26 / 04 / 2024

Antalya Expo Kulesi'ne ''Dünya'nın En İyi Kültürel Yapısı'' ödülü!

Antalya Expo Kulesi'ne ''Dünya'nın En İyi Kültürel Yapısı'' ödülü!

Taca İnşaat'ın inşa ettiği Antalya’nın simge yapılarından biri olan Antalya Expo 2016 Kulesi, ENR tarafından Dünyanın En İyi Yapıları 2017 ödül töreninde “Dünyanın En İyi Kültürel Yapısı” ödülü aldı. 




İnşaat ve mühendislik sektörlerinde dünyanın önde gelen yayın grubu Engineering News-Record, Taca İnşaat’ın farklı mimariyi akıl dolu mühendislikle birleştiren 114 metrelik Antalya Expo 2016 Kulesi’ni “Dünyanın En İyi Kültürel Yapısı” seçti ve ödüle layık gördü. 

 

Ödül töreninde ''Dünya'nın En İyi Kültürel Yapısı'' ödülü ile Taca İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Akkurt ve bu projeden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Akkurt’a verildi. 

 

Taca İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Akkurt ödüle ilişkin yaptığı açıklamada,  Antalya Expo 2016 Kulesi’nin, “Dünyanın En İyi Kültürel Yapısı” seçilmesinin gururunu yaşadıklarını belirtti. ENR jürisinin İş Güvenliği, İnşaat Kalitesi, Yaratıcılık, Projenin Tasarımı ve Üretim Zorluğu kriterlerine göre değerlendirme yaptığının altını çizen Tolga Akkurt, Expo 2016 kulesinin tüm bu kriterlerde en yüksek puanı alarak birinci geldiğini dile getirdi. 

 


Geri Dön