23 / 04 / 2024

Evergrande sorunları kontrol edilebilir durumda!

Evergrande sorunları kontrol edilebilir durumda!

300 milyar dolar borcuyla borç krizinde olan Evergrande endişe yaratmaya devam ediyor. Firma ile ilgili yeni bir açıklama daha yapıldı. 



Çin Merkez Bankası'nın eski danışmanı Yu Yong, dünya ekonomisini etkileyen ve iflas tehlikesi yaşayan Çin'in en borçlu gayrimenkul geliştirme firması Evergrade Group'taki problemlerin Çin ekonomisine etkilerinin yönetilebilir olduğunu savundu. "Çin çok güçlü makro kabiliyetlere sahip" şeklinde konuşan Yu Yong, "Evergrande gibi sorunları kontrol edebilir" dedi.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Oxford Economics ise dün yaptığı değerlendirmede, Çin'in konut piyasasında keskin bir gerilemenin Çin'in büyümesini kayda değer şekilde hızını kaybettireceği ve bunu küresel ekonomiye de etkileri olacağını dile getirmişti. 

 Evergrande sorunları kontrol edilebilir durumda!

TEMERRÜDE DÜŞMEKTEN KURTULDU

Evergrande Group, 148 milyon Dolar tutarındaki tahvil kupon ödemesini offshore yatırımcılara yapmış ve temerrüde düşmekten son anda kurtulmuştu. Evergrande'nin tahvil kupon ödemesini Almanya Piyasa Takip Ajansı yapmadığını söylese de Bloomberg ve New York Times ödemenin yapıldığını iddia ettmişti. 

Çin emlak krizini sonlandırmak için harekete geçti!


 


Geri Dön