20 / 04 / 2024

Kira ödeyen gayrimenkul fonu kuruldu!

Kira ödeyen gayrimenkul fonu kuruldu!

Re-pie Gayrimenkul ve Portföy Yönetimi A.Ş. tarafından gayrimenkul fonu kuruldu. Fon alternatif fon pazarında kurucu ve yöneticinin farklı olduğu ilk fon oldu.



Re-pie Gayrimenkul ve Portföy Yönetimi A.Ş. tarafından yeni gayrimenkul fonu kuruldu. Fonun alternatif fon pazarında kurucu ve yöneticinin farklı olduğu ilk fon olduğu açıklandı.

Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre, fonun SPK tarafından onaylanan iç tüzüğüne göre; döviz bazlı kiracısı olan ticari mülklere yatırım yapılacak. Gayrimenkul yatırım fonu ile hem Türk hem Katarlı yatırımcılara güvenli ve sürdürülebilir getiriler sunulacak.

 

Kira ödeyen gayrimenkul fonu kuruldu!

 

Yüzde 7 döviz bazlı kira dağıtılacak

Fonun amacının yatırımcılara yatırdıkları ana para üstünden en az yüzde 7 döviz bazlı kira dağıtmak olduğu açıklandı. Ticari gayrimenkullere yatırım yapacak ve elde edilecek kira yatırımcılara 3 ayda bir dağıtılacak.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Re-pie Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Emre Çamlıbel, “Bu fon ile daha çok yabancı kurumsal yatırımcıyı ülkemize çekmeyi ve düzenli kupon ödemeleri ile yatırımcı bazımızı genişletmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.


Geri Dön