19 / 04 / 2024

finans merkezi ataşehirde kurulacak mı

finans merkezi ataşehirde kurulacak mı

Ataşehir'de yükselecek finans merkezi için TOKİ'nin yaptığı planlar Belediye Meclisi'nde dün CHP'nin şerh koymasına karşın oy çokluğuyla kabul edildi.

Ataşehir Toplu Konut Alanı Finans Merkezi Doğu Bölgesi imar planı tadilatı askıda!

Ataşehir ilçesi, Toplu Konut Alanı Finans Merkezi Doğu Bölgesi H: Serbest Yüksekliklere ilişkin 1/5000 ölçekli 15.04.2023 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

İstanbul Finans Merkezi açıldı! Erdoğan: İFM yabancı sermaye açısından cazibe merkezi olacak

İstanbul Ataşehir’de inşa edilen İstanbul Finans Merkezi’nin bankalar etabı bugün törenle hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu proje ile birkaç yıl içerisinde İstanbul’un dünyanın sayılı finans merkezlerinden biri haline geleceğini söyledi.

İstanbul Finans Merkezi’nde geri sayım başladı! Kamu bankaları taşınma hazırlığında!

İstanbul Finans Merkezi’nde inşaat çalışmalarında son aşamaya gelinirken, kamu bankaları da taşınma hazırlıklarını sürdürüyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın nisan ayı içerisinde birim birim Ataşehir’deki genel müdürlük binalarına taşınacağı belirtiliyor.

İstanbul Finans Merkezi Yol Projesi 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Ataşehir İlçesi, Finans Merkezi Yol Projesine İlişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

İstanbul Finans Merkezi Kanunu geliyor!

İstanbul Ataşehir'de kurulacak olan İstanbul Finans Merkezi'nin temeli Ekim 2016'da atılmıştı. İstanbul Finans Merkezi Kanun Taslağı için Sermaye Piyasaları Kurulu(SPK) kurumlardan görüş almaya başladı.

İstanbul Finans Merkezi bölgeye değer kattı!

Ataşehir’de yükselen İstanbul Finans Merkezi, Ataşehir, Şerifali, Kozyatağı, Yeni Sahra, Göztepe ve Ümraniye’nin değerini katlarken, proje içinde yer alacak kurum ve kuruluşlarda çalışacak beyaz yakalıların ev talepleri de metroyla bağlantılı semtlerin cazibesini artırıyor

'Finans Merkezi için binalar yetmez!'

Cushman&Wakefield Yönetici Ortağı Tuğra Gönden, İstanbul Ataşehir'de planlanan İstanbul Finans Merkezi için Dubai Finans Merkezi'nin model alınması gerektiğini söyleyerek, bazı konularda düzenlemelerin şart olduğunu vurguladı!

İstanbul Finans Merkezi'nde hafriyat çalışmaları sona erdi!

Ataşehir'de 300 dönüm arazi üzerine inşa edilen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) projesinde 27 ay süren hafriyat ve iksa çalışmaları sona erdi.

Ataşehir İstanbul Finans Merkezi'nin hafriyatı tamamlandı!

Ataşehir'de 300 dönüm arazi üzerine inşa edilecek İstanbul Uluslararası Finans Merkezi inşaatının 27 ay süren hafriyat çalışmaları bitti..

Ağaoğlu, My Newwork ile Finans Merkezi'ne komşu olacak!

İstanbul Finans Merkezi'yle birlikte artan yoğun ofis talebini karşılamak amacıyla bir projeye daha imzasını atıyor. Ağaoğlu, 345 bölümden oluşan Ataşehir'de My Newwork projesini hayata geçiriyor.

Ataşehir Finans Merkezi değerleme raporu!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından Ataşehir Finans Merkezi'ne ait Değerleme Raporu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirildi. Şirketten KAP'a yapılan açıklama ve değerleme raporu şöyle...

Anadolu yakası ofis stoğu İstanbul Finans Merkezi ile artıyor!

Avrupa ile Anadolu yakası ofis stokunda birbiriyle yarışıyor. Yıllardır ofis pazarının Avrupa yakasından daha az hareketli olduğu Anadolu yakası, İstanbul Finans Merkezi'yle atağa geçti..

Hasan Can: İstanbul Finans Merkezi arazisi 6 yıldır bize ait!

İstanbul Finans Merkezi'nin Ümraniye Belediyesi'ne bağlanmasına CHP'li Ataşehir Belediyesi'nden gelen tepkiler üzerine bir açıklama yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Burası Ümraniye Belediyesi'ne ait" dedi...

finans merkezi ataşehirde kurulacak mı Haberi

finans merkezi ataşehirde kurulacak mı


385 dönüm ticaret alanı olacak İstanbul'u finans merkezi haline getirmek için Ataşehir'deki 2 milyon 766 bin metrekarelik gecekondu önleme bölgesinde Toplu Konut İdaresi tarafından hazırlanan proje CHP'li üyelerin itirazına karşın oy çokluğuyla kabul edildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Merkez Bankası İstanbul'a taşınacak" açıklaması nedeniyle hükümet ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı karşı karşıya getiren finans merkezi projesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu'nda CHP'lilerin şerh koymasına neden oldu. İmar Komisyonu'nda önceki gün yapılan görüşmelerde CHP'li üyeler İl Başkanı Tekin'i arayarak finans merkezine şerh konulup konulmamasını sordular. Tekin üyelere, "Türkiye'nin başkenti Ankara'dır. Merkez Bankası'nın Ankara'da olması gerekir" diyerek şerh koymalarını istedi. AK Partili İmar Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş'ın, "İstanbul için çok önemli bir proje, oy birliği ile geçirelim" şeklinde açıklaması...