05 / 05 / 2024

Evin haczedilmesi 2014

Evin haczedilmesi 2014

Taşınmaz mal haczi ile ilgili yasal hükümler İcra ve İflas Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanuna göre hacizli taşınmazın el değiştirmesi halinde 148/a maddesi uygulanıyor. İşte evin haczedilmesi 2014...

Uşak Belediyesi bir tarihi evin restorasyonunu daha tamamladı!

Uşak Belediyesi tarafından yapımına 2014 yılında başlanan ve Dokur Evi yanında yer alan tarihi evin restorasyonu sona erdi. Tarihte olduğu hali ile yeniden gün yüzüne çıkan ev vatandaşların hizmetine sunulacak.

Vitra Pera serisi Design Turkey 2014'te iyi tasarım ödülü aldı!

VitrA’nın; ahşap görünümlü porselen karo serisi Pera, “Design Turkey 2014” kapsamında, “iyi tasarım” ödülüne layık görüldü. Pera; evin bütünü ve dış mekânlar olmak üzere hem zeminde hem de duvarda kullanılabiliyor.

2015 yılında 100 metrekarelik bir evin maliyeti ne kadar olacak?

İnşaat metrekare maliyet bedelleri 2015, 27 Ağustos 2014 tarihinde Resmi Gazete'de Emlak vergisi kanunu genel tebliği seri no:64 ile açıklandı. Peki, 2015 yılında 100 metrekarelik bir evin maliyeti ne kadar olacak?

2014'te ev satanlar emlak vergisi ödeyecek mi?

Taşınmaz mal sahipleri tarafından ödenecek verginin ilk taksiti en son 2 Haziran 2014 tarihinde ödeniyor. Peki, bu sene satışı yapılan evin vergi mükelleki kimdir? 2014'te ev satanlar emlak vergisi ödeyecek mi?

Emlak vergisi oranı 2014!

Emlak vergisi kapsamında büyükşehirlerde oranlar yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. Peki 100 bin TL'lik bir evin normal yöre sınırları içerisinde olması halinde emlak vergisi ne kadar olur? İşte emlak vergisi oranı 2014..

100 metrekarelik bir evin maliyeti ne kadardır?

2014 yılı için binaların metrekare inşaat maliyet bedellerini gösterir cetvel, 62 seri nolu Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği kapsamında açıklanmıştı. Peki buna göre 100 metrekarelik bir evin maliyeti ne kadar tutar?

Kiradaki evin vergisi 2014!

Kiraya konu olan gayrimenkullerden elde edilen gelirler, gelir vergisine konu oluyor. Vergi yılın bellli dönemlerinde iki taksit halinde ödeniyor. İşte kiradaki evin vergisi 2014 ile ilgili bilgiler...

Haline münasip ev şikayet dilekçesi!

Borçlunun ve ailesinin haline uygun olan ev olan ve haczedilemeyen haline münasip evin haczedilmesi durumunda bir dilekçe ile dava açılabiliyor. İşte haline münasip ev şikayet dilekçesi...

Meskeniyet itirazı nereye yapılır?

Meskeniyet itirazı, borçlunun borcundan dolayı haline münasip evin haczedilmesi halinde yapılıyor. Peki, meskeniyet iddiası nereye yapılır? Meskeniyet itirazı nasıl yapılır? Meskeniyet itiraz süresi nedir? İşte yanıtı..

Evin haczedilmesi 2014!

Taşınmaz mal haczi ile ilgili yasal hükümler İcra ve İflas Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanuna göre hacizli taşınmazın el değiştirmesi halinde 148/a maddesi uygulanıyor. İşte evin haczedilmesi 2014...

Ege Yapı, inşaat çalışmalarına Nisan 2014'te başlayacak!

Emlak Konut GYO'nun Bakırköy ve Yedikule'deki arazi ihalelerini kazanan Ege Yapı, Nisan 2014'te inşaatlara başlamayı hedefliyor...

AKM 2014 yılında yeniden hizmete açılacak!

Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM), 2014 yılında yeniden hizmete açılması planlanıyor...

Sarp Group 500 milyon TL ile 2014'te yatırımlarına devam edecek!

İnşaat sektöründeki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Sarp Group, 2014 - 2015 arasında 500 milyon TL'lik yatırımla sektördeki faaliyetlerine devam edecek...

Evin haczedilmesi 2014 Haberi

Evin haczedilmesi 2014

Evin haczedilmesi 2014!

İcra ve İflas Kanunu hükümlerine göre taşınmazın haczi ile tasarruf hakkı Medeni Kanunun 920 nci maddesi anlamında tahdide uğrar. Sicile kaydedilmek üzere haciz keyfiyeti, ne miktar meblağ için yapıldığı ve alacaklının adı ile tebliğe yarar adresi icra dairesi tarafından tapu siciline bildirilir. 


Adresi değişen alacaklı masrafını vermek sureti ile yeni adresinin tapuya bildirilmesini icra dairesinden istemeye mecburdur.


Hacze yeni alacaklılar iştirak eder veya haciz kalkarsa bu hususlar da tapu siciline haber verilir. 


Hacizli taşınmazın el değiştirmesi hâlinde 148/a maddesi uygulanır. 

I - Taşınmaz haczinin şümulü, 

II - Alacakları rehinle sağlanmış alacaklıların mahfuz hakları, 

III - İdare ve işletme. 


Bir taşınmazın haczi hasılat ve menfaatlerine de şamildir. Haciz taşınmaz kendilerine rehnedilmiş olan alacaklıların 

haklarına halel getirmez. 

İcra dairesi, taşınmaz kendilerine rehnedilmiş olan alacaklılarla kiracılara hacizden haber verir. 

Daire,...