20 / 04 / 2024

fatihte tarihi mezarlık

fatihte tarihi mezarlık

Fatih'teki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binası yakınlarında bulunan tarihi mezarlığın otoparka çevrildiği iddia edildi. CHP'li İBB Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, hazırladığı yazılı önergeyle mezarlığın akıbetini İBB Başkanı Kadir Topbaş'a sordu.

Gram altında tarihi rekor kırıldı. Gram altında 27 Haziran fiyatları

Gram altın tarihi rekor kırdı. Vatandaşlar gram altındaki gelişmeleri takip etmeye devam ediyor. Peki gram altında 27 Haziran'da ne kadar? İşte detaylar...

Gram altın tarihi rekorunu kırdı: 1.550 lirayı aştı!

Gram altın bugün yüzde 1,4 artışla tarihi rekorunu kırdı ve 1.550 lirayı aştı. Merkez Bankası faiz kararından sonra gram altın 100 TL'yi aştı.

İnşaat demir fiyatları tarihi rekorunu kırdı! Fiyatlar resmen tavan yaptı! 7 Haziran 2023 demir fiyat listesi

Dolar/TL kurunun bugün 23TL'ye yükselmesiyle, inşaat demir fiyatları tarihi rekorunu kırdı. Demir fiyatları bugün resmen tavan yaptı. İnşaat demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları kaç lira? 7 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

Gram altın tarihi rekorunu kırdı! Gram altın ne kadar oldu?

Gram altın bugün döviz kurlarındaki volatilite nedeniyle yükselişe geçti ve tarihi rekorunu kırdı. Gram altın ne kadar oldu?

Gram altında tarihi rekor kırıldı! “Keşke alsaydım” dememek için İslam Memiş'e kulak verin!

Gram altında tarihi rekor kırıldı. Gram altın iç piyasada 1150 TL'ye çıktı. Herkes şimdi ne olacak? sorusunun yanıtını ararken “Keşke alsaydım” dememek için İslam Memiş'e kulak verin. İşte detaylar…

Malatya'daki tarihi Taş Köprü'nün restore edilmesi talebi mecliste!

Malatya'nın Arapgir ilçesinde yer alan tarihi Taş Köprü'nün restore edilmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Uzunköprü'deki tarihi taş köprünün restorasyonu TBMM'de!

Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki tarihi taş köprünün restorasyon çalışmalarının ne zaman biteceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlık'ta cami inşa ediyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Asri Mezarlık girişinde 5 bin metrekare alan üzerinde cami inşa ediyor. 

Berat Albayrak: Konut satışları Temmuz'da tarihi rekor kırdı!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, temmuz ayı konut satış istatistiklerine ilişkin olarak "Konut satışları temmuzda tüm zamanların en iyi rakamlarına ulaşarak tarihi rekor kırdı." dedi.

 İrfan Temel, tarihi Feraye Köşkü'nü restoran yaptı!

İlk restoranını 2013'te İrfan Usta ismiyle açan İrfan Temel Bulgurlu'da bulunan tarihi Feraye Köşkü'nü Bayram Aydınalp isimli iş insanından 10 yıllığına kiralamış...

Tarihi Carfi Köşkü'nde restorasyon çalışmaları başladı!

İzmir Tilkilik’teki tarihi Carfi Köşkü, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarıyla yeniden ayağa kaldırılıyor...

Turan Hançerli: Avcılar'daki binalar yenilenmezse, buralar mezarlık olur!

Depremle ilgili konuşan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, "5 aydır binaların yenilenmesi için hazırladığımız planı komisyonda bekletiyorlar. Bu binalar yenilenmezse buralar mezarlık olur" şeklinde konuştu.

Tarihi Tunca Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

Edirne'deki tarihi Tunca Köprüsü'nün restorasyon çalışmaları tamamlandı.

fatihte tarihi mezarlık Haberi

fatihte tarihi mezarlık

Fatih'teki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binası yakınlarında bulunan tarihi mezarlığın otoparka çevrildiği iddia edildi.


Mezarların gece yerlerinden söküldüğü yönünde şikâyetler aldığını belirten CHP'li İBB Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, hazırladığı yazılı önergeyle mezarlığın akıbetini İBB Başkanı Kadir Topbaş'a sordu.


İBB Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, tescilli eserlerden oluşan alanın çöplük halinde olduğunu ve alanın bir kısmının  otopark olarak kullanıldığını kaydetti. Sağ, önergesinde şu ifadelere yer verdi: “1984 ve sonraki yıllarda bazı kişilerin tescilli tarihî eser olan alanının arkasındaki boşluktaki mezarların bilinçli olarak gece yerlerinden söküldüğü yönünde şikâyetler alıyoruz. Bölgeden çıkan kemikler de çuvallara doldurularak bilinmeyen bir yere götürülerek alandaki mezarlar bilerek yok edilmiştir. Şu an o alanın mezarlık olduğu kimse tarafından bilinmemektedir.”


Yazılı önergesinde, bölgedeki mezara en son defin işleminin ne zaman yapıldığını soran...