26 / 04 / 2024

Evergrande borç ödemeleri

Evergrande borç ödemeleri

Çin'de gayrimenkul devi Evergrande şirketi alacaklılarına olan borçlarına nakit yerine park alanı tahsis ederek ödemeyi teklif etti. 

Mahkemeden Çinli emlak devi Evergrande için tasfiye kararı!

Dünyanın en borçlu gayrimenkul geliştirme şirketi olarak bilinen Evergrande şirketi için Hong Kong mahkemesinden tasfiye kararı çıktı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Kiracılar dikkat! Ödeme yaptığınız kiradan borçlu çıkmayın...

Ev sahipleri kira ödemeleri ile alakalı olarak oldukça değişik isteklerde bulunabiliyorlar. Öyle ki kiracılar dikkat etmezlerse ödedikleri kiralardan borçlu bile çıkabilirler.

Borç krizindeki emlak devi Evergrande'de üst düzey yönetici gözaltına alındı!

Borç krizindeki inşaat ve emlak devi Evergrande'nin elektrikli araç üreticisi Evergrande NEV'in Başkan Yardımcısı Liu gözaltına alındı. Yöneticinin "yasa dışı faaliyetlerde bulunduğu" şüphesiyle soruşturulduğu belirtildi.

Dünyanın en borçlu inşaat şirketi Evergrande'nin hisseleri yine çakıldı!

Ağır borç yükü altında olan ve dünyanın en borçlu inşaat şirketi olarak bilinen Çinli Evergrande'nin elektrikli araç birimi yöneticisi gözaltına alındı ve söz konusu şirketin hisseleri keskin geriledi.

Borç krizindeki Çinli emlak devi Evergrande Group'a 'cansuyu'!

China Evergrande Group'un, tasfiye davasında bir kez daha erteleme kararı alındı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre yatırımcılar tarafından sürpriz şekilde algılanan karar Çinli dev gayrimenkul şirketi Evergrande için son bir şans şeklinde de yorumlandı

Borç krizindeki gayrimenkul devi iflasa doğru ilerliyor!

Çin'in önde gelen emlak ve inşaat şirketi Evergrande’nin borç krizi derinleşiyor. Şirket iflasa doğru ilerliyor. İşte detaylar...

Borcu olanlar dikkat: Borç yapılandırma ödemeleri için son gün!

Sigorta prim borçları ve yapılandırma kapsamındaki vergiler ile idari para cezalarına dair borçların ödenmesindeki uzatılan süre bugün sona eriyor.

Vergi borcu olanlar dikkat! Borç yapılandırmada bugün son gün! Elinizi çabuk tutun!

Vergi borcu olanları yakından ilgilendiren borç yapılandırmada birinci ve ikinci taksit ödemeleri bugün sona eriyor. İşte ayrıntılar...

Cari açık büyüyor! Dış finansman ödemeleri için acilen 210 milyar dolar lazım!

Ekonomideki kötü gidiş, cari açığın artması, dış borç geri ödemeleri ve deprem maliyetleri nedeniyle yaklaşık 210 milyar dolarlık bir dış finansmanın Türkiye’ye giriş yapması gerekiyor.

KYK borcu ödemelerinde sürpriz haber: Borçlar ödenecek mi yoksa silinecek mi son dakika gelişmesi!

Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan öğrenim kredisi çeken öğrencilerin borç ödemeleri ne zaman yapılacak. KYK borçları ödenecek mi yoksa silincek mi, hükümetin sosyal medyada gündeme gelen yüksek faiz ödemelerine ilişkin geliştirdiği iki formülü ortaya çıktı.

Evergrande hisseleri Hong Kong borsasında işleme kapatıldı!

Borç krizinde olan ve son zamanlarda sık sık gündeme gelen Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande hisseleri Hong Kong borsası tarafından işleme kapatıldı.

Evergrande kreditörlerle görüşmeleri başlattı!

Çinli Evergrande, kredi temerrütleri konusuna ilişkin  kreditörlerle görüşmelere başladı. Evergrande'nin geçtiğimiz senenin sonlarında ödenemeyen borçları sonrasında yaklaşık 20 milyar dolarlık uluslararası tahvili temerrüde düşmüştü.

Çinli Evergrande'nin hisseleri atama haberinin ardından yükselişe geçti!

Borç yükü altında olan China Evergrande Group'un hisseleri, şirketin yönetim kuruluna bir devlet şirketi yetkilisini atamasından sonra artışa geçti.

Evergrande borç ödemeleri Haberi

Evergrande borç ödemeleri

Çin’in ikinci büyük gayrimenkul geliştirme ve inşaat şirketi Evergrande Group'a yönelik süreç ülke ve Asya piyasalarının gündeminde yer almaya devam ediyor. 

Sputniknews'te yer alan habere göre; firma, dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde direnim korkusunu büyütürken emlak alıcıları, tahvil sahipleri ve müteahhitler arasında da paniğe neden oldu. Evergrande, 20 Eylül’de vadesi gelecek 300 milyar dolarlık kredi faiz ödemesini gerçekleştiremeyeceğini bankalara iletti. Şirket, birçok kesim tarafından 3 gündür protesto ediliyor.

Son olarak, yatırımcılara borçlarını da nakit para yerine mülk ve park yeri vererek ödeme yapma teklifinde bulunan Evergrande Group yine vatandaşların tepkisiyle karşılaştı. Şirketin merkez binası önünde bir araya gelen kalabalık, "Paramızı geri ver" sloganları attı.

Protestolara katılan bir kadın, "Bize dükkanlar, kreşler ve araziler teklif ettiler ama onları kullanamıyoruz. Hiçbirimiz bunu istemiyoruz" dedi.