27 / 04 / 2024

Expo 2017nin ana projecisi

Expo 2017nin ana projecisi

Başkent Astana, Orta Asya ve BDT ülkelerinin en iddialı projesi olarak tarihe geçecek olan 'EXPO 2017'ye, Sembol İnşaat organizasyonun en büyük yüklenici firması ve ana projecisi olarak dikkat çekiyor.

Expo Turkey by Qatar’da Türk firmalara yoğun ilgi!

Expo Turkey By Qatar’da Türk şirketlerine 5 milyar dolarlık yatırım fırsatı sunulurken başta gayrimenkul sektörü olmak üzere bilişim, gıda ve yapı malzemesi dahil 7 ana sektörde ihracata yönelik bir çok önemli adım da atıldı.

2. Expo Turkey by Qatar, 17-19 Ocak'ta!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) ana partnerliğini üstlendiği 2. Expo Turkey by Qatar, 17-19 Ocak 2018’de Katar’ın başkenti Doha’da yapılacak.

Antalya Kongre Merkezi EXPO 2016'ya hazır!

EXPO 2016 ile Antalya’ya kazandırılan Antalya Kongre Merkezi, 5 bin kişi kapasiteli ana salonuyla şu anda Türkiye’nin en büyüğü. Merkezin kapasitesi ek alan ve binalarda 9 bin 500 kişiye yükseltilecek.

Antalya EXPO Kulesi'nin ana iskelesi tamamlandı!

EXPO 2016 Antalya`nın sembol yapısı EXPO Kulesi`nin 101 metre yüksekliğindeki beton yapı işi dün gece son harcın konulmasıyla tamamlandı. Ana iskelenin tamamlanması, baklavayla kutlandı.

Contract Hotel (COHO) Expo Fuarı 11 Kasım'da başlıyor!

Bursa’nın ev sahipliğinde Türkiye’de ilk kez düzenlenecek Contract Hotel (COHO) Expo Fuarı’na ilgi büyük. 11-14 Kasım tarihlerinde yapılacak fuar için şu ana kadar 150 firma kayıt yaptırdı.

Contract Hotel (COHO) Expo Fuarı ne zaman yapılacak?

Bursa’nın ev sahipliğinde Türkiye’de ilk kez düzenlenecek Contract Hotel (COHO) Expo Fuarı’na ilgi büyük. 11-14 Kasım tarihlerinde yapılacak fuar için şu ana kadar 150 firma kayıt yaptırdı.

Antalya EXPO alanında çalışmalar ne durumda?

Antalya Valisi Muammer Türker, EXPO 2016 Antalya'ya şu ana kadar 34 ülkenin katılımı teyit ettiğini, 7 uluslararası kuruluşun da katılmasının beklendiğini bildirerek, çalışmaların büyük bölümünün aralık ayının sonunda tamamlanacağını ifade etti.

Sembol İnşaat, Expo 2017'nin ana projecisi oldu!

Başkent Astana, Orta Asya ve BDT ülkelerinin en iddialı projesi olarak tarihe geçecek olan 'EXPO 2017'ye, Sembol İnşaat organizasyonun en büyük yüklenici firması ve ana projecisi olarak dikkat çekiyor.

Türkiye’nin ilk yatak ve teknolojileri fuarı Sleep Well Expo başladı!

Mobilya sektörü tarafından merak ve ilgi ile beklenen ve tüm sektöre açık olarak, ücretsiz ziyaret edilebilecek, “Sleep Well Expo - Yatak Ana sanayi, Yan sanayi, Makine ve Ekipmanları Fuarı”, İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı...

EXPO Gölü’nün ana gövde yalıtımı tamamlandı!

EXPO 2016 Antalya alanı içerisine yapılan EXPO Gölü’ nün ana gövdesinin membran kaplaması tamamlandı. EXPO Gölü’nün Aksu ile Tehnelli Çayı bağlantılarının yalıtım çalışmaları devam ediyor...

Ömer Çelik: İzmir EXPO 2020'ye ev sahipliği yapacak donanımda!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye'nin hasta hakları ve sağlık konusunda köklü bir geçmişe sahip, İzmir'in de EXPO 2020'ye ev sahipliği yapacak donanımda olduğunu söyledi....

İzmir EXPO alanı fuar sonrası spor ve eğlence mekanı olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yapılan imar planına göre, İzmir EXPO alanı, fuar bitiminde rekreasyon sahil parkı, spor, oyun ve eğlence alanlarının bulunduğu kent parkı olarak değerlendirilecek....

EXPO 2020'nin kazananı bugün belli olacak!

Hürriyet Gazetesi'nden Arzu Çakır Morin'in haberine göre; İzmir’in ikinci kez aday olduğu Expo 2020 yarışının kazananı bugün Paris’te OECD binasında toplanacak Uluslararası Fuarlar Birliği BİE’nin 167 delegesi tarafından belirlenecek.

Expo 2017nin ana projecisi Haberi

Expo 2017nin ana projecisi

Astana kentinin inşasında şehrin simgesi olan pek çok yapıyı hayata geçiren Sembol inşaat, EXPO 2017 projesinin de 80 metre çapında ve 94 metre yüksekliğinde tümüyle çelik, titanyum, alüminyum ve dev küresel camlarla içinde rüzgar türbini olan bir küreyi hayata geçirecek. Sembol İnşaat, sergi merkezi ve daha sonra teknoloji müzesi olarak kullanılacak olan bu yapının yanında aynı sahada kongre salonu, sanat merkezi, açık ve kapalı konser salonları gibi kültür ve sosyal amaçlı binanın da inşaatını gerçekleştirecek. 


Kazakistan için uluslararası öneme sahip bu projede yer almanın gururunu yaşadıklarını belirten Sembol İnşaat Kurucusu Fettah Tamince, projeyle ilgili "Bu ülkede uzun yıllardan bu yana var olarak, bir çok önemli yapıyı başarıyla şehre kazandırmamız böylesine önemli bir projenin liderliğini yapmamızı sağladı. EXPO 2017 Future Energy...