19 / 04 / 2024

Antalya EXPO Kulesi'nin ana iskelesi tamamlandı!

Antalya EXPO Kulesi'nin ana iskelesi tamamlandı!

EXPO 2016 Antalya`nın sembol yapısı EXPO Kulesi`nin 101 metre yüksekliğindeki beton yapı işi dün gece son harcın konulmasıyla tamamlandı. Ana iskelenin tamamlanması, baklavayla kutlandı.



Türkiye`nin ilk EXPO`su olan ve 23 Nisan`da kapılarını açacak EXPO 2016 Antalya`nın sembol yapısı, EXPO Kulesi`nin betonarme kısmı, dün son harcın 100.7 metreye konulmasıyla tamamlandı. Türkiye`nin `Eyfel`i olarak adlandırılan kulede her vardiyada 10 işçi, 24 saat çalışarak kule inşaatının ana iskeletini tamamladı. Dün akşam konulan son beton harcın ardından bugün EXPO 2016 Antalya Ajansı`nın proje ve yapım işlerinden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Levent Murat Danışman, Taca İnşaat Şantiye Müdürü Alp Akkurt ve EXPO 2016 Antalya ekibi ile birlikte işçileri tek tek kutladı. Daha sonra 4 dakika süren asansör yolculuğuyla EXPO Kulesi`ne çıkan Danışman, çalışanlara 2 tepsi baklava ikram edip onlarla selfie yaptı.


`GİZLİ KAHRAMAN SİZLERSİNİZ`

Genel Sekreter Levent Murat Danışman çay molasındaki işçilere, "Emeklerinize sağlık, yağmur, çamur demeden çalıştınız gizli kahramanlarsınız" dedi. Kulenin 100.7 metre olduğunu, deniz seviyesinden de 114.1 metre yükseklikte olduğunu belirten Danışman, "Betonarme kısımları tamamlandı. Artık sırada dış cephe kaplamasını yapıp seyir teraslarını yukarıya doğru kaldıracağız. 4 Şubat itibariyle betonarmesini tamamladık. Türk bayrağını tepemizde sallandırdık, bu bir adettir, inşaat geleneğidir" diye konuştu. Danışman, Türkiye`yi uluslararası düzeyde en iyi şekilde temsil edeceklerini bunun için saatleri saydıklarını da sözlerine ekledi.


24 SAAT BETON DÖKTÜK

EXPO Kulesi`nin yapım işini üstlenen Taca İnşaat`ın şantiye müdürü Alp Akkurt ise, 10`ar kişilik ekiplerin 24 saat çalıştığını ve 1,5 ayda bu seviyeye geldiklerini söyledi. Akkurt, "24 saat hiç durmaksızın beton döktük. Aşırı fırtına olduğu zaman güvenlik nedeniyle durduk, onun dışında hiç durmadık. Bu noktaya çok şükür geldik" dedi. Akkurt, 5 gün kalıp söküm sürecinin devam edeceğini, sonrasında kulenin diğer aksamlarına geçeceklerini söyledi.


TERAS, ÖZEL RAYLI SİSTEMLE TEPEYE ÇIKARILACAK

Geçen yılın haziran ayında yüklenici firmaya ihale edilen EXPO Kulesi`nin temeli eylül ayında atıldı. Yarışma projesi olan EXPO Kulesi`nin inşasında Türkiye`de ilk kez uygulanacak bir sistem kullanılacak. Seyir terası zeminde inşa edildikten sonra özel raylı bir sistemle kulenin tepesine monte edilecek. Zemin altında 13.40 metre, zemin üzerinde 100.7 metre olmak üzere toplam 114.10 metre yüksekliğinde yapılan EXPO Kulesi`ne 3 asansörle tek seferde 63 kişi çıkış yapabilecek.


Sözcü



Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



EXPO 2016 Antalya'nın sembol yapısı olan EXPO Kulesi'nin 101 metre yüksekliğindeki beton yapı işi dün gece son harcın konulmasıyla tamamlandı. EXPO 2016 Antalya Ajansı'nda proje ve yapım işlerinden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Levent Murat Danışman, kulenin zirve noktasına çıkıp, işçilere baklava ikram ederek kutladı. Danışman, “Artık dış cephe kaplamasını yapıp seyir teraslarını yukarıya doğru kaldıracağız” dedi.


Türkiye'nin ilk EXPO'su olan ve 23 Nisan'da kapılarını açacak EXPO 2016 Antalya'nın sembol yapısı, EXPO Kulesi'nin betonarme kısmı, dün son harcın 100.7 metreye konulmasıyla tamamlandı. Türkiye'nin 'Eyfel'i olarak adlandırılan kulede her vardiyada 10 işçi, 24 saat çalışarak kule inşaatının ana iskeletini tamamladı.

Dün akşam konulan son beton harcın ardından bugün EXPO 2016 Antalya Ajansı'nın proje ve yapım işlerinden sorumlu genel sekreter yardımcısı Levent Murat Danışman, işçileri ziyaret edip kutladı. Taca İnşaat Şantiye Müdürü Alp Akkurt ve EXPO 2016 Antalya ekibi ile birlikte EXPO Kulesi'ne gelen Genel Sekreter Yardımcısı Danışman, işçileri tek tek kutladı. Daha sonra 4 dakika süren asansör yolculuğu ile EXPO Kulesi'ne zirve noktasına çıkan Danışman, çalışanlara 2 tepsi baklava ikram edip onlarla selfie yaptı.


Gizli kahraman sizlersiniz


Genel Sekreter Levent Murat Danışman, çay molasında olan işçilere, “Emeklerinize sağlık, yağmur çamur demeden çalıştınız gizli kahramanlarsınız” dedi. Kulenin 100.7 metre olduğunu, deniz seviyesinden ise 114 bin 10 metre yükseklikte olduğunu belirten Danışman, şöyle konuştu;

“Kulemizin 100.7 dediğimiz gözle görülür, deniz seviyesinden itibaren 114 bin 10 kodundayız şuanda. Kulemizin 3'ncü seyir terası yani son katındayız. Burada betonarme ile ilgili kısımları tamamladık. Artık sıradaki dış cephe kaplamasını yapıp seyir teraslarını yukarıya doğru kaldıracağız. Burada bugün 4 şubat itibariyle betonarmesini tamamladık. Türk bayrağını tepemizde sallandırdık, bu bir adettir, inşaat geleneğidir.”

Danışman'ın elinden tatlı alan işçiler de mutluluklarını dile getirip, “Bitti çok mutluyuz, kazasız belasız bittiği için. Herkese hayırlı olsun, bugünlere şükürler olsun. Burası bittikten sonra buraya geldiğimizde burada katkımız var diyeceğiz” diyerek duygularını dile getirdi.


24 Saat beton döktük


EXPO Kulesi'nin yapım işini üstlenen Taca İnşaat'ın şantiye müdürü Alp Akkurt, 10'ar kişilik ekiplerin 24 saat çalıştığını ve 1,5 ayda bu seviyeye geldiklerini söyledi. Akkurt, “Şu ortamda hepsi büyük gayret sarf ettiler. 8 saatlerini geçirdiler 24 saat hiç durmaksızın beton döktük. Bir iki noktada durduk. Aşırı fırtına olduğu zaman güvenlik nedeniyle durduk onun dışında hiç durmadık. Bu noktaya çok şükür geldik” dedi. Akkurt, 5 günde kalıp söküm sürecinin devam edeceğini, sonrasında kulenin diğer aksamlarına geçeceklerini söyledi.

EXPO Kulesi'nin inşaatı için özel kalıp üreten firmanın temsilcisi Uğur Akbaba da, herkesin büyük bir üstün gayret sarf ettiğini ve 24 saat çalışıldığını belirtti. İnşaatın formeni İsmail Üzer ise sağ salim inşaatın tamamlanmasının kendilerini fazlasıyla sevindirdiğini vurguladı.


Terası özel bir teknikle tepeye konacak


Geçen yılın haziran ayında yüklenici firmaya ihale edilen EXPO Kulesi'nin temeli eylül ayında atılmıştı. Yarışma projesi olan EXPO Kulesi'nin inşasında Türkiye'de ilk kez uygulanacak bir sistem kullanılacak. Seyir terası zeminde inşa edildikten sonra özel raylı bir sistemle kulenin tepesine monte edilecek. Zemin altında 13,40 m, zemin üzerinde 100,7 m olmak üzere toplam 114 bin 10 m yüksekliğinde yapılan EXPO Kulesi'nde 3 adet asansörle tek seferde 63 kişi çıkış yapabilecek.



Yeni Şafak


Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


EXPO 2016 zirvesinde baklavalı kutlama EXP0 Kulesi'nin 101 metrelik beton bölümü tamamlandı. Kulenin zirvesinde işçilere baklava ziyafeti verildi.


EXP0 2016 Antalya'nın sembolü EXPO Kulesi'nin 101 metre yüksekliğindeki beton yapı işi önceki gün gece son harem konulmasıyla tamamlandı. EXPO 2016 Antalya Ajansı'nda proje ve yapım işlerinden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Levent Murat Danışman, kulenin zirve noktasına çıkıp, işçilere baklava ikram ederek kutladı. Danışman, "Artık dış cephe kaplamasmı yapıp seyir teraslarını yukarıya doğru kaldıracağız" dedi. Danışman, çay molasında olan işçilere, "Emeklerinize sağlık, yağmur çamur demeden çalıştınız. Gizli kahramanlarsınız" dedi. Kulenin 100.7 metre olduğunu, deniz seviyesinden ise 114.1 metre yükseklikte olduğu belirtildi. Türkiye'nin Eyfel'i olarak adlandırılan kulede her vardiyada 10 işçi, 24 saat çalışarak kule inşaatının ana iskeletini tamamladı. 


Bugün 




Haber Sabah Akdeniz Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Kapılarını 23 Nisan'da açacak EXPO 2016 Antalya'nın sembol yapısı, EXPO Kulesi nin betonarme kısmı, son harcın 100.7 metreye koyulmasıyla tamamlandı. Son beton harcın ardından EXPO 2016 Antalya Ajansı nın proje ve yapım işlerinden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Levent Murat Danışman, Taca İnşaat Şantiye Müdürü Alp Akkurt ve EXPO 2016 Antalya ekibi ile birlikte işçileri tek tek kutladı. Danışman, çalışanlara 2 tepsi baklava ikram etti. 



Sabah Akdeniz


Geri Dön