, çiftçiler kentsel dönüşümden nasıl yararlanacak? Çiftçi, kentsel dönüşüm kredisiyle ev sahibi olabilir mi? İşte cevaplar...

Kapıcı da kentsel dönüşümde faiz desteği ile ev sahibi olabilir mi?

Kapıcılar da kentsel dönüşüm kapsamında faiz desteği ile ev sahibi olabilir mi? Kapıcı, faiz desteği ile ev alabilir mi? Apartman görevlileri de kentsel dönüşümde faiz desteği ile konut sahibi olabilir mi? İşte cevaplar...

Eski ev sahibi eşyalarını almazsa, yeni ev sahibi ne yapacak?

Bir gayrimenkul satın aldığınızı ancak, içinde hala eski ev sahibine ait birtakım eşyaların bulunduğunu; bunları gelip geri almadığını düşünelim. Eski ev sahibi eşyalarını almazsa, yeni ev sahibi ne yapacak?

ev sahibi kendim oturacağım diyor Haberi

ev sahibi kendim oturacağım diyor

Ev sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi?

Taşınmaz kiralamalarında, mal sahibi ile kiracı bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Mal sahibi, kiracısını ancak kanun kapsamında belirlenen haklı gerekçelerin meydana gelmesi durumunda çıkarabiliyor.


Peki, ev sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi? Ev sahibi kendisi oturmak isterse ne olur?


Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince,  ev sahibi, kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa kiracısını çıkarabiliyor.


Ancak bunun için ise, belirli süreli sözleşmelerde sürenin sonunda, belirsiz süreli sözleşmelerde kiraya ilişkin genel hükümlere göre fesih dönemine ve fesih bildirimi için öngörülen sürelere uyularak belirlenecek tarihten başlayarak bir ay tahliye bildiriminde bulunması veya dava açması gerekiyor.


Borçlar Kanunu..

1. Kiraya verenden...