28 / 03 / 2024

3S Kale Holding’e ‘En iyi Kültürel Mirası Koruma ve Yaşatma’ ödülü!

3S Kale Holding’e ‘En iyi Kültürel Mirası Koruma ve Yaşatma’ ödülü!

Gayrimenkul geliştirme, yapı ve enerji sektörlerinde yatırımlar yapan 3S Kale Holding Sign of the City Awards 2017’de  ‘En iyi Kültürel Mirası Koruma ve Yaşatma’ ödülüne layık görüldü.




3S Kale Holding’in kültürel mirasa sahip çıkmak ve bölgenin turizmine katkıda bulunmak amacıyla 5 milyon lira yatırım bedeliyle hayata geçirdiği Divriği Cumhuriyet Meydanı Projesi, Türk gayrimenkul sektörünü en iyiye teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen Sign of the City Awards (SotCA) 2017 organizasyonunda, ‘En iyi Kültürel Mirası Koruma ve Yaşatma’ ödülüne layık görüldü.


‘Doğduğu topraklara sevdalı’ Cumhuriyet’in ilk dönem sanayicilerinden Sadık Özgür’ün girişimci ruhu kadar hayırseverliğinden de ilham alan kızları Sema Gürün, Sefa Çizer ve Sedakat Özgür; 3S Kale Holding ile sadece ekonomik yatırımlar yapmakla yetinmiyor ve hayata dokunacak sosyal sorumluluk projeleri de üretiyor.

 

3S Kale Holding’in geçtiğimiz Ekim ayında açılışını yaparak Divriğililere hediye ettiği Cumhuriyet Meydanı, ilçenin kültürel mirasını ve tarihini yansıtan mimarisiyle adeta açık hava müzesi olma özelliği taşıyor. Türkiye’nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne giren ilk yapılarından biri olan Divriği Ulu Camii ve Darrüşşifası’na yakınlığıyla da dikkat çeken Divriği Cumhuriyet Meydanı’nın, ilçe halkının günlük yaşamında önemli bir yer edineceği belirtiliyor.

 

3S Kale Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sema Gürün: “Babamızdan aldığımız feyzle sosyal yatırımlar yapıyoruz”

 

3S Kale Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sema Gürün konuyla ilgili olarak,  “3S Kale Holding’in gurur duyarak hayata geçirdiği Divriği Cumhuriyet Meydanı projemizle değerli bir ödülü ‘En iyi Kültürel Mirası Koruma ve Yaşatma’ kategorisinde almaktan büyük onur ve mutluluk duyduk. Babamızdan aldığımız feyzle, ekonomik yatırımlarımızın yanı sıra sosyal yatırımlar da yapıyoruz. Hem kültür mirasımıza sahip çıkmak, şehrimizin turizmine katkıda bulunmak hem de hemşerilerimizi bir araya getirecek bir meydanı kazandırmak hususunu kendimize görev bildik. Divriği’mize değer katacak, resmi törenlerin gerçekleştirileceği, hemşerilerimizin milli bayramlarda bir araya gelerek şenliğini yapacağı, günlük yaşamda da sosyalleşmelerini sağlayacak bir kent meydanını kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Yenilenen Cumhuriyet Meydanı, Divriği’nin kalbi olacak


Y. Mimar Hasan Basri Hamulu ve ekibi tarafından, 2 bin 500 metrekaresi yeşil alan olmak üzere 7 bin metrekare arazi üzerinde uzun çalışmalar sonucunda projelendirilen Divriği Cumhuriyet Meydanı Projesi ile geçmiş asırlarda Çarşıbaşı, Tahıl Pazarı ve Belediye Meydanı olarak anılan, kent belleğinde kamusal bir mekan olarak yer etmiş fakat son yıllarda bu özelliklerini yitirmiş ve araç parkına dönüşmüş olan bu alanın, kentin tarihi değerleri ile bir bütün halinde yenilenmesi amaçlandı.

 

3S Kale Holding, Cumhuriyet Meydanı’nı yenileyerek; kent belleğini korumayı, bu alana kent meydanı işlevini yeniden kazandırmayı ve geçmişten bu yana var olan meydan-arasta ilişkisine dayanarak tarihi arasta bölgesinin de korunması, canlanması ve yaşatılmasına katkıda bulunmayı hedefledi.


Geri Dön