24 / 04 / 2024

fed stres testi

fed stres testi

ABD ekonomisinde meydana gelebilecek büyük bir resesyon ülkeyi nasıl etkiler sorusunun cevabını araştıran FED, bankalar üzerinde yaptığı stres testinin sonuçlarını açıkladı. Açıklanan sonuçlara göre, ülkede ekonomi dursa bile bankalar bunu sübvanse edebilecek sermayeye sahip.

Fed ABD bankalarının 'stres testi' sonuçlarını açıkladı!

ABD Merkez Bankası (Fed), stres testine tabi tuttuğu bankaların, bu yılın üçüncü çeyreğinde hisse geri alımlarını askıya almaları ve temettü ödemelerini sınırlamaları gerekeceğini belirtti.

FED'in stres testi sonuçları açıklandı: ABD bankaları şiddetli bir resesyonu atlatabilir

ABD ekonomisinde meydana gelebilecek büyük bir resesyon ülkeyi nasıl etkiler sorusunun cevabını araştıran FED, bankalar üzerinde yaptığı stres testinin sonuçlarını açıkladı. Açıklanan sonuçlara göre, ülkede ekonomi dursa bile bankalar bunu sübvanse edebilecek sermayeye sahip.

Fed'den kripto para raporu!

ABD Merkez Bankası (Fed), merkez bankası dijital para birimini çıkarmanın potansiyel yararları ve riskleriyle ilgili bir rapor hazırladı.

Altın fiyatlarına Fed baskısı!

Altın fiyatları, tahvil getirilerinin iki yılın en yüksek seviyesine çıkmasıyla düştü. Tahvil faizlerindeki bu yükselişte Fed'in daha hızlı sıkılaşacağı beklentileri ve politika yapıcıların açıklamaları etkili oldu.

Bitcoin'de Fed depremi!

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) aldığı kararlar sonrasında Bitcoin önderliğinde başlayan düşüş devam ediyor. 

Fed kararı Bitcoin'i nasıl etkiledi? 

ABD Merkez Bankası Fed'in faizi sabit bırakıp tahvil alımlarını 15 milyar dolar düşürmesi, kripto para piyasasında bir hareketlilik yaratmadı.

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari'den kripto para eleştirisi!

Kripto paralara yönelik sert eleştiride bulunan Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, kripto paraların yüzde 95'i için dolandırıcılık olduğunu söyledi. 

Fed Group İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Fed Group İnşaat Limited Şirketi  Büyükçekmece’de  100 bin TL  sermaye ile Mehmet Emin Taşdemir, Kenan Güner, Mehmet Emin Taşdemir tarafından kuruldu.

Fed politika faizini değiştirmeyerek sabit bıraktı!

ABD Merkez Bankası (Fed), tüm dünyanın merakla beklediği para politikası faiz oranlarını açıkladı. Fed, politika faiz oranlarını sabit tutarak yüzde 0-0.25 aralığında bıraktı.

Fed Constructıon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fed Constructıon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Fedhullah Balta tarafından kuruldu.

Fed Para Politikası Raporu'nu yayımladı!

ABD Merkez Bankası (Fed), kovid-19 salgınının aşılama çalışmalarına rağmen ekonomik faaliyet ve iş gücü piyasası üzerinde ağır bir yük oluşturmaya devam ettiğini aktardı.

Bağcılar'da bina dayanıklılık testi için başvurular arttı!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında Bağcılar'da olası İstanbul depremi nedeniyle binalar için dayanıklılık testi başvurularında artış yaşandı.

Fed politika faizini değiştirmedi!

ABD Merkez Bankası (Fed) politika faizini değiştirmedi ve yüzde 0-0,25 aralığında sabit bıraktı.

ABD Hazine Bakanlığı Fed'den kullanılmayan Kovid-19 fonlarını iade etmesini istedi!

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ABD Merkez Bankasından (Fed) yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerine karşı uygulamaya koyulan kredi programları kapsamında kullanılmayan 455 milyar dolarlık fonun iade edilmesini istedi.

fed stres testi Haberi

fed stres testi

ABD ekonomisinin resesyona girme ihitmali ülkenin ekonomi yönetimini derinden endişelendiriyor. Beyaz Saray önceki gün yaptığı açıklamada 'Resesyon riski yok' dese de FED Başkanı Jerome Powell, 'Resesyon ihtimali kesinlikle yok diyemeyiz' açıklaması yapmıştı.

ABD Merkez Bankası (Fed), stres testine tabi tuttuğu büyük bankaların şiddetli bir resesyon sırasında hanehalkı ve işletmelere borç vermeye devam etmesine izin verecek güçlü sermaye seviyelerine sahip olmayı sürdürdüğünü bildirdi.

Fed, 100 milyar dolardan fazla varlığa sahip 34 büyük ABD bankasının tabi tutulduğu yıllık stres testinin sonuçlarını yayımladı.

Test edilen tüm bankaların 612 milyar dolarlık toplam tahmini zarara rağmen asgari sermaye gereksinimlerinin üzerinde kaldığı belirtildi.

Bankaların stres altında kayıplara karşı bir tampon sağlayan toplam öz sermaye oranının 2,7 puan azalarak yüzde 9,7'ye düşeceğinin tahmin edildiği, bu oranın minimum gereksinimin 2 katından...