25 / 04 / 2024

Ev satışında tapu devri

Ev satışında tapu devri

Taşınmaz malların el değiştirmesi işlemine tapu devri deniyor. Bu durum, alıcı ve satıcı arasında olabileceği gibi aileden miras kalması ya da benzeri sebeplerle de gerçekleşebiliyor. Peki, ev satışında tapu devri nasıl yapılır? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Ev satışında tapu devri nasıl olur?

Taşınmaz mülklerin el değiştirmesi işlemine tapu devri deniyor. Peki, ev satışında tapu devri nasıl olur? Tapu devir işlemlerinde gerekli belgeler nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Satılık ev ilanlarında iskonto dönemi başladı

Artan kiralar ve fiyatlar nedeniyle ev hayali kuranların sayısı gün geçtikçe azalıyor. Konut piyasasındaki durgunluk sürerken konut ilanlarındaki rakamlarda da gerileme başladı. Satış süreleri uzarken, fiyatlar da düşüşe geçti. Satılık ev ilanlarında iskonto dönemi başladı.

65 yaş üstü kişilerin ev satışında hangi belgeler istenir?

Gayrimenkul alım-satım işlemleri için bazı prosedürlerin yerine getirilmesi gerekiyor. 65 yaş üstü kişilerin ev satışında ise işlemler daha farklı ilerliyor. 

Hisseli tapusu olanlar hemen bakın! Ev satılırsa hakkınız... SON DAKİKA! 

Hisseli tapular ile ilgili detaylar merakla araştırılıyor. Peki evde hissesi olan biri, ev satıldığında hakkını nasıl alır? İşte ayrıntılar...

Ev alıp satacaklar dikkat! Noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? 

Binlerce kişi, noter dışında gayrimenkul satışı yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. Peki noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? İşte ayrıntılar...

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor: Kiracısı olduğunuz ev satılırsa işte bu haklara sahipsiniz!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında en merak edilen konulardan bir de ev satılırsa kiracının haklarının neler olduğu sorusu oldu. Peki, kiracısı olduğunuz ev satılırsa haklarınız neler olur? İşte detaylar..

Bir ev satışı ortalama kaç gün sürer?

Emlak sektöründe merak edilen konulardan biri de ev satışının kaç gün sürdüğüdür. Özel mülklerin satışlarının hemen yapılması beklenemez. Ev satışında büyük rol oynayan bazı faktörler vardır. Bu faktörlere bağlı olarak satışı kısa veya uzun süreli olabilir. Peki bir ev ortalama kaç günde satılır?

Ev satın alırken tapuda bunlara dikkat ediyor musunuz? İşte tapuda dikkat edilmesi gereken detaylar!

Ev satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de tapuyu incelemektir. Tapu özellikleri evden eve değiştiği için her bir ayrıntıyı incelemek gerekiyor. İskanının olup olmaması ve tapu türü bu noktada öne çıkıyor. İşte ev sahiplerinin tapuda dikkat etmesi gereken önemli noktalar…

Ev satışlarında artık açık artırma başladı! Bu sayede fiyatlar yükseliyor

Ev satışlarında açılan bu yeni dönem kamuoyuna duyurulmaya başlandı. Bu haberin konut satışında 'açık artırma' dönemi olduğu söylendi! Ev sahiplerinin bu teklif taktiği fiyatları çok daha fazla seviyelere yükseltti... 

Araç alacaklar dikkat! Motorlu taşıt satışında yeni dönem başlıyor. Cumhurbaşkanlığı konuya el attı!

Konut satışında, tapu işlemlerinde geçerli olan sistem artık motorlu taşıtlar için de uygulanmaya başlanacak. Açıklama Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nden geldi. Devir işlemleri e-Devlet’e taşınıyor.

Tapusu olmayan ev nasıl satılır? Tapusuz ev satılabilir mi?

Tapu, bir gayrimenkulün kime ya da kimlere ait olduğunu gösteren bir belgedir. Peki Tapusu olmayan ev nasıl satılır? Tapusuz ev satılabilir mi? İşte detaylar!

Tapusu olmayan ev satılır mı?

Tapu bilindiği üzere resmi bir belgedir. Peki bu belge olmadan herhangi bir işlem yapılabilir mi örneğin, “Tapusu olmayan ev satılır mı?” İşte merak edilen detaylar…

Kardeşler arasında tapu devri nasıl olur?

Tapu devir süreci alıcı ile satıcının belli şartları yerine getirmesi ile başlayıp, son buluyor. Peki Kardeşler arasında tapu devri nasıl olur? İşte detaylar!

Arsa satışında tapu harcı ne kadar?

Tapu harcı hem ev hem de arsa için ayrı ayrı araştırılmaktadır. Arsa satışında tapu harcı ne kadar? sorusu pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. İşte merak edilenler!

Ev satışında tapu devri Haberi

Ev satışında tapu devri

Gayrimenkul alım satım işlemleri sırasında en çok merak edilen konulardan biri de tapu devrinin nasıl yapılacağı oluyor. Tapu işlemleri oldukça basit bir işlem olarak biliniyor. 

Tapu devir işlemlerini gerçekleştirebilmek için yapmanız gereken şey, Tapu Müdürlüğü tarafından istenen belgeleri tamamlamak, sonrasında da tapu harcı ve tapu döner sermaye bedelini ödemek oluyor. Bu iki işlem gerçekleştirildikten sonra tapu devri işlemlerini başlatarak 1 ya da 2 günde süreç tamamlanıyor. 

Tapu devir işleminin başvurusunu yapmak için alıcı ve satıcının mülkün bağlı bulunduğu Tapu Dairesi’ne gerekli belgeler ile gitmesi gerekiyor. Ayrıca ALO 181 ya da e-randevu üzerinden de tapu randevusu başvurunuzu tamamlayabiliyorsunuz. Peki, Ev satışında tapu devri için gerekli evraklar nelerdir?

Tapu Devir İşlemi İçin Gerekli Belgeler 

1) Nüfus cüzdanı ve temsil belgesi
2) İcra Müdürlüğü’nün Satış...