19 / 04 / 2024

Evlenmemiş kız kardeşin vefatı halinde miras paylaşımı

Evlenmemiş kız kardeşin vefatı halinde miras paylaşımı

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Biz aynı anne babadan üç kardeşiz, babamızın ilk evliliğinden bir çocuğu olduğundan dört kardeş olduk. Anne ve baba sağ değiller. Evlenmemiş kız kardeşin vefatı halinde miras kalan mal varlığı nasıl pay edilir?' sorusunu yanıtladı.

Kızılay Kurban Vekâlet fiyatları 2022 ne kadar? Küçükbaş, büyükbaş kurban fiyatları kaç TL? 9 Haziran 2022 fiyat listesi

Kurban Bayramına kısa süre kala vatandaşlar kurbanlık fiyatlarını araştırmaya başladı. Bugün Kızılay'in "Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası" fiyatlarını listeledik. Peki Vekâletle Kurban Kesim ücreti ne kadar? İşte 9 Haziran 2022 fiyat listesi....

Kırmızı Kardeşler İnşaat Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi Ets Palladium Şubesi açıldı!

Kırmızı Kardeşler İnşaat Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi Ets Palladium Şubesi Ataşehir’de 800 bin TL serrmaye bedeli ile İbrahim Halil Kırmızı tarafından açıldı.

Konya'daki feci yangında kahreden kentsel dönüşüm ihmali!

Konya'da Suriyeli ailenin yaşadığı bir evde yangın çıkmıştı. Konya'da 3 kız kardeşin hayatını kaybettiği feci yangının çıktığı evin kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacağı öğrenildi. 

Dr. Mehmet Öz ve kız kardeşi Nazlım Suna Öz arasındaki miras kavgası büyüyor!

Dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, hayatını yitiren babası Prof. Dr. Mustafa Öz'ün vasiyeti nedeniyle kız kardeşi Nazlım Suna Öz ile mahkemelik olmuştu. Gerilimin yükseldiği miras kavgasında yeni bir gelişme yaşandı. 

Dr. Mehmet Öz ve kız kardeşi Nazlım Suna Öz arasında kira kavgası!

Dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, hayatını yitiren babası Prof. Dr. Mustafa Öz'ün vasiyeti nedeniyle kız kardeşi Nazlım Suna Öz ile mahkemelik olmuştu. Gerilimin arttığı miras kavgasında  Prof. Öz, kız kardeşinin Mustafa Öz’den kalan yalıyı 85 bin liraya S.T.’ye kiraladığını öne sürdü.

Kızıklı İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Kızıklı İnşaat Anonim Şirketi Ataşehir'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Onur Kızıklı tarafından kuruldu.

Türk Kızılay Trabzon'da kan bağış merkezi inşaatı yaptıracak!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü, Trabzon Ortahisar'da kan bağış merkezi inşaatı yaptırılması için proje ihalesi düzenleniyor. 

Türk Kızılay'dan Çorum'da kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, Çorum İli, Merkez İlçesi, Ulukavak Mahallesi, 2667 ada, 3 nolu parselde inşaat yapım işi ihale edecek.

Başkent Market'in 4. Şubesi Kızılay'da açıldı! 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın seçim vaatleri arasında yer alan önemli projelerden biri olan Başkent Market'in 4. Şubesi Kızılay'da açıldı.

İzmir Kızılay Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için ilk adım! 

İzmir Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Kızılay Mahallesi'ni ziyaret etti. Kentsel dönüşüm için inceleme yapan İduğ vatandaşların önerilerini dinledi

Kayseri Kızıltepe Millet Bahçesi için çalışmalar başladı!

Kayseri Hacılar Belediyesi, ilçeye kazandırılacak olan Kızıltepe Millet Bahçesi için çalışmalara başladı.

Kızılay, Malatya'da 3 yeni fabrika inşa ediyor!

Kızılay, Malatya’da Afet Barınma Sistemleri Fabrikası, Çadır ve Tekstil Fabrikası inşa ediyor. 

Doktor Mehmet Öz’e kız kardeşinden kira geliri davası! 

Dünyaca ünlü Doktor Mehmet Öz'ün kız kardeşi Nazlım Öz, babalarının vefatından sonra Mehmet Öz'ün kira gelirlerini kendisine göndermediğini öne sürerek dava açtı. 

Evlenmemiş kız kardeşin vefatı halinde miras paylaşımı Haberi

Evlenmemiş kız kardeşin vefatı halinde miras paylaşımı

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun  'Biz aynı anne babadan üç kardeşiz, babamızın ilk evliliğinden bir çocuğu olduğundan dört kardeş olduk. Anne ve baba sağ değiller. Evlenmemiş kız kardeşin vefatı halinde miras kalan mal varlığı nasıl pay edilir?

1. Anne baba vefat ettiği için babamızın ilk eşinden olan çocuğu diğer kardeşlerle miras paylaşımında eşit hak sahibi midir?

2. Baba vefat ettiğinden ilk eşinden olan çocuğu mirastan men edilebilir mi?

3. Kardeşler ikinci alt soy olduğundan saklı hak mirasları yoktur. Vefat eden kız kardeş vasiyet ile anne baba aynı olan bir kardeşine mal varlığını bırakabilir mi? ' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...


Biz aynı anne babadan üç kardeşiz, babamızın ilk evliliğinden bir çocuğu olduğundan dört kardeş olduk....