26 / 04 / 2024

Evde tadilatı kim yapmalıdıri Evde tadilat yaparken dikkat edilmesi gerekenler

Evde tadilatı kim yapmalıdıri Evde tadilat yaparken dikkat edilmesi gerekenler

Bu yaz evinizdeki tadilatı kendiniz yapmakta kararlıysanız bu haberi okumadan işe girişmeyin. Eğlenceli görünen bu tadilatta dikkat edilmezse hastanelik olabilir hatta ailenizin de sağlığını riske sokabilirsiniz.

Kiracı mı? Ev sahibi mi? Kombi bakımını kim öder? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında her anlamda yaşanan sıkıntılar devam ederken, evde yaşanan sıkıntılı bir surumda da masrafların kim tarafından ödeneceği maalesef sorun olabiliyor. Kiralık bir evde kombi bozulursa bakımının masrafını kim öder? 

Miras alanlar bu hakları biliyor mu? Miras kalan evde kim oturabilir? 

Miras konusu günümüzde herkesi ilgilendiren bir konu başlığı olarak karşımıza çıkıyor. Çoğu kişi kendisine miras kaldığını bilemezken, çoğu da miras kanunu ve paylaşım hakkında bilgi sahibi değil. Peki miras kalan evde oturulabilir mi? Miras kalan evde oturma hakkı kime ait?

65 yaş maaşı, engelli aylığı, hasta ve evde bakım parasına zam müjdesi! Yeni rakamlar bir bir belli oldu!

65 yaş aylığı, evde bakım maaşı ve engelli maaşı gibi sosyal destek ödemeleri her senenin Ocak ve Temmuz döneminde memur zam oranı ile yükseliyor. Peki yeni yılda kim kaç TL maaş alacak? İşte o son dakika rakamları...

Sosyal desteklerde son dakika! 65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım parasına yeni zam ne zaman? Kim kaç TL alacak?

Devlet tarafından ihtiyaç sahiplerine ödenen sosyal desteklere zam gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Peki 65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım parasına yeni zam ne zaman? Kim kaç TL alacak?

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası için Ocak zammı peş peşe hesaplandı! Kim kaç lira maaş alacak?

Milyonlarca vatandaş Ocak zamlı maaş hesaplamalarını merakla araştırıyor. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası için Ocak zammı peş peşe hesaplandı! Kim kaç lira maaş alacak? Şimdi bakın!

Kombi bozuldu kim öder? Kombi arızasını kiracı mı yoksa ev sahibi mi öder?

Kiracıların ve ev sahiplerinin bazı hakları bulunmaktadır. Evde meydana gelen hangi hasarları ev sahibi öder, Kombi bozuldu kim öder, Kombi arızasını kiracı mı yoksa ev sahibi mi öder? İşte detaylar!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası Ocak zammı hesaplandı! Kim kaç TL maaş alacak? Şimdi göz atın...

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası ile binlerce kişiye nakit destek veriliyor. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasına Ocak 2023'te zam yapılacak. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası Ocak zammıyla kaç lira olacak? Hemen tek tek bu hesaplara bakın! 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası 2023 zammıyla ne kadar olacak? Kim kaç TL maaş alacak? 

Ocak 2023'te asgari ücrete, memur ile emekli maaşlarına yapılacak zam merakla beklenirken, memur maaş katsayısındaki artışla yaşlılara, engellilere, hasta ve çocuklara verilen maaşların kaç lira olacağı da araştırılıyor. 2023'te 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası kaç TL olacak?

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteğine ne kadar zam geldi? Temmuz zammıyla kim kaç TL alacak?

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteğine de Temmuz zammı geldi. Temmuz zammıyla yeni maaşların kaç lira olacağı belli oldu. Peki 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği kaç TL oldu? İşte o rakamlar...

65 yaş aylığı, evde bakım desteği, engelli aylığına da zam geldi! Temmuz'da kim kaç lira maaş alacak?

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği için de Temmuz'da zam gelecek. Yeni zamlı maaşlar açıklandı. Peki 65 yaş aylığı, evde bakım desteği, engelli aylığına ne kadar zam yapıldı? 65 yaş aylığı, evde bakım desteği, engelli aylığı kaç Türk Lirası oldu? 

65 yaş aylığı, evde bakım desteği, engelli aylığında son dakika! Temmuz'da kaç lira zam gelecek? Kim kaç TL maaş alacak?

'65 yaş aylığı, evde bakım desteği, engelli aylığına Temmuz'da zam gelecek mi?' sorusunun yanıtı milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor. Peki 65 yaş aylığı, evde bakım desteği, engelli aylığına zam gelecek mi? İşte merak edilen ayrıntılar...

65 yaş aylığı, evde bakım desteği, engelli aylığı Temmuz zammıyla kaç lira olacak? Kim kaç lira maaş alacak?

65 yaş aylığı, evde bakım desteği, engelli aylığı için de Temmuz bekleyişi arttı. Devlet tarafından sağlanan sosyal yardımlara zam gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Peki 65 yaş aylığı, evde bakım desteği, engelli aylığına Temmuz zammı gelecek mi? İşte merak edilenler...

Maaşlara Temmuz zammında geri sayım başladı! Kim kaç TL maaş alacak? 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği..

Maaşlara Temmuz zammı için geri sayım başladı. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği gibi sosyal yardı alan kişiler de aylıklarının ne kadar olacağını merak ediyor. Peki kim kaç TL maaş alacak? İşte ayrıntılar..

Evde tadilatı kim yapmalıdıri Evde tadilat yaparken dikkat edilmesi gerekenler Haberi

Evde tadilatı kim yapmalıdıri Evde tadilat yaparken dikkat edilmesi gerekenler

Türkiye’de yapı marketlerinin çoğalmasıyla birlikte ‘evdeki tadilat ve dekorasyonu kendin yap’ fikri kulağa hoş gelmeye başladı. Bu işler gerçekten eğlenceli. Fakat dikkat edilmezse hastanelik olabilir hatta ailenizin de sağlığını riske sokabilirsiniz.


Mimar Funda Varlık ve İç Mimar Oya Çavdar, evinizde tadilat ve dekorasyon sırasında karşılaşabileceğiniz gizli tehlikeleri ve almanız gereken önlemleri sizler için kaleme aldı:


1-) EVİNİZİ BOYARKEN KANSER RİSKİNİ GÖZ ARDI ETMEYİN


Evde kullanılan boyaların içindeki çözücüler ve bir takım uçucu organik bileşikler sağlığa zararlı kimyasallar içerir. Boyalar kururken bu kimyasallar havaya karışır ve tarafımızdan teneffüs edilir.


Konut için günümüzde en çok kullanımda olan boyalar; plastik boyalar, su bazlı boyalar ve yağlı boyadır.


Su bazlı boyalar akrilik esaslı. Alerjik ve koku hassasiyeti olan kişiler için üretilmiştir. Su ile inceltilebilmesi ve solvent salgılamaması önemli...