25 / 04 / 2024

eyg ilk Gayrimenkul fonunu kuracak

eyg ilk Gayrimenkul fonunu kuracak

SPK’dan gayrimenkul fonu kurma izni alan ilk şirket olan EYG Gayrimenkul’ün İcra Kurulu Başkanı Çelik “İstanbul’da kriterlerimize uyan 507 proje içinden bir portföy oluşturmaya çalışıyoruz. Şimdiye kadar 1.230 konut portföyüne ulaştık” dedi.

Dükkan ve ofis fiyatları ne kadar arttı? Merkez Bankası ilk kez ticari gayrimenkul fiyat endeksini açıkladı

Merkez Bankası tarafından ilk kez açıklanan Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi'ne göre Dükkan Fiyat Endeksi, 2023'ün son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 13,1; Ofis Fiyat Endeksi yüzde 9 arttı. İşte o rakamlar...

İngiltere'de gayrimenkul fiyatlarında 6 ay sonra ilk yıllık artış yaşandı!

Emlak sitesi Rightmove tarafından yapılan açıklamaya göre İngiltere'de gayrimenkul fiyatlarında 6 ay sonra ilk yıllık artış yaşandı. Ülkede Konut fiyatları 2023 yılının Aralık ayında yüzde 1,1 artmıştı.

Alanya’ya ilk gayrimenkul yatırım fonu Fenercioğlu’ndan!

Alanya’nın ilk gayrimenkul yatırım fonu olan Fenercioğlu Gayrimenkul Yatırım Fonu, gerçekleştirilecek basın toplantısıyla tanıtılacak.

MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (MHR GYO) Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı

Türkiye’nin sigorta firmaları iştiraki olan ilk gayrimenkul yatırım ortaklığı MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (MHR GYO) bugün (18 Ekim 2023, Çarşamba) Borsa İstanbul’da ‘MHRGY.E’ koduyla işlem görmeye başladı. İşte ayrıntılar...

Yabancıya gayrimenkul satış geliri ilk 6 ayda yüzde 36,6 düştü! 

Yabancıya gayrimenkul satış gelirindeki son durum açıklandı. Peki yabancıya gayrimenkul satış geliri ilk 6 ayda ne kadar oldu? 

DAP Gayrimenkul bu yılın ilk çeyreğinde ne kadar hasılat elde etti?

DAP Gayrimenkul Geliştirme 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla hazırlanan faaliyet raporu, finansal rapor ve sorumluluk beyanını yayımladı. Peki, DAP GM yılın ilk 6 ayında ne kadar hasılat elde etti?

Fuzul Yapı'dan halka arz için ilk adım: Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na dönüştü!

Türkiye’de markalı konut sektörünün öncüleri arasında yer alan Fuzul Yapı, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı iznini aldı ve halk arz sürecinin ilk adımını attı. 

Yabancılar 2022'nin ilk 9 ayında 6 milyon 335 bin 192 metrekarelik gayrimenkul satın aldı! 

EVA Gayrimenkul Değerleme, yabancı yatırımcıların 2022 ve 2021 ilk 9 ay itibariyle Türkiye’de gerçekleştirdikleri tüm gayrimenkul cinsinden alımları masaya yatırdı. İşte yabancıların gayrimenkul edinimleriyle ilgili detaylar...

Yılın ilk 6 ayında 1,5 milyondan fazla gayrimenkul satış işlemi yapıldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de 2022 yılının ilk 6 ayında 1,5 milyondan fazla gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi. Söz konusu işlemlerden yaklaşık olarak 18,5 milyar liralık tapu harcı geliri elde edildi.

Property Expo önderliğinde Türkiye'nin ilk gayrimenkul festivali yapıldı!

Emlak sektörünün kalbi Property Expo önderliğinde gerçekleştirilen Türkiye'nin gayrimenkul sektörüyle attı. 

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek'in İlk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı!

Gayrimenkul yatırım ve geliştirme sektörünün önde gelen liderlerinden Tahincioğlu, Göcek’in ilk markalı lüks konut projesi Nidapark Göcek’in satışına başlıyor.

Türkiye'de 2022'nin ilk dört ayında yaklaşık 1 milyon gayrimenkul satıldı!

Türkiye'de senenin ilk dört ayında 995 bin 595 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirldi! Bu şekilde ise 10 milyar 475 milyon 887 bin lira tapu harcı geliri elde edildi.

İstanbul yine zirvede! 2022'nin ilk çeyreğinde kaç gayrimenkul satış işlemi yapıldı?

Resmi olarak açıklanan verilere göre, ülkemizde 2022'nin ilk çeyreğinde 708 bin 523 gayrimenkul satış işlemi yapıldı ve söz konusu bu satışlardan toplamda 6 milyar 961 milyon 776 bin TL'lik tapu harcı geliri elde edilmiş oldu.

eyg ilk Gayrimenkul fonunu kuracak Haberi

eyg ilk Gayrimenkul fonunu kuracak

Gayrimenkul fonu kurmak için bir yıldır çalışmalar yapan EYG Gayrimenkul, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) izin alan ilk firma oldu. EYG İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik “SPK tebliğine göre iskan alınmış ve bitmiş ürünlerle iş yapmak zorundasınız. Ama gayrimenkul pazarı devam eden projelerin ivmesi ile yürüyor. SPK’dan bu konuda düzenleme talep ettik” dedi. Çelik, başvurdukları ve izin aldıkları sistem için 50’nin üzerinde fon kurma başvurusu olduğunu söyledi. SPK’ya bağlı olarak kurulan fon sisteminde ortakların istediği zaman sistemden çekilebildiğini belirten Çelik, bu nedenle EYG Gayrimenkul şirketi olarak Türk Ticaret Kanunu’na uygun bir şirket olarak yapılanmaya karar verdiklerini söyledi.


TTK’ya bağlı olacağız


Çelik, şunları söyledi: “Bu şekilde iş modellerini bitmiş projelerle sınırlamayıp, ortaklıklar yaparak hayata geçirebileceğiz. SPK’ya bağlı olarak kurulduğu zaman 1 milyon...