25 / 04 / 2024

Çinli emlak devi Evergrande'dan alacaklılarına mülk teklifi!

Çinli emlak devi Evergrande'dan alacaklılarına mülk teklifi!

Çin'de gayrimenkul devi Evergrande şirketi alacaklılarına olan borçlarına nakit yerine park alanı tahsis ederek ödemeyi teklif etti. 



Çin’in ikinci büyük gayrimenkul geliştirme ve inşaat şirketi Evergrande Group'a yönelik süreç ülke ve Asya piyasalarının gündeminde yer almaya devam ediyor. 

Sputniknews'te yer alan habere göre; firma, dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde direnim korkusunu büyütürken emlak alıcıları, tahvil sahipleri ve müteahhitler arasında da paniğe neden oldu. Evergrande, 20 Eylül’de vadesi gelecek 300 milyar dolarlık kredi faiz ödemesini gerçekleştiremeyeceğini bankalara iletti. Şirket, birçok kesim tarafından 3 gündür protesto ediliyor.

Son olarak, yatırımcılara borçlarını da nakit para yerine mülk ve park yeri vererek ödeme yapma teklifinde bulunan Evergrande Group yine vatandaşların tepkisiyle karşılaştı. Şirketin merkez binası önünde bir araya gelen kalabalık, "Paramızı geri ver" sloganları attı.

Protestolara katılan bir kadın, "Bize dükkanlar, kreşler ve araziler teklif ettiler ama onları kullanamıyoruz. Hiçbirimiz bunu istemiyoruz" dedi.

Çinli emlak devi Evergrande dan alacaklılarına mülk teklifi!

Uzmanlar firmanın, müşterilerden ön ödeme tahsil edilmesine rağmen bir milyondan fazla gayrimenkulü üretmediğini dile getiriyor.

Geçen hafta Çin düzenleyici kuruluşu, Evergrande Group’un 300 milyar doları geçen borçlarının ödeme tarihlerini kreditörlerle yeniden müzakere edebilmesine olanak tanımış holding bazı banka ve tröstlerle borç ödeme tarihlerinin ötelenmesi için görüşmeler gerçekleştirmişti.

Evergrande önceki gün açıklama yaparak iflas ettiği iddiaların gerçek olmadığını belirtmiş bazı zorluklar ortaya çıktığını fakat normal faaliyetlerine devam etmek ve müşterilerinin haklarını korumak için gereken herşeyi yaptıklarını dile getirdi. Kredi derecelendirme kuruluşu S&P gelişmeleri sonrasında Evergrande’nin notunu CC’ye indirdi, görünüm negatif.

Çinli emlak devi Evergrande düşük gayrimenkul satışları için uyardı!


Geri Dön