29 / 03 / 2024

evden çalışma olacak mı

evden çalışma olacak mı

Pandemi sonrasında normalleşme sürecinin başlamasıyla ofise dönüş kademeli olarak gerçekleşiyor. Karma çalışma sisteminin hayata geçtiği şu günlerde kiralamalarda bu plana göre yapılıyor. 

Çalışanlar dikkat! 2021'den önce olmayacak!

Koronavirüs vakalarının yeniden artmasıyla güçlenen ikinci dalga öngörüleri, çalışanları endişelendiriyor. Yapılan araştırmalarda, çalışanların yüzde 30’unun 2021'in sonuna kadar ofislerde yarı zamanlı çalışacakları ortaya konuyor.

Ofislerde yeni dönem! Akıllı teknolojiler kullanılacak!

PEAKUP CEO’su Ahmet Toprakçı, çalışan sağlığının korunması için ofise dönüşte pek çok sürecin yeniden tanımlanacağını anlattı. Ofislerde çalışanların iş sürekliliğinin sağlanması için gerekli akıllı teknolojiler kullanılacak.

Ofisler terk edilmiş köylere mi dönecek?

Koronavirüs sürecinde normale dönüşle birlikte bundan sonraki 10 yıl içinde ofisler, tarımdan sanayiye geçiş dönemindeki köyler gibi terk edilmiş olacak ve “Orada bir ofis var uzakta” mı diyeceğiz?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı açıkladı: Emekli maaşlarında ilave düzenleme olacak! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, emekli maaşları ile ilgili açıklamada bulundu. İşte o son dakika açıklaması... 

İngiltere'de evden çalışma devam ediyor: İşletmeler çalışanlarına şehir ve ülke dışından çalışma izni veriyor mu?

Pandemi sürecinde iş şartlarının değişmesi insanları evden çalışma stiline geçirdi Ancak virüs bitmesine rağmen bu çalışma şekli hâlâ sürdürülüyor. İngiltere'deki işletmelerde de bu çalışma stili devam edilmektedir. İngiltere bu çalışma stiline yenilik getirdi ve dikkat çekti.

Avrupa’da haftalık çalışma süresi 4 güne indi! İşte haftada 4 gün çalışan ülkeler!

Pandeminin ardından evden çalışma gibi esnek modeller yaygınlaşırken, bazı Avrupa ülkeleri haftalık 4 gün çalışma sistemine geçti. Bazı ülkelerde ise pilot uygulamalar devam ederken, kısa çalışmanın iş verimini artırdığı belirtiliyor.

Çalışanlara müjdeli haber! Bakan Vedat Bilgin açıkladı! Çalışma saati 6 saat mi olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca çalışanın yüzünü güldürecek açıklamada bulundu. Bakan Bilgin günlük mesai saatlerinin yeniden ele alınması gerektiğini söyleyerek çalışma saatinin 6 saat olmalı dedi. İşte ayrıntılar...

20 Nisan 2023 Arefe günü bankalar ve kargolar açık olacak mı? O gün çalışma yarım gün mü olacak?

2023 yılı için resmi tatil ilan edilen bayram günlerinde kargo, eczane, banka ve noterler gibi işyerleri hakkında da bilgi arayışı artıyor. 20 Nisan Perşembe günü olan Arife gününde bankaların çalışıp çalışmayacağı, açık olup olmayacağı ve çalışma saatleri gibi konular araştırılıyor. İşte, detaylar.

İŞKUR evden çalışmak isteyenlere iş imkânı sunuyor! Herkesin hayalindeki meslek! Acilen göz atın!

İŞKUR, aktif olarak iş hayatında yer alamayan kadınların evlerinden iş hayatına dahil olabilmeleri için farklı iş imkanları sunuyor. Kadınların da kendi ekonomik özgürlüklerine sahip olabilmesi amasıyla sunulan bu iş imkanları, evden çalışma sisteminde bulunuyor.

EYT'den emekli olacaklar dikkat! Kısa çalışma ödeneği alanlar için sevindiren gelişme

EYT düzenlemesinin hayata geçmesi bekleniyor. Kısa çalışma ödeneği ile nakdi ücret desteğinden yararlanan sigortalılar, SGK’ya eksik bildirilen günleri tamamlayabileceği öğrenildi. Uygulamanın nasıl olacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak. İşte tüm ayrıntılar...

Evden çalışma iyice oturuyor! Dünya devinden flaş karar

Koronavirüs salgınıyla hayatımıza giren evden çalışma iyice oturmaya başladı. Dünya devi Apple, çalışanlarını 3 günlüğüne çağırma planını erteledi.

AVM'ler kapalı mı, açık mı? AVM'ler kaça kadar açık? İşte çalışma saatleri

İstanbul’daki kar yağışı nedeniyle valilik tarafından bir dizi önlemler alındı. Buna göre İstanbul’daki AVM’lerin 9 Mart Çarşamba günü için çalışma saatleri yeniden düzenlendi. Peki AVM’ler bugün açık mı, kapalı mı? AVM’lere kar tatili olacak mı? İşte AVM’lerin çalışma saatleri…

Pandemi ve uzaktan çalışma şehirden göçü hızlandırdı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisiyle gündeme gelen ve pek çok sektörde uygulanan evden çalışma modeliyle çalışanlar büyük şehirleri terk etmeye başladı.

Ofislere hibrit çalışma modeli geliyor!

Pandemi ile beraber uzaktan evden çalışma sistemiyle beraber ofis kullanım oranları azaldı. Capital Dergisi'nden Ali Özgenç, ofislerin geleceği hakkında yazı kaleme aldı. 

Uzaktan çalışan vatandaşların kira masrafları ne olacak? 

Pandemi ile birlikte evden çalışma sistemine giren vatandaşların,evlerine yönelik giderlerinin ne olacağı uzun süredir tartışılıyor. Bu giderlerin başında en çok uzaktan çalışan vatandaşların kira masrafları oldu. 

Metropoller 'hayalet şehir' mi olacak?

Kovid-19 pandemisi sebebiyle birçok çalışan 'Evden çalışma'ya geçti. Salgın ile evlerimiz evlerimiz olmaktan çıkıyor mu? Büyük şehirlerden göçler başlayacak mı? Ofisler ne olacak, kiralar nasıl değişti? İşte pandeminin etkilediği ofis pazarı...

evden çalışma olacak mı Haberi

evden çalışma olacak mı

2021'nin üçüncü çeyreğinde normalleşme adımları ile ofise dönüş sürecinin başlaması ile firmalar yeni stratejiler hayata geçiriyor. Hürriyet'te yer alan habere göre; bu süreçte, uzaktan çalışma modelinin sonucunda çalışanların şirket kültürüne olan bağlılık ve aidiyet hissinde azalmanın gözlemlenmesi ofislerin varlığının öneminin öne çıkmasında büyük etken oldu.

Ticari gayrimenkul danışmanlık pazarında faaliyet gösteren Cushman & Wakefield’in hazırladığı rapora göre yerli ve yabancı birçok şirket haftada 2 veya 3 gün ofise gelinen Karma Çalışma modelini hayata geçirdi. Üstelik karma modelin Pandemi sonrası süreçte de kalıcı olması hedefleniyor. Rapora göre üçüncü çeyrekte Ofis pazarına yeni arz eklenmezken, İstanbul ofis pazarında genel arz 6.5 milyon metrekare olarak aynı seviyede kaldı. Üçüncü çeyrekte kaydedilen kiralama işlemleri yaklaşık 64 bin 18 metrekare olarak gerçekleşirken, Ocak-eylül ayları arasında...