18 / 04 / 2024

Fikirtepe için örgütlenme başladı

Fikirtepe için örgütlenme başladı

İstanbul Kadıköy Fikirtepe Kentsel Dönüşüm bölgesinde proje üreten müteahhitler, sorunların çözülmesi ve bölgedeki dönüşümün hızlanması için biraraya gelerek yeni bir platform oluşturdu. İşte toplantıda konuşulanlar...

Son dakika! OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütünün (OECD) Haziran ayında 2023 yılı için yüzde 2,7 şeklinde açıkladığı küresel ekonomide büyüme tahminini 3 şeklinde revize ederken, Türk ekonomisine yönelik büyüme beklentisini ise yüzde 3,6’dan 4,3'e çıkarttı.

Altını olanları havalara uçuracak haber geldi! 2023 yılı için müjde! Ons altın fiyatları 4 bin dolar olacak!

Merkez bankasının faiz artırımlarıyla birlikte 2022'de ivme yakalayamayan altına ilişkin çok şaşırtıcı bir açıklama geldi. 2023 yılı için net bir tarih veren Swiss Asia Capital genel müdürü ve baş yatırım sorumlusu Jürg Kiener, altın fiyatlarının patlayacağını açıkladı.

İnşaat-Sen: Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz!

İnşaat-Sen Örgütlenme Koordinasyon Üyesi Nurseli Gözüaçık, yurtdışında çalışan inşaat işçilerinin ücret sorunu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz." dedi.

Kırgızistan'dan çatışmadan etkilenen evler için yardım talebi!

Kırgızistan, AGİT'ten Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki çatışmadan etkilenen evler için Avrupa'dan yardım talebinde bulundu. 

Yeni Fikirtepe için geri sayım başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sezayi Köse, Fikirtepe için hazırlanan yeni imar planının askıya çıktığını dile getirerek, bir aylık süreç sonrasında uygulamaya geçileceğini belirtti.

Tüm binalar için bina kimlik sistemi oluşturulsun!

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) depremin öncesinde ve sonrasında alınacak önlemleri, afete karşı etkin örgütlenme modeli ile hayata geçirilmesi gereken yasal düzenlemeleri içeren önerilerini TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’na sundu.

Irak hükümeti, DEAŞ'lıların aileleri için yerleşim yeri inşa edecek!

Irak'ta hükümet, terör örgütü DEAŞ unsurlarının aileleri için yerleşim yeri inşası için çalışmalara başlayacak. 

Firari FETÖ'cülere saklanmaları için gaybubet evi kiralayan sanığa 6 yıl 3 ay hapis!

Adana'da, firari Fetullahçı Terör Örgütü üyelerine saklanmaları için "gaybubet evi" olarak adlandırılan hücre evi kiraladığı iddiasıyla yargılanan sanığa 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Musul'un yeniden imarı için 7 milyar dolara ihtiyaç var!

Yaklaşık 3 yıl önce terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan Irak'ın Musul şehrinin yeniden imara açılması için 7 milyar dolara ihtiyaç olduğu kaydedildi.

Araplar, YPG/PKK'nın kundakladığı evler için tazminat istiyor!

Suriye'nin kuzeydoğusunda bulunan Haseke ilinde 4 sene önce terör örgütü YPG/PKK tarafından evleri kundaklanan Keşkeş Cebur köyünün eski sakinleri, örgütü protesto ederek, tahrip edilen evleri için tazminat talep etti.

Fikirtepe'de dönüşüm için boşaltılan evler 400 liraya kiralanıyor!

Ülke gündemi deprem olsa da her an yıkılacak evlerde yaşam maalesef devam ediyor.  İstanbul Fikirtepe’de kentsel dönüşüm için boşaltılan konutları yabancılar 400-500 liraya kiralıyor. Harabe evler kiraların düşük olması sebebiyle tercih ediliyor. 

Güvenli binalar için kentsel dönüşümü iyi değerlendirmeliyiz!

Yatılım sektörünün çatı örgütü İZODER'in Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, '1-7 Mart Deprem Haftası' kapsamında "Deprem kuşağında yer alan ülkemizde, can ve mal güvenliğini sağlamak için su yalıtımı ile donatılmış güvenli ve nitelikli binalar inşa etmeliyiz" dedi.

Fransa'dan Irak'a yeniden imar için 430 milyon avroluk kredi!

Irak Meclis Başkanı Halbusi, Fransa'nın Irak'a terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan bölgelerin yeniden inşası için 430 milyon avro kredi tahsis ettiğini açıkladı...

Fikirtepe için örgütlenme başladı Haberi

Fikirtepe için örgütlenme başladı

Kadıköy Fikirtepe Kentsel Dönüşüm bölgesinde proje üreten müteahhitler, sorunların çözülmesi ve bölgedeki dönüşümün hızlanması içir elbirliği yaptı. Mart ayı başında Ankara’ya giderek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile bir araya gelen müteahhitler, sorunların en ince detayına kadar tespit edilmesi ve çözüme kavuşturulmasını sağlamak için yeni bir platform oluşturdu. 

Ankara’dan sonra İstanbul Kadıköy Kozyatağı Hilton otelinde gerçekleştirilen ikinci toplantıda Fikirtepe’nin problemlerinin çözümüne katkı sağlamak ve yaklaşık 200.000 insanın yaşayacağı dönüşüm bölgesinin sağlıklı bir yaşam alanına dönüşmesi için ortak karar alan müteahhitler, bu kapsamda görev dağılımı yaptı. 

TEKNİK YAPI, NUHOĞLU, EMAY İNŞAAT, VARTAŞ, ANKA, SRP YAPI, HALDIZ, SELKA-NSK, BAYSAŞ inşaat firmalarının katılımıyla ve diğer Fikirtepe müteahhitlerinin desteği ile kurulan platform çatısı altında kurulacak komisyonlar, bölgedeki hak sahiplerinin mağduriyetini engellemek, yatırımcının ve yapı adalarının problemlerini...