20 / 04 / 2024

Gayrimenkul Fonu ne zaman kurulacak?

Gayrimenkul Fonu ne zaman kurulacak?

Dün açıklanan yeni ekonomik program kapsamında Bakan Albayrak Gayrimenkul Fonu kurulacağını açıkladı. Peki fon kapsamı ne olacak ve ne zaman kurulacak?



Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak, dün yaptığı yeni ekonomik programa ilişkin açıklamalar esnasında gayrimenkul fonu kurulacağını duyurdu.

Bankalar Birliği öncülüğünde, kamunun olmadığı bir yapıda enerji ve inşaat gibi yüksek sorunlu kredilerin yüksek olduğu iki sektörde, sorunlu varlıkları alıp borç-hisse takası ile dışarı çıkarılacağı ve bankaların bilançolarının temizleneceği bir sistem öngörülüyor. Bunun için Enerji Girişim Sermaye Fonu ve Gayrimenkul Fonu kurulması planlanıyor. Bu yeni finansal model ile sorunlu varlıkların ayrılıp bankaların, yerli ve yabancı yatırımcıların iştirak edeceği fonlarla yönetilmesi sağlanacak.

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; Gayrimenkul sektöründeki takipteki krediler ve bankaların sorunlu konut kredileri için daha önceden uluslararası fon kuruluşları talip olabilecekleri konusunda açıklamalarda bulunmuştu.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) öncülüğünde yürütülecek çalışmayla ilerleyen günlerde gayrimenkul fonunun kapsamının ne olduğu ve ne zaman nevreye gireceğinin açıklanması bekleniyor.

 

İnşaat sektöründe kötü alacaklara önlem geliyor!
 


Geri Dön