23 / 04 / 2024

Çinli emlak devi Evergrande zararına hisse satıyor!

Çinli emlak devi Evergrande zararına hisse satıyor!

Hong Kong Borsası’na yapılan açıklamaya göre Çinli emlak devi Evergrande, HengTen Networks Group Ltd.’deki bütün payını oldukça büyük bir zararla satmayı düşünüyor...



Zor durumda olan Çinli emlak devi China Evergrande Group, HengTen Networks Group Ltd.’deki bütün payını fazlaca zararla satmayı planlıyor. Bloomberg HT'de yer alan habere göre; bu şekilde, Evergrande likidite krizinin başlamasından bu güne ilk defa Hong Kong Borsasında işlem gören bir şirketi elden çıkartmak amacıyla anlaştı.

Çinli emlak devi Evergrande zararına hisse satıyor!

Hong Kong Borsası’na yapılan açıklamada, Evergrande söz konusu hisseleri Allied Resources Investment Holdings Ltd.’ye hisse başına 1,28 Hong Kong dolarına satacağı belirtildi. Şirket bu satıştan 273 milyon dolar kazanacak ve bu işlem sonucunda 8,5 milyar Hong Kong doları (1,1 milyar dolar) zarara uğrayacak. Evergrande Eylül'de bölgesel bir Çin bankasındaki payının satışı için yaklaşık 1,6 milyar dolarlık anlaşma yapmıştı. 

Diğer haberlere göre; emlak geliştirme şirketi Agile Group Holdings Ltd., beş sene vadeli hisse senedi ile değiştirilebilir tahvil arzı yapma konusunda anlaştı. Gayrimenkul yönetim şirketi Country Garden Services Holdings Co.’nun Hong Kong borsasındaki işlemleri neden gösterilmeden durduruldu.

Çinli emlak devi Evergrande zararına hisse satıyor!

Fon sağlamaya ilişkin çabalar ve Pekin’in politika önlemlerini son zamanlarda gevşetmesi, piyasa çevrelerinde Çin’in gayrimenkul sektöründeki krizde en kötünün geride kalıp kalmadığı sorusunu gündeme getirdi. Goldman Sachs Varlık Yönetimi, Oaktree Capital Group ve Asya’nın en eski hedge fonlarından biri fırsat arayışını başlattı.

Çin ekonomisinde Evergrande korkusu!

Evergrande sorunları kontrol edilebilir durumda!


Geri Dön