25 / 04 / 2024

Gayrimenkul fonu izni alan ilk şirket EYG!

Gayrimenkul fonu izni alan ilk şirket EYG!

SPK’dan gayrimenkul fonu kurma izni alan ilk şirket olan EYG Gayrimenkul’ün İcra Kurulu Başkanı Çelik “İstanbul’da kriterlerimize uyan 507 proje içinden bir portföy oluşturmaya çalışıyoruz. Şimdiye kadar 1.230 konut portföyüne ulaştık” dedi.



Gayrimenkul fonu kurmak için bir yıldır çalışmalar yapan EYG Gayrimenkul, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) izin alan ilk firma oldu. EYG İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik “SPK tebliğine göre iskan alınmış ve bitmiş ürünlerle iş yapmak zorundasınız. Ama gayrimenkul pazarı devam eden projelerin ivmesi ile yürüyor. SPK’dan bu konuda düzenleme talep ettik” dedi. Çelik, başvurdukları ve izin aldıkları sistem için 50’nin üzerinde fon kurma başvurusu olduğunu söyledi. SPK’ya bağlı olarak kurulan fon sisteminde ortakların istediği zaman sistemden çekilebildiğini belirten Çelik, bu nedenle EYG Gayrimenkul şirketi olarak Türk Ticaret Kanunu’na uygun bir şirket olarak yapılanmaya karar verdiklerini söyledi.


TTK’ya bağlı olacağız


Çelik, şunları söyledi: “Bu şekilde iş modellerini bitmiş projelerle sınırlamayıp, ortaklıklar yaparak hayata geçirebileceğiz. SPK’ya bağlı olarak kurulduğu zaman 1 milyon lira ve üzerinde parası olanları buraya çekip projelerin getirisine ortak olacak ve 6 ay önceden haber verdiği takdirde parasını alıp çıkabilecekleri bir sistem üzerinde çalışmıştık. Çalışmalar devam ediyor. Biz de artık Türk Ticaret Kanunu’na bağlı olarak ortaklıklar yapacağız. Yatırımcılar, projenin başından sonuna kadar bizimle olabilecek.”


İlk kez ofis satacağız


İstanbul’daki 50 konut ve üzeri birim bulunduran projeleri incelediklerini anlatan Çelik, şunları söyledi: “Kriterlerimize uyan toplam 507 projeye ulaştık. Bunları A ve B segmenti olarak ikiye böldük. A’ya tüm markalı konut projelerini yerleştirdik. İstanbul’da 507 projede 215 bin konut üretiliyor. Bunun yüzde 68’i satılmış, 68 bin konut ise satılmayı bekliyor. Bu projeler içinden bir portföy oluşturmaya çalışıyoruz.” Çelik, satışta olan konut projelerini müteahhitten toplu şekilde satın alıp uygun fiyatla alıcı ile buluşturmayı hedefledikleri ‘Evdekifirsat.com’ çatısı altında 15 projede 1.230 daireye ulaştıklarını söyledi. Yılbaşından bugüne kadar 380 daire satıp, porföylerinin değerini 878 milyon liraya ulaştırdıklarını anlatan Çelik “Son olarak Fer Yapı tarafından geliştirilen Yenibosna İstwest’te 110 milyon lira ve Dap Yapı’nın Kağıthane’deki ofis projesi Dap Vadisi projesinde ise 200 milyon liralık portföy için el sıkıştık. Kağıthane Ofis projesiyle ilk defa ofis satışı yapacağız” dedi.


‘ADIM İSTANBUL’ EYLÜLDE


Ömer Faruk Çelik, İstanbul’un konutta yükselen yıldızı olarak gördükleri Kayaşehir’de geliştirdikleri Evvel İstanbul projesinin çoğunu sattıklarını belirterek, “Eylül ayında buradaki yeni projemizi satışa çıkacağız. 615 konutun ve 120 cadde mağazasının bulunacağı projenin adını Adım İstanbul olarak koyacağız” diye konuştu.



Star


Geri Dön