20 / 04 / 2024

evi kirada olan emekliler

evi kirada olan emekliler

Sıfır oranlı emlak vergisinden, geliri olmayan emekliler de faydalanabiliyor. Peki, emekliyseniz ve kiraya verdiğiniz tek eviniz için emlak vergisi ödeyecek misiniz? Tek meskeni olup evini kiraya veren emekli emlak vergisi öder mi?

Kira beyannamesi nasıl verilir? Evi kirada olanlara vergide indirim müjdesi: Kira gelir vergisi ödeme 2024!

Kira geliri elde edenlerin beyanname vermesi ve kira geliri vergisi ödemesi için kritik süreç başladı. Bu ay ev sahiplerinin bunu yapması gerekiyor. Peki kira beyannamesi nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi ödeme 2024! 

Evi kirada olanlar dikkat! Kira gelir vergisinde geri sayım başladı: İşte istisna şartları!

Konut ve iş yeri gibi gayrimenkullerinden kira geliri elde edenler, yıllık beyanname düzenleyerek vergi ödüyor. Kira gelir vergisinde geri sayım başladı. Peki kira gelirinde istisna tutarı ne kadar? 

Ev sahipleri dikkat! Kiracı bulmak için çok uğraşabilirsiniz! 

Konut fiyatlarında yaşanan ve kiraların sürekli artmasının önüne geçmek adına hükümet çeşitli adımlar atıyor. Buna göre, evi boş olan ev sahibi olumsuz yönde etkilenebilir. Bu düzenleme sonrasında ev sahipleri ne gibi sıkıntılar ile karşı karşıya kalacak.

Evi kirada olanlar dikkat! Mart'ta doğru beyan etmeyene ceza var!

Bakanlık 4.5 milyon konutu, kira gelirinin doğru beyan edilmesi için takibe aldı. Vergisini gizleyen ev sahipleri tespit ediliyor. Düşük havale veya bir başka hesaba para gönderme konusu da takip ediliyor.

Kiracılar dikkat! Evi su basarsa kiracı mı yoksa ev sahibi mi masrafı öder?

Kirada bulunan evi su basması durumunda ortaya çıkacak olan masrafın kim tarafından ödenmesi gerektiği taraflar arasında merak edilmektedir. Ev sahibinden bu masraflar istenebilir mi? İşte haberin ayrıntıları...

En az yarım düzine konutu olan 5 ABD'li iş insanı açıklandı! Hangi milyarderin kaç evi var? İşte evlerinin değerleri...

En az yarım düzine konutu olan 5 ABD'li iş insanı açıklandı. Peki hangi milyarderin kaç evi var? Evlerinin değerleri ne kadar?

Evde bakım maaşı için ne gerekli? Evi arabası olan engelli maaşı alabilir mi?

Evde bakım maaşı almak için başvuruda bulunanlar ya da bulunacak vatandaşlar, bazı detayları merak ediyor. Peki Evde bakım maaşı için ne gerekli? Evi arabası olan engelli maaşı alabilir mi? sorularının yanıtları!

Evi olan evde bakım parası alabilir mi? Evde bakım maaşı alan emekli olabilir mi?

Evde bakım maaşına dair pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan bazıları da “Evi olan evde bakım parası alabilir mi? Evde bakım maaşı alan emekli olabilir mi?” soruları olmaktadır. İşte merak edilen soruların yanıtları!

Evi olan 65 yaş aylığı alabilir mi?

Evi olan 65 yaş aylığı alabilir mi? sorusu 65 yaş aylığı konusunda vatandaşlar tarafından sık sık sorulmaktadır. Peki 65 yaş aylığı almanın şartları nelerdir?

Evi olan evde bakım parası alabilir mi?

Evde bakım maaşı nasıl alınır, Evi olan evde bakım parası alabilir mi? sorularına vatandaşlar yanıt arıyor. İşte detaylar!

Evi kirada olanlar ve kirada oturanlar dikkat! Resmen sil baştan değişti! İşte yeni kiralar...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde kiraların belirlenmesine ilişkin yeni kararı kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in konuyla ilgili o açıklamaları...

Evi kirada olanlar dikkat! Kiracınız bunu yapmıyorsa...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan problemleri kaleme aldı. Tamer Heper, ev sahiplerinin kira alamadığı durumda başvurabileceği yolları yazdı. İşte Heper'in o yazısı...

Evi kirada olanlar dikkat! Kiracınız bunu yaparsa...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde kiracının kaçak kullanımı sebebiyle ev sahibinin yapabileceklerini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

evi kirada olan emekliler Haberi

evi kirada olan emekliler

Tek meskeni olup evini kiraya veren emekli emlak vergisi öder mi?

Gayrimenkul sahipleri tarafından ödenmesi gereken emlak vergisinde meskenler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Sıfır oranlı emlak vergisinden, geliri olmayan ev hanımları, engelliler, işsizler, gazi ve emekliler faydalanabiliyor.


Muafiyet için 200 metrekareden büyük olmayan tek meskene sahip olma koşulu aranıyor. Peki, emekliyseniz ve kiraya verdiğiniz tek eviniz için emlak vergisi ödeyecek misiniz? Tek meskeni olup evini kiraya veren emekli emlak vergisi öder mi?


Yukarıda da belirtriğimiz gibi indirimli vergi oranının uygulanması için meskende bizzat oturma şartı aranmamaktadır. Bu nedenle, geliri kanunla kurulan sosyal güvenlik kuruluşlarından aldığı aylıktan ibaret olan ve Türkiye sınırları içinde sahip olduğu brüt alanı 200 m2'nin altında olan tek meskenini kiraya verip kirada oturan emekli şahıs, muayyen...